Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

0

Δελτίο τύπου της ΤΕΔΚ Λευκάδας σχετικά με το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ της 3ης Μαΐου 2010 και σας παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους αναγνώστες σας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟΠΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ &  ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ                                                   
ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                       

Λευκάδα…05/05/2010

Φιλαρμονικής 23 Τ.Κ 31100 ΛΕΥΚΑΔΑ
Τ.Θ 6751    
ΤΗΛ 26450 23330
FAX 26450 25260                     
             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΔΚ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ 2010

Να πραγματοποιηθεί νέο Έκτακτο Συνέδριο μετά το τέλος της διαβούλευσης των 15 ημερών του Διοικητικού Συμβουλίου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφάσισε το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια του Έκτακτου Συνεδρίου, στις τοποθετήσεις τους οι πρόεδροι της ΤΕΔΚ στάθηκαν ιδιαιτέρως στο χωροταξικό με διαφωνίες να εκφράζονται κυρίως από τα μεγάλα νησιά.
Στη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ κ. Κούρτης Γιώργος δήλωσε ότι συμφωνεί επί της αρχής του νομοσχεδίου και ότι είναι μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη Μεταρρύθμιση, που είναι πρόταση και αίτημα χρόνων της Αυτοδιοίκησης. Με την προϋπόθεση βέβαια το Υπουργείο να αποδεχτεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ΚΕΔΚΕ. Επισήμανε δε, ότι τώρα μπορούμε να μεταβούμε σε Αποκέντρωση της Εξουσίας, σε ενδυνάμωση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και σε ισχυροποίηση των Τοπικών Αρχών.
Το Έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
Πρώτον: Να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ να συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη διαβούλευση με την Κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις στο σημερινό σχέδιο νόμου του Υπουργείου.
Δεύτερον: Να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, η οποία θα αναλάβει να αξιολογήσει τις προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων της χώρας που κατατέθηκαν στο Έκτακτο Συνέδριο ή θα αποσταλούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αφορούν στο Χωροταξικό.
Τρίτον: Να ζητήσει από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον δεκαπέντε ημερών.
Τέταρτον: Αμέσως μετά την εκπνοή των δεκαπέντε ημερών να συνέλθει εκ νέου σε Έκτακτο Συνέδριο η ΚΕΔΚΕ προκειμένου να διατυπωθεί η τελική θέση της Αυτοδιοίκησης για το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»


Προηγούμενο άρθρο188 κιλά χασίς απέρριψε ταχύπλοο σε παραλία της Κέρκυρας
Επόμενο άρθρο4η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας