Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ψήφισμα Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης

Ψήφισμα Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης

0
https://www.mylefkada.gr/2013/may/017.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/05/017.jpg

Ενημέρωση από το Εργατικό Κέντρο.

Εμείς που βρεθήκαμε στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που διοργάνωσε το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΠΑΜΕ:

Καλούμε την εργατική τάξη να μην παραιτηθεί από τα δικαιώματά της.
Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζει σε καθεστώς σκλαβιάς.
Να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Με την πάλη της να επιβάλλει το δίκιο της.
Να δυναμώσει την οργάνωσή της σε κάθε τόπο δουλειάς.
Να αλλάξει τους συσχετισμούς.
Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Να χτίσει την ενότητά της σε νέες βάσεις με στόχο να αλλάξει την πορεία των εξελίξεων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Να πάρει στα χέρια της όλο τον πλούτο που παράγει.
Άλλη επιλογή δεν έχει.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.
Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.

Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας.
Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου
Διεκδικούμε:
• Την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο ταξικού κινήματος
• Την κατάργηση των νόμων που αφορούν στον ΟΜΕΔ και στις ενώσεις προσώπων
• Την καθολική ισχύ και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

 


 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης  ΜΑΗ

Καμία  ανοχή στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία των λαϊκών στρωμάτων στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματιών

Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει βάλει σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία των λαϊκών στρωμάτων. Περικόπτουν τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες υγείας των εργατικών λαϊκών οικογενειών για να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, ντόπιους και ξένους. Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και προνοιακά ιδρύματα. Κόβουν φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα των ΑμΕΑ κ.α.

Στη πλουτοκρατία δίνουν φοροαπαλλαγές, προνόμια για να βγουν από την κρίση που δημιούργησαν, για να ξανανακάμψουν τα κέρδη τους. Ψηφίζουν νόμους για να εκμεταλλεύονται πιο σκληρά τους εργαζόμενους, σακατεύοντας την υγεία τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Η στήριξη των επιχειρηματιών όχι μόνο στερεί υπηρεσίες υγείας από το λαό αλλά οδηγεί κάθε μέρα χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες στην φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, χειροτερεύοντας το επίπεδο υγείας τους.

Σε όλη τις χώρες της Ε.Ε. ακολουθείται η ίδια πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας- πρόνοιας είτε έχουν μνημόνια είτε όχι, είτε έχουν ευρώ είτε όχι. Είτε είναι στο Βορρά είτε στο Νότο. Κράτος και εργοδότες θεωρούν το δικαίωμα του λαού στην πρόληψη και την περίθαλψη «σπατάλη».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες και ΕΒΕ, οι γυναίκες και οι νέοι από τα λαϊκά στρώματα δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε άλλο αυτή την πολιτική. Αντιπαλεύουμε την υποβάθμιση, τη συγχώνευση και την κατάργηση δημόσιων κλινικών, τμημάτων, νοσοκομείων και μονάδων του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα. Παλεύουμε για πλήρη χρηματοδότηση της υγείας- πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τα κουρεμένα αποθεματικά των νοσοκομείων. Παλεύουμε για πλήρη εξοπλισμό των νοσοκομείων με φάρμακα, υγειονομικό υλικό και σύγχρονα μηχανήματα. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις υγειονομικών. Για να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, περίθαλψη. Δεν δεχόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα υγείας, να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με χαράτσια και πληρωμές για τους ασθενείς και με υγειονομικούς χωρίς δικαιώματα. Δεν δεχόμαστε να «βολευτούμε» με τη φιλανθρωπία, τα υποκατάστατα υπηρεσιών μέσων ΜΚΟ, την ψεύτικη ελπίδα. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία ο αυταρχισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στους χώρους υγείας- πρόνοιας.

Ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην άμυνα, στο να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Σήμερα υπάρχουν όλες προϋποθέσεις για να έχει όλος ο λαός σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας με βάση τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εμπόδιο είναι η κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων στην οικονομία και την εξουσία. Είναι η πολιτική της Ε.Ε., τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν την εξουσία τους. Που στηρίζουν τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία- πρόνοια, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις. Απέναντι σε αυτούς δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε τη ζωής μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία όλων των κλάδων, τα ΕΚ, τους συλλόγους της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους, συγκροτώντας τη Λαϊκή Συμμαχία. Να οργανώσουν την πάλη, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Για να εξασφαλίσει κάθε ανασφάλιστος, άνεργος, μετανάστης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με όρους ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι στους νόμους που το απαγορεύουν. Για υπηρεσίες πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Για μέτρα υγείας ασφάλειας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς. Ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υποβαθμίζει και κλείνει δημόσιες υπηρεσίες. Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας για όλο το λαό, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα.

Κατεβάστε παρακάτω την Κεντρική Ομιλία του Εργατικού Κέντρου καθώς και τον χαιρετισμό της ΠΑΣΕΒΕ.

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 400.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑπάντηση της Αντιδημάρχου στον Κ. Δρακονταειδή