Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις 52 θέματα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

52 θέματα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0

pigasos logo

Πρόσκληση από το Δήμο Λευκάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 11 Απριλίου 2013
Αριθμ. Πρωτ. 9406

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. 11ης/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/10, σας προσκαλούμε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την 15-4-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑTA ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΘΕΜΑ 1ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 3ης παράτασης εργασιών για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΥΑΣ» προϋπολογισμού 794.975,78 ευρώ με Φ.Π.Α.
Εισηγητής: Προκοπίου Κυριάκος, Πρ/νος Δ/νσης
Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος

ΘΕΜΑ 2ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Παξών για την υλοποίηση της πράξης «Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης – επεξεργασίας απορριμμάτων» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 1 «Προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος», Κατηγορία Πράξης 1.1 «Πράξεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Παξών για την υλοποίηση της πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 2 «Διεύρυνση της οικονομικής βάσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της περιοχής», Κατηγορία Πράξης 2.1 «Ενίσχυση υποδομών τουρισμού»
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Παξών για την υλοποίηση της πράξης «Ηλεκτροφωτισμός δημοσίων δικτύων με συστήματα Α.Π.Ε.» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 3 «Βελτίωση υποδομών και ποιότητας ζωής», Κατηγορία Πράξης 3.3 «Προώθηση εξοικονόμισης ενεργειακών πόρων»
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Ιθάκης για την υλοποίηση της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 1 «Προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος», Κατηγορία Πράξης 1.1 «Πράξεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων»
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Ιθάκης για την υλοποίηση της πράξης «Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης – επεξεργασίας απορριμμάτων» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 1 «Προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος», Κατηγορία Πράξης 1.1 «Πράξεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Ιθάκης για την υλοποίηση της πράξης «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου αρχαιολογικού χώρου Αγ. Αθανασίου Εξαγωγής» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 1 «Προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος», Κατηγορία Πράξης 1.3 «Προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη μνημείων, κτιρίων και σημείων ενδιαφέροντος»
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Ιθάκης για την υλοποίηση της πράξης «Κατασκευή κρηπιδωμάτων τουριστικού αγκυροβολίου Φρικών» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 2 «Διεύρυνση της οικονομικής βάσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της περιοχής», Κατηγορία Πράξης 2.1 «Ενίσχυση υποδομών τουρισμού»
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Ιθάκης για την υλοποίηση της πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένων δεξαμενών αποθήκευσης νερού» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λευκάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στα Μικρά Νησιά της Π.Ι.Ν.» – Άξονας 3 «Βελτίωση υποδομών και ποιότητας ζωής», Κατηγορία Πράξης 3.3 «Προώθηση εξοικονόμησης υδατικών πόρων»
Εισηγητής: Σώλος Φώτιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση προμήθειας οχημάτων από το ελεύθερο εμπόριο.
Εισηγητής: Κώστας Α. Αραβανής, Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση αμοιβής δικηγόρου κατ’ εξαίρεση δικαστικού χειρισμού υπόθεσης 281 κ.δ.κ. σε συνδυασμό με αρθ. 72 περ. ι του Ν. 3852/10, της Αικατερίνης Λούβρου, δικηγόρου του δικηγορικού συλλόγου Λευκάδας (σχετ. η αριθμ. 223/2012 απόφαση Ο. Ε.)
Εισηγητές:1. Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος
Πρόεδρος Οικ. Επιτροπής
2. Καρύδη Μαυρέτα , δικηγόρος του Δήμου.

ΘΕΜΑ 12ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση τροποποίησης ΣΑΤΑ οικονομικού έτους 2013.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 Δήμου Λευκάδας και τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος .
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο : Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με επανεξέταση ανανέωσης άδειας πλανόδιου εμπορίου τύπου Β’ (είδη οικιακής χρήσης) κ. Ζέρη Αθανασίου του Βασιλείου.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο : Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με χορήγηση ή μη αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου-καντίνες σε ιδιωτικούς χώρους για το έτος 2013.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση τροποποίησης Σχεδίου Πόλης σύμφωνα με την αριθμ. 133/11 γνωμοδότηση ΣτΕ.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 17ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μείωσης μισθώματος του σταθμού βάσης Τ.Κ. Αθανίου κατόπιν αιτήματος της εταιρείας VODAFON GREECE.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 18ο : Απόφαση Δ.Σ. για συγκρότηση Επιτροπής Άρθρου 13 Κανονισμού Λειτουργίας Βοσκοτόπων, περί διαπίστωσης αυθαίρετης βοσκής.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 19ο : Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λευκάδας για το έτος 2013.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 20ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση επιστροφής παραβόλου ύψους 90,00 ευρώ στον DEMAJ ELION του THANAS, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.
Εισηγητής: Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 21ο :Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 2ου ΑΠΕ Δαπάνης Αναθεώρησης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ».
Εισηγητές: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος
Βραχνούλας Δημ., Πρ/νος Δ/νσης Τ.Υ.

ΘΕΜΑ 22ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης της πράξης με τίτλο «Προμήθεια Κάδων Κομποστοποίησης» για την δημοτική κοινότητα Καστού
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 23ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης της πράξης με τίτλο «Προμήθεια Κάδων Κομποστοποίησης» για την δημοτική κοινότητα Καλάμου.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 24ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης της πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων εσωτερικού λιμανιού Καστού» για την δημοτική κοινότητα Καστού.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 25ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης της πράξης με τίτλο «Προμήθεια- εγκατάσταση προκατασκευασμένης δεξαμενής αποθήκευσης νερού» για την δημοτική κοινότητα Καστού.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 26ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης της πράξης με τίτλο «Προμήθεια- εγκατάσταση προκατασκευασμένης δεξαμενής αποθήκευσης νερού» για την δημοτική κοινότητα Καλάμου.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 27ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Επισκευές Οδοστρώματος και Επούλωση Λακουβών Απολλωνίων και Ελλομένου» προϋπολογισμού 40.000,00 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 28ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Επισκευές Οδοστρώματος και Επούλωση Λακουβών Λευκάδας-Καρυάς-Σφακιωτών» προϋπολογισμού 40.000,00 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 29ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», προκειμένου να γίνει δυνατή η έντεχνη ολοκλήρωσή του.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 30ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΥΔΡΙΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 30.000,00 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 31ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» τελικού προϋπολογισμού 155.875,74 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 32ο : Απόφαση Δ.Σ. για επικαιροποίηση προϋπολογισμού της Μελέτης με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Δ. ΓΟΛΕΜΗ» σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 33ο : Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με μειώσεις –παρατάσεις συμβάσεων μισθωμάτων σε κυλικεία σχολείων Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Λευκάδας, όπου απαιτείται.
Εισηγήτρια: Σάντα Αικατερίνη, Πρόεδρος Σχολ.
Επιτρ. Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Λευκάδας

ΘΕΜΑ 34ο : Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με μειώσεις –παρατάσεις συμβάσεων μισθωμάτων σε κυλικεία σχολείων Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Λευκάδας, όπου απαιτείται.
Εισηγήτρια: Σάντα Αικατερίνη, Πρόεδρος Σχολ.
Επιτρ. Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Λευκάδας

ΘΕΜΑ 35ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτων για χώρους πάρκινγκ στη Δημοτική Ενότητα Ελλομένου.
Εισηγητής: Καρτάνος Ιωάννης, Εντετ. Σύμβουλος

ΘΕΜΑ 36ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση τροποποίησης της απόφασης 47/2013 Δ.Σ. Δήμου Λευκάδας –Αντικατάσταση αντιπροσώπου του Δήμου Λευκάδας για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτ/νίας.
Εισηγητής: Καρτάνος Ιωάννης, Εντετ. Σύμβουλος,
Πρόεδρος του Συνδέσμου

ΘΕΜΑ 37ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ-ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΑ» προϋπολογισμού 12.100,00 ευρώ με Φ.Π.Α.
Εισηγητής: Καρτάνος Ιωάννης, Εντετ. Σύμβουλος

ΘΕΜΑ 38ο Απόφαση Δ.Σ. για τροποποίηση της αριθμ. 41/13 απόφασής του σχετικά με υποβολή αίτησης συμμετοχής του Δήμου Λευκάδας στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της Χώρας-Πρόγραμμα Ε.Ε. 2013 (σχετ. η αριθμ. 279/23460/22-2-13 ΚΥΑ).
Εισηγήτρια: Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 39ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση συνδιοργάνωσης με την Ε.Ν.Ε. (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος) του 6ου Πανελληνίου και του 5ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου από 23-26 Μαίου 2013, στη Λευκάδα.
Εισηγήτρια: Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 40ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου με τίτλο «Στοχευμένη τουριστική προβολή των περιοχών του άξονα 3 του Δήμου Λευκάδας με σκοπό την ενίσχυση του συγκριτικού τους πλεονεκτήματος προκειμένου να καταστούν τουριστικοί προορισμοί» στο Μέτρο 313 Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ).
Εισηγήτρια: Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 41ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση της επιπλέον πεζοδρόμησης της οδού Καραβέλα από τη συμβολή της με οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως συμβολή με οδό Ι. Γαζή (από ζαχαροπλαστείο Σταύρακα έως και κατάστημα Τηλέμαχου Γράψα)-σχετ. η αριθμ. 31/13 Αποφ. Ε.Π.Ζ.
Εισηγητής: Γαζής Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος,
Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

ΘΕΜΑ 42ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση παραχώρησης χρήσης έκτασης για την εγκατάσταση ανεμομετρικού-μετεωρολογικού σταθμού στη λιμνοθάλασσα Λευκάδας. ( σχετ. η αριθμ. 30/13 απόφαση Ε.Π.Ζ.)
Εισηγητής: Γαζής Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος,
Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

ΘΕΜΑ 43ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση πεζοδρόμησης κοινόχρηστων χώρων στο Βλυχό ( πλακόστρωτα σοκάκια) κατά την καλοκαιρινή περίοδο. ( σχετ. η αριθμ. 29/13 απόφαση Ε.Π.Ζ.).
Εισηγητής: Γαζής Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος,
Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

ΘΕΜΑ 44ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λευκάδας στο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας-Ορισμός υπεύθυνου προγράμματος.
Εισηγητής: Αραβανής Ελευθέριος, Πρόεδρος Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 45ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση επιχορηγήσεων σε αθλητικά σωματεία για αθλητικές διοργανώσεις.
Εισηγητής: Ζουριδάκης Ευτύχιος, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 46ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης του έργου «Κατασκευή λιθοδομής και επέκταση Νεκροταφείου Αγίου Ηλία» προϋπολογισμού 12.100,00 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 47ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης του έργου «Κατασκευή Τοιχίου Αντιστήριξης Καλαμιτσίου» προϋπολογισμού 10.000,00 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 48ο : Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Πλακοσκεπούς Γέφυρας Καρυωτών» προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 49ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Ανακαίνιση Οικίας Ζαμπελίων για τη δημιουργία Ζαμπέλιου Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Λευκάδας» προϋπολογισμού 920.000,00 ευρώ.
Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 50ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση αμοιβής δικηγόρου κατ’ εξαίρεση δικαστικού χειρισμού υπόθεσης 281 κ.δ.κ. σε συνδυασμό με αρθ. 72 περ. ι του Ν. 3852/10, της Καλλέργη Αγγελικής, δικηγόρου του δικηγορικού συλλόγου Πατρών. (σχετ. οι αριθμ. 224/2012 και 250/11 αποφ Ο. Ε.).
Εισηγητές:1. Ρόκκος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος
Πρόεδρος Οικ. Επιτροπής
2. Καρύδη Μαυρέτα , δικηγόρος του Δήμου.

ΘΕΜΑ 51ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης έργου «Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης» στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία & ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος», Μέτρο 3.3 «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων & ανακύκλωση» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου.
Εισηγήτρια: Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα, Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 52ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου επαναχρησιμοποίησης εκροής ΕΕΛ Δ.Λευκάδας για άρδευση αποκατεστημένου ΧΑΔΑ στη θέση «Παλαιά Αλυκή» πόλης Λευκάδας και παρτεριών ΝΑ παραλιακής οδού της πόλης προς δημιουργία ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015» , Άξονας προτεραιότητας 3 «Προστασία & ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος», Μέτρο 3.1 «Διαχείριση στοιχείων φύσης στον αστικό ιστό» του Πράσινου Ταμείου.
Εισηγήτρια: Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα, Αντιδήμαρχος.

Κοινοποίηση:
1. κ. Βουλευτή Λευκάδας                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2. κ. Αντιπεριφερειάρχη
3. Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο
4. Πολιτικά Κόμματα                                                                             ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ
5. Μ.Μ.Ε.
6. Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας
7. Δημοτικές Κοινότητες – Ενότητες:
– Λευκάδας
– Νυδριού
– Καλάμου
– Καστού
– Ελλομένου
– Απολλωνίων
– Σφακιωτών
– Καρυάς
Προέδρους και εκπροσώπους
Τοπικών Κοινοτήτων
(με ευθύνη των αρμοδίων δημοτικών υπαλλήλων
για την ενημέρωσή τους)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πληρέστερη ενημέρωση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης παρέχεται κατόπιν συνεννόησης, από τον κο Δήμαρχο, τους κους Αντιδημάρχους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Προηγούμενο άρθροΗμέρα Ατομικών Πρωταθλημάτων 2013
Επόμενο άρθροΜε απέρριψε και την σκότωσα…