Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας

0
parents.parent

parents.parent

Σχετικά με γεγονότα σε Δημ. Σχ. και Νηπ/γειο Νυδριού.

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με τα γεγονότα στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Νυδριού.

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον γιορτασμό της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, γίναμε αποδέκτες αρκετών δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο σχετικά με το περιεχόμενο της γιορτής τόσο του Δημοτικού Σχολείου όσο και του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου στο Νυδρί, που είχαν σαν αποτέλεσμα να διαταχθεί Ε.Δ.Ε. από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.

Με αυτήν μας την ανακοίνωση θέλουμε να επισημάνουμε ότι.

Η διοργάνωση των σχολικών γιορτών σε κάθε σχολείο αποτελεί ευθύνη των διδασκόντων, στο εκπαιδευτικό έργο των οποίων εκφράζουμε την εμπιστοσύνη και την αμέριστη συμπαράσταση μας. Επίσης να θυμίσουμε ότι οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα – υποχρέωση να απευθύνονται στους Συλλόγους Διδασκόντων καθώς και σε αυτούς των Γονέων και Κηδεμόνων για την αναφορά και επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν.
Επομένως θεωρούμε ότι επεμβάσεις ατόμων άσχετων με την διαδικασία είναι, το λιγότερο, απαράδεκτες και προκλητικές.

Επίσης πιστεύουμε ότι οι Σχολικές Γιορτές και ιδιαίτερα αυτές που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, αποκτούν νόημα και αξία για τους νέους μας, όταν μέσα από την περιγραφή των γεγονότων βγαίνουν και τα ανάλογα ιστορικά συμπεράσματα. Όταν συνδέεται το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον στην πορεία των ίδιων των λαών.

Το ΟΧΙ του λαού μας το 1940 ήταν ΟΧΙ στον φασισμό – ναζισμό, η πάλη του για Ελευθερία και Ανεξαρτησία όπως και η λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου με την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, είναι αξίες διαχρονικές και αδιαμφισβήτητες.

Στις σημερινές πολύ δύσκολες μέρες για το λαό που όλοι οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι γονείς τους, δέχονται μια τρομερή επίθεση σε εισόδημα, κοινωνικές παροχές και γενικότερα σε όλα τα κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών, ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε το έργο των εκπαιδευτικών, την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, ενισχύουμε τις προσπάθειες για δημόσιο σχολείο ανοικτό σε όλους, δημιουργικό με πανανθρώπινες αξίες και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ η πειθαρχική δίωξη των εκπαιδευτικών μας.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΠρώτη νίκη για τον Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΞεκινούν από αύριο οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο