Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Έναρξη των Ακαδημιών μπάσκετ Δόξας και Νίκης

Έναρξη των Ακαδημιών μπάσκετ Δόξας και Νίκης

0
kids-play-basket

kids-play-basket

Μήνυμα από την υπεύθυνη των ακαδημιών

Σας καλωσορίζω στην νέα σχολική χρονιά. Οι εξελίξεις γύρω μας αλλάζουν καθημερινά την ζωή μας, οι οικονομικές συνθήκες στην χώρα συνεχίζουν να συρικνώνουν την παραγωγικότητα, την ανάπτυξη, συνεπώς επηρεάζεται η ποιότητα ζωής όλων μας. Όλοι μας όμως, έχουμε τα παιδιά μας, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Τα παιδιά μας..το μέλλον..

Τα παιδιά χρειάζονται απο την μικρή τους ηλικία διεξόδους προκειμένου να απασχολούνται και να ‘μαθαίνουν’ τόσο αθλήματα όσο και να αντιμετωπίζουν διάφορες συμπεριφορές και καταστάσεις. Οι ακαδημίες μπασκετ είναι διαπαιδαγώγηση και όχι παιδική χαρά. Τα παιδιά έχουν την έμφυτη τάση για καθημερινή φυσική δραστηριότητα και είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο οι ακαδημίες συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη και βελτιώνουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία του παιδιού.

Ο σκοπός και ο στόχος των ακαδημιών είναι η προτροπή των παιδιών στον αθλητισμό μέσω του μπάσκετ. Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συμβάλλει στην απόκτηση μυϊκής δύναμης, σωστής ανάπτυξης των οστών, βοηθά στη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, ενισχύει την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και συντελεί στο να μυηθούν σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που θα ακολουθήσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

akadimies

Ο αθλητισμός δεν συμβάλλει μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και στην ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού. Μέσα απο τον αθλητισμό, τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν τα πρώτα ‘σύμβολα’ που θα τα καθοδηγούν μέχρι την ενήλικη ζωή τους. Η συμμετοχή στα αθλήματα βοηθά το παιδί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ομάδας, μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνει νέους φίλους και να μάθει να συνεργάζεται μαζί τους. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό το παιδί αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.

Σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα των παιδιών κινείται στα πλαίσια του σύγχρονου, ανταγωνιστικού τρόπου ζωής, υπό το βάρος των καθημερινών σχολικών υποχρεώσεων, η στροφή στον αθλητισμό είναι η μοναδική διέξοδος από τις απαιτήσεις που ισοροπεί την φυσική με την ψυχική υγεία των παιδιών μας..

Αθηνά Βρεττού

Υπεύθυνη ακαδημιών Δόξας και Νίκης

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΜε…νου στο σχολείο