Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα STOP στα ατυχήματα λέει η Τροχαία Λευκάδας

STOP στα ατυχήματα λέει η Τροχαία Λευκάδας

2
stop kotrotsos

stop kotrotsos

Για άλλη μια χρονιά το τμήμα της Τροχαίας Λευκάδας κερδίζει τις εντυπώσεις.

Με την καθοδήγηση του Διοικητή του τμήματος της τροχαίας Λευκάδας κου Κων/νου Κοτρώτσου διοργανώθηκε και φέτος η ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από τους αστυνομικούς του τμήματος. Φέτος “κύριος στόχος” των αστυνομικών ήταν τα μικρά παιδιά, έτσι λοιπόν μαθητές από σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν στον χώρο του πρώην δημαρχείου προκειμένου να ενημερωθούν για την σημασία της σωστής συμπεριφοράς των οδηγών αλλά και των πεζών.

Επειδή όμως τα λόγια καμιά φορά τα παίρνει ο αέρας οι αστυνομικοί φέτος έλαβαν πιο δραστικά μέσα !

Ένα γερανοφόρο όχημα μετέφερε στο σημείο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Οι μαθητές βλέποντας το όχημα και με τις σημαντικές πληροφορίες που τους μετέφερε ο κος Διοικητής κατάλαβαν ότι στην οδήγηση και γενικά στον δρόμο δεν “χωράνε” τα παιχνίδια όπου και το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά την οδήγηση είναι η μέθη, η υπερβολική ταχύτητα, η μη τήρηση των σημάτων και των κανόνων ασφαλείας αλλά και κάποια λάθη τα οποία κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί όπως η ομιλία στο κινητό την στιγμή που οδηγούν.

Από την πλευρά μας δίνουμε συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους υπεύθυνους της ενημέρωσης που φέτος προχώρησαν έναν βήμα παραπάνω ενημερώνοντας τους αυριανούς οδηγούς με μια πολύ καλά οργανωμένη ενημέρωση που μέχρι τώρα γίνονταν μόνο σε χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να αναφέρουμε όμως και τις προσπάθειες που έχουν κάνει κατά καιρούς τα μέλη του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Λευκάδας, που ενημέρωσαν τους μαθητές αρκετών σχολείων του νησιού και που είχαν διοργανώσει την συζήτηση με θέμα την οδική ασφάλεια με τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα που είχε παρουσιάσει το παιδικό βιβλίο του με θέμα την οδική ασφάλεια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από την ενημέρωση που είχε κάνει ξανά το τμήμα της τροχαίας στους οδηγούς της πόλης μας καθώς και ένα σοκαριστικό βίντεο με φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί στην περιοχή της Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΕργαζόμενοι δήμου Λευκάδας : Συνεχίζουμε, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας
Επόμενο άρθροΛευκαδίτικος γάμος στην Αμερική