Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας: 40 χρόνια ιστορίας

Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας: 40 χρόνια ιστορίας

0

gymnastikos-syllogos1-1024x641

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διετούς θητείας του διοικητικού συμβουλίου του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας, ο πρόεδρος του Σπύρος Μεσσήνης μίλησε στα Νέα της Λευκάδας και στον Γιώργο Δευτεραίο πραγματοποιώντας έναν σύντομο απολογισμό. Παράλληλα ανέδειξε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ έδωσε και το στίγμα όσων έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη διετία.

Επέκταση σε όλο το νησί

“Ένας από τους στόχους μας στην έναρξη της θητείας μας ήταν η αγορά στρώματος ύψους, κάτι που το πετύχαμε με την σημαντική βοήθεια των χορηγών μας. Στόχος επίσης ήταν ο εμπλουτισμός των Ακαδημιών και η σωστή οργάνωσή τους. Θέλαμε εξειδικευμένους με την μικρή ηλικία και τον στίβο προπονητές. Αυτή την στιγμή έχουμε μαζί μας πέντε τέτοιους προπονητές. Όλοι τους με διακρίσεις και με εξειδίκευση στον τομέα τους” ανέφερε ο Σπύρος Μεσσήνης, ενώ σημείωσε και τα θετικά της αύξησης του αριθμού των προπονητών: “Με την έλευση των νέων προπονητών επεκταθήκαμε και εκτός πόλης, αφού δημιουργήσαμε τμήματα στην Βασιλική, το Νυδρί και την Καρυά. Στις ηλικίες 4 έως 12 ετών έχουμε πλέον 120 παιδιά. Στα αγωνιστικά τμήματα αυτή την στιγμή είμαστε από τους πιο οργανωμένους συλλόγους, καθώς έχουμε εξειδικευμένους προπονητές στα άλματα, τους δρόμους και τις ρίψεις. Επίσης καταφέραμε να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά μας. Δεν ήταν άσχημα, απλώς τώρα έχουμε οργανωθεί περισσότερο. Έχουμε πλέον λογιστή, νομικό σύμβουλο, ενώ ο σύλλογος έχει αποκτήσει και δική του ιστοσελίδα”. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το πρόγραμμα Kid’s Athletics: “Αγοράσαμε με κόπο και αγώνα και την βοήθεια της Εκκλησίας συγκεκριμένο, πιστοποιημένο από την IAAF εξοπλισμό για την πραγματοποίηση του προγράμματος που έχει ως σκοπό τη μύηση των παιδιών στα αγωνίσματα του στίβου με τη μορφή παιχνιδιών. Είμαστε ο δεύτερος σύλλογος πανελληνίως που απέκτησε αυτό το υλικό και γι’ αυτό οργανώσαμε τόσες πολλές εκδηλώσεις Kid’s Athletics, ενώ καταφέραμε να αντλήσουμε έμψυχο υλικό μέσα από το πρόγραμμα και αυτό είναι πολύ καλό για τον σύλλογο”.

Ευκαιρία για καλύτερες επιδόσεις

Στην κουβέντα μας συμμετείχε και η προπονήτρια του συλλόγου Χρύσα Φραγκούλη, η οποία αναφέρθηκε εν συντομία στις διακρίσεις της διετίας: “Η αγωνιστική ομάδα αριθμεί 15-20 αθλητές. Κατεβάζουμε αθλητές σε όλο το φάσμα των αγωνισμάτων. Πέρυσι επτά άτομα προκρίθηκαν στα αντίστοιχα δικά τους πανελλήνια πρωταθλήματα, εξαιτίας του γεγονότος όμως ότι τα παιδιά ήταν για πρώτη χρονιά στην κατηγορία τους, θα έχουν και φέτος την ευκαιρία για καλύτερες επιδόσεις”. Επειδή οι διακρίσεις δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των προπονήσεων, ο Σύλλογος συνεργάζεται πλέον με διατροφολόγο και ψυχολόγο, προσφέροντας έτσι όλα όσα απαιτούνται για την σωστή προετοιμασία των αθλητών του ενόψει των αγώνων.

Καλή σχέση με την κοινωνία

Ο Σπύρος Μεσσήνης στάθηκε και στην υλοποίηση ορισμένων ακόμα επιδιώξεων που είχε το απερχόμενο διοικητικό σύμβούλιο: “Εξοπλίσαμε με αθλητικό υλικό όλους τους αθλητές, έτσι όλοι ντύνονται ομοιόμορφα, γεγονός που μας επιτρέπει να δείχνουμε ομάδα στις αποστολές. Στόχος επίσης ήταν να κάνουμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία, η οποία μας αγκάλιασε είναι η αλήθεια και να αναπτύξουμε ένα δυναμικό ανταποδοτικό χορηγικό πρόγραμμα το οποίο είναι σε εξέλιξη. Οι σταθερές κατά το παρελθόν επιχορηγήσεις δεν υπάρχουν ή έχουν μειωθεί δραματικότατα, έτσι αναγκαστικά απευθυνθήκαμε στους χορηγούς που η βοήθειά τους είναι πολύτιμη και τους ευχαριστούμε θερμά”.

Εγκαταστάσεις

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον Σύλλογο, είναι αυτό των εγκαταστάσεων. “Το Στάδιο έχει καλό ταρτάν, απαιτείται όμως να συντηρηθεί γιατί έχει αρχίσει και φθείρεται. Επίσης δεν υπάρχει εξοπλισμός τον οποίο αναγκαζόμαστε εμείς να αγοράσουμε” σημειώνει ο Σπύρος Μεσσήνης και συνεχίζει: “Το χειμώνα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δημιουργείται πρόβλημα με τις προπονήσεις, τόσο των Ακαδημιών όσο και των αγωνιστικών τμημάτων. Δεν μπορείς να έχεις αξιώσεις για βάθρο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος όταν τη χειμερινή περίοδο χάνεται μεγάλος αριθμός προπονήσεων λόγω καιρικών συνθηκών. Τα αποδυτήριά μας στο Στάδιο είναι ο πάγκος! Πολλές φορές τα παιδιά φεύγουν ιδρωμένα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Βάρη κάνουμε στον χώρο πριν την καταπακτή. Έχουμε υποσχέσεις ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις”.

Στόχοι επόμενης διετίας

“Θέλουμε να διευρύνουμε τις Ακαδημίες, γιατί αυτή είναι η βάση που θα μας δώσει αθλητές. Αν δυναμώσουμε στην βάση δεν θα έχουμε “κενές” χρονιές και αυτό θα είναι καλό για τον σύλλογο και όλο το νησί. Καταβάλλουμε προσπάθεια να αυξήσουμε τον εξοπλισμό μας, όπως η αγορά εμποδίων, αφού ο Δήμος που είναι υπεύθυνος για τα γήπεδα δεν έχει την δυνατότητα. Να συντηρήσουμε την αγωνιστική ομάδα και αν γίνεται να έχουμε περισσότερες επιτυχίες” επισήμαναν ο Σπύρος Μεσσήνης και η Χρύσα Φραγκούλη, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου υπογράμμισε και τα εξής: “Σκεφτείτε ότι σε ένα τόσο μικρό χώρο όπως η Λευκάδα, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι ποδοσφαίρου, μπάσκετ ανδρών και γυναικών και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο, ομάδα βόλεϊ, καθώς και ένα σωρό άλλα αθλήματα. Το ότι καταφέρνουμε να βρίσκουμε παιδιά και να τα φτάνουμε να διακρίνονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ότι μάλλον κάτι λειτουργεί σωστά. Βασικός στόχος δεν είναι φυσικά μόνο το μετάλλιο. Επιθυμούμε να φέρουμε όλο και περισσότερο κόσμο που να αθλείται στο γήπεδο. Διατηρούμε και τμήμα ενηλίκων, αφού πολλοί επιθυμούν να γυμνάζονται για καλή υγεία και φυσική κατάσταση. Επίσης οι προπονητές μας αναλαμβάνουν και με καλά ποσοστά επιτυχίας, την προετοιμασία μαθητών για στρατιωτικές σχολές και Γυμναστική Ακαδημία. Παρέχουμε υπηρεσίες σε όλες τις ηλικίες”. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα οράματά του: “Η κατασκευή της “Αίθουσας του Στίβου” στο χώρο κάτω από τις κερκίδες θα ανέβαζε το επίπεδο του στίβου πιο πάνω, αφού δεν θα χανόταν ούτε μία προπόνηση τις βροχερές μέρες, αλλά θα χρησιμοποιούταν και ως προθερμαντήριο στους Ιόνιους Αγώνες. Αναζητούμε αίθουσα, ακόμα και από ιδιώτη, που να μας επιτρέπεται να βάζουμε τα παιδιά τους 2-3 δύσκολους μήνες του χειμώνα εκεί να προπονούνται. Θέλουμε να ενισχύσουμε τους Ιόνιους αγώνες. Φέτος θα γίνουν νωρίτερα, στις 14 Μαΐου και θα φροντίσουμε να έχουμε και κάποια δυνατά ονόματα ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον. Επίσης έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός λευκώματος με φωτογραφίες από τις δράσεις του συλλόγου στη μακρά πορεία των 40 χρόνων ζωής του. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όσους έχουν υπάρξει αθλητές και κατέχουν φωτογραφικό υλικό από παλιούς αγώνες να μας το γνωστοποιήσουν ώστε να εμπλουτίσουμε το λεύκωμα αυτό”.

40 χρόνια ιστορίας

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας ιδρύθηκε το 1975 από μερικούς επιφανείς Λευκαδίτες και με την προτροπή των καθηγητών φυσικής αγωγής Σπύρου Πολίτη και Γιώργου Μάλφα. Είναι μέλος του ΣΕΓΑΣ, ασχολείται από την δημιουργία του μέχρι και σήμερα αποκλειστικά και μόνο με όλα τα αγωνίσματα του στίβου (δρομικά, αλτικά, ριπτικά). Παίρνει μέρος ανελλιπώς σε πάρα πολλές ημερίδες και σε όλα τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Πηγή: “Τα Νέα της Λευκάδας” — Γιώργος Δευτεραίος via lefkadaweb.gr

Προηγούμενο άρθροΣτήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΖωντανά το Quartetto Branello στην κοπή πίτας του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας