Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εργαζόμενοι δήμου Λευκάδας : Συνεχίζουμε, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας

Εργαζόμενοι δήμου Λευκάδας : Συνεχίζουμε, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον δήμο Λευκάδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας, μετά την μαζική συμμετοχή των Συναδέλφων στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την περασμένη Εβδομάδα, παρακολουθεί τις εξελίξεις προκειμένου να αποφασίσει τον τρόπο της συνέχισης του αγώνα μας.

Ήδη, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου μας επισκέφτηκε τα γραφεία της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Μπαλασόπουλο και τον Γ. Γραμματέα κ. Καταχανά, και ενημερώθηκε για τις επόμενες κινήσεις του κλάδου. Όπως μας μεταφέρθηκε, θα πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Καστανίδη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και που επικεντρώνονται στην ακύρωση κάθε απόλυσης εργαζομένου μέσω της εργασιακής εφεδρείας καθώς και η διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Επίσης, το Δ.Σ. του Σωματείου μας έχει ζητήσει συνάντηση με το Βουλευτή Ν. Λευκάδας, η οποία θα λάβει χώρα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να του εκθέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Τέλος, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας, το οποίο και υιοθετήθηκε ομόφωνα. Κατά την συζήτηση προέκυψε δέσμευση του Δημάρχου Λευκάδας, κ. Αραβανή Κων/νου, και σύσσωμου του Δ.Σ. ότι:

• Στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού μας.

• Θα καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες προκειμένου να μην χαθεί ούτε μια θέση στον Δήμο Λευκάδας μέσω της Εργασιακής Εφεδρείας.

• Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

Συνεχίζουμε, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας, προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια απόλυση στους Ο.Τ.Α. από την εφαρμογή της εφεδρείας, να ανατραπεί κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων και να διασφαλίσουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δερλερές Κων/νος Συκιώτης Αναστάσιος

Προηγούμενο άρθροΑρνήθηκαν να συζητήσουν για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Περιφέρεια