Αρχική Ειδήσεις Ανοικτό παραμένει για τον Δήμο το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης της Υποθαλάσσιας Ζεύξης

Ανοικτό παραμένει για τον Δήμο το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης της Υποθαλάσσιας Ζεύξης

0

ypothalassia

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία, μέσω του Πακέτου Γιούνκερ, πρόταση που ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον Υπουργό Υποδομών αλλά και το Γενικό Γραμματέα και έχουν συζητήσει πολλές φορές το ζήτημα της υποθαλάσσιας και την τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον Γ.Γ έκανε την πρόταση αν είναι δυνατόν να ενταχθεί το έργο στο πακέτο Γιούνκερ.

Ο Θανάσης Καββαδάς εξήγησε την πάγια θέση του που είναι η κατασκευή της χωρίς διόδια και όλη η ανταποδοτικότητα να περάσει με την δημιουργία Μαρίνας στο Βλυχό Λευκάδας, με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα, να ζητάει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για να δει τι μπορεί να γίνει.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Λευκάδας είναι μια ευκαιρία να το δουν το θέμα θετικά και να συζητηθεί ξανά μια νέα προοπτική, καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την Λευκάδα.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν αρνητική στην δημιουργία της Υποθαλάσσιας, θυμίζοντας ότι έχουν καταθέσει και πρόταση, η οποία από άποψη κόστους θα ήταν πολύ χαμηλότερη, καθώς όταν η χώρα είναι σε κρίση πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τους σχεδιασμούς σου.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του Βουλευτή αν συμφωνεί να ενταχθεί η χρηματοδότηση  στο πακέτο Γιούνκερ, ο Δήμαρχος Λευκάδας, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την δημιουργία Μαρίνας στο Βλυχό. «Δεν θα είχαμε αντίρρηση να συζητήσουμε με το Υπουργείο, να αποδεχτούμε να συνδυάσουμε την δημιουργία της Μαρίνας του Βλυχού με το ζήτημα της υποθαλάσσιας ζεύξης, αφού ξεκαθαριστεί και το τεχνικό κομμάτι πως ακριβώς θα γίνει», λέγοντας ότι για τον Δήμο το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΛαϊκοδημοτικό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στο Βλυχό
Επόμενο άρθροΣτο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου η Διαχείριση των Απορριμμάτων του Δ. Λευκάδας