Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Διάλογοι Γονέων: Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση

Διάλογοι Γονέων: Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση

0
imli6

imli6

Ενημέρωση από την Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης και φωτογραφικό υλικό.

Πραγματοποιήθηκε η 1η Σύναξη των «Διαλόγων Γονέων»

Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6.30 μ.μ. στο παλαιό Μητροπολιτικό Μέγαρο (πρώην Ν.Ε.Λ.Ε. – οδ. Μεγανησίου 5, έναντι Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, πλησίον Κεντρικής Πλατείας) πραγματοποιήθηκε πρώτη, για φέτος, συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων», με ομιλήτρια την κ. Βασιλική Κιτσάκη, Σχολική Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θέμα: «Για μια ευτυχισμένη οικογένεια».
Η έμπειρη ομιλήτρια με την ευφράδεια του λόγου της και την υποστήριξη ηλεκτρονικής προβολής αναφέρθηκε στις έννοιες «συνοχή» και «προσαρμοστικότητα», τις οποίες προσέγγισε μέσα από τα επιστημονικά δεδομένα μιας έρευνας με ερωτηματολόγια σε δείγμα 90 οικογενειών ως παράγοντες καθοριστικούς για την ισορροπημένη ή μη λειτουργία του οικογενειακού πλαισίου.
Η οικογενειακή συνοχή καταδεικνύει την τάση για οικογενειακή και συναισθηματική συνύπαρξη ή απομάκρυνση και αναλογικά με τον βαθμό τήρησής της οι οικογένειες χαρακτηρίζονται ως ελεύθερες, χωρισμένες, συνδεδεμένες και συγκεχυμένες.
Η οικογενειακή προσαρμοστικότητα καταμετρά την ευελιξία του οικογενειακού πλαισίου να αναπλαισιώνει την λειτουργία του καθώς και τις υφιστάμενες σχέσεις και τους ρόλους των μελών του ιδιαίτερα όταν η αλλαγή αυτή προέρχεται από αιτίες αγχογόνες και αναγκαστικές που δεν επελέγησαν από το ίδιο το οικογενειακό πλαίσιο κατά δική του επιθυμία και βούληση. Κατά τη διαδικασία της προσαρμοστικότητας της οικογένειας σε νέα δεδομένα τα οικογενειακά σχήματα αποδεικνύονται δομημένα, χειριστικά, ευέλικτα και χαοτικά.
Η ύπαρξη ή μη παθογένειας στο οικογενειακό περιβάλλον και ειδικότερα η ανάπτυξη της δέουσας οικογενειακής συνοχής και οικογενειακής προσαρμοστικότητας, όπως καταδεικνύεται ερευνητικά, ευθύνεται για πλήθος αποκλινόντων συμπεριφορών των παιδιών όπως και για πολλές διαταραχές στη συμπεριφορά και στο συναίσθήμά τους.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, αφού η εισήγηση έδωσε την αφορμή για πολλές προεκτάσεις.
Στη διάρκεια της ομιλίας, σε άλλο χώρο του ίδιου κτιρίου, υπήρχε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και έτσι μπόρεσαν οι γονείς να συμμετάσχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Εφημέριο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών και θέμα: «Αντλώντας εφόδια για την κοινή πορεία των συζύγων από την ακολουθία του Αρραβώνα και το μυστήριο του Γάμου».

Πληροφορίες:
Κέντρο Νεότητας Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
Ταχ. Διεύθυνση: Γραφεία Ι. Μητροπόλεως – οδ. Αναπαύσεως 4 – 311 00 Λευκάδα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26450 22415 (εσωτ.: 22,23)
Ε-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr

Λευκάδα, 25 Οκτωβρίου 2012

Από το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

imli5

imli7 copy

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μητροπολίτη με Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΠαρεμβάσεις Θ. Σολδάτου για τις αποζημιώσεις των εργατών δακοκτονίας