Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συνάντηση Μητροπολίτη με Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Συνάντηση Μητροπολίτη με Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

0
imli25

imli25

Ενημέρωση από την Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης και φωτογραφικό υλικό.

Συνάντηση εργασίας Σεβασμιωτάτου και Διευθυντών των Σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Συνεργασία Εκκλησίας και Σχολείου για την υπέρβαση της κρίσης»

Ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου και με τη συνεργασία των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των αρμόδιων Σχολικών Συμβούλων του Νομού μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Οκτωβρίου 2012 στο παλαιό Μητροπολιτικό Μέγαρο στην πόλη της Λευκάδας συνάντηση συνεργασίας με τους Διευθυντές όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λευκάδος, με δεδομένη και την υπ’ αριθμ.: 33904/Γ2/27.03.2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία προτείνονται τέτοιου είδους συνεργασίες για το καλό των παιδιών μας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχήθηκε σε όλους ο Θεός να τους φωτίζει στην επιτέλεση του πολύτιμου παιδαγωγικού έργου τους, επεσήμανε ότι «υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους, αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν το στοιχειώδες «κολατσιό» για το διάλειμμα του σχολείου ή να τους βοηθήσουν στη μελέτη των μαθημάτων τους, χωρίς να μπορούν παράλληλα να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των ιδιωτικών φροντιστηρίων» και κατέστησε σαφές ότι «το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας έχουν τη διάθεση να συμβάλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών με τη συνεργασία της Σχολικής Κοινότητας».

Εξειδικεύοντας τον προβληματισμό του, κατέθεσε επιγραμματικά τις προτάσεις του πάνω στα εξής σημεία:
1. Ενίσχυση απόρων οικογενειών από «Οίκο Αγάπης» του Γ.Φ.Τ. της Ι. Μητροπόλεως
2. Συνεργασία σχολείων στη συλλογή τροφίμων προ των εορτών για διανομή
3. «Κανένα παιδί χωρίς φαγητό!»
4. Ενισχυτική διδασκαλία με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών
5. Καλύτερη προετοιμασία Εκκλησίας και Σχολείου για το σχολικό εκκλησιασμό
6. Υποδειγματικές Θ. Λειτουργίες για σχολικές ομάδες
7. Έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών για Θεία Κοινωνία στο σχολικό εκκλησιασμό
8. Γνωριμία με τα εκκλησιαστικά μνημεία του τόπου μας, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν ήδη εκπονηθεί
9. «Σχέδια εργασίας» (projects) με αφορμές από τα εκκλησιαστικά μας μνημεία
10. Σχολικές εκδρομές στις Κατασκηνώσεις μας
11. Ενημέρωση μαθητών για τη συμμετοχή τους στα Κατηχητικά Σχολεία
12. «Διάλογοι Γονέων»
13. Ορισμός κληρικών ως υπευθύνων για τη συνεργασία με κάθε σχολείο

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και ήδη από τις επόμενες ημέρες υπήρξε εντατικοποίηση της συνεργασίας της τοπικής Εκκλησίας με σχολικές κοινότητες για εκπαιδευτικές δράσεις και τη βοήθεια προς μαθητές καιν οικογένειες που χρήζουν ποικίλης στήριξης.
Συμμετείχαν στη συνάντηση ενεργά ο Διευθυντής Π.Ε. Λευκάδος κ. Φώτιος Σάντας, ο Διευθυντής Δ.Ε. κ. Μιλτιάδης Γκαμπρέλας, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Τριαντάφυλλος Σιούλης, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Παρασκευή Κοψιδά –Βρεττού, η Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. κ. Βασιλική Κιτσάκη, με χαιρετισμό της η Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών κ. Ελένη Κοσμετάτου και οι περισσότεροι Διευθυντές των Σχολείων του Νομού Λευκάδος.

imli26

imli27

imli28

imli29

Προηγούμενο άρθροΠαιδικές και Νεανικές Συντροφιές
Επόμενο άρθροΔιάλογοι Γονέων: Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση