Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας στους Παραϊόνιους αγώνες στίβου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας στους Παραϊόνιους αγώνες στίβου

0
014

014

Πρωτιές για τους νεαρούς Λευκαδίτες αθλητές.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας στους Παραϊόνιους

Ο Γ.Σ. Λευκάδας συνεπής στη φιλοσοφία , ότι λαμβάνουμε μέρος σε ότι αγώνες έχουν σχέση με το στίβο (βαθμολογίσημοι και μη) πήρε μέρος στους Παραϊόνιους αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στο Αγρίνιο.
Για τα μεγάλα παιδιά ήταν μια ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να αξιολογήσουν την προπόνηση που έχουν κάνει μέχρι στιγμής και για τα μικρά μια ευκαιρία να μπουν στο πνεύμα των αγώνων.

Από τις μεγαλύτερες ελπίδες του Λευκαδίτικου στίβου για διάκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα, ο Σταύρακας Παναγιώτης, έκανε ένα πέρασμα από αυτούς τους αγώνες. Παρόλο που βρίσκεται σε φουλ προετοιμασία (με μεγάλες επιβαρύνσεις αυτή τη περίοδο) πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση κάνοντας 6.82μ. στο μήκος , με άκυρη προσπάθεια στα 6.98μ., καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Δοκίμασε και τριπλούν ( παρόλο που δεν είναι ακόμα έτοιμος τεχνικά).Έκανε 13.93μ., επίδοση που που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και του έδωσε τη πρώτη θέση.Οι επιδόσεις του και στα δύο αγωνίσματα ήταν τόσο καλές που αν γίνονταν το καλοκαίρι θα του έδιναν μετάλλιο και στα δύο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Τα βήματα του Παναγιώτη ακολουθούν και άλλοι πιο μικροί ηλικιακά αθλητές, όπως ο Κοντογιώργης Χαράλαμπος , που φέτος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα σύνθετα (έξαθλο). Γι΄αυτό το λόγο πήρε μέρος στο ύψος που κέρδισε με 1.55μ. ( πρώτη φορά δοκίμασε ύψος σε στρώμα ) και ήρθε δεύτερος στα 80μ. με επίδοση 9.90 sec .

Με τα σύνθετα ασχολείται και η Ζακυνθινού Θάλεια . Γι΄αυτό πήρε μέρος (πρώτη φορά) στα 60μ. με εμπόδια , όπου και κέρδισε με επίδοση 10.40 sec και στο μήκος , όπου έκανε ατομικό ρεκόρ με 4.78μ.Στο δεύτερο αγώνισμα κατάχθηκε τρίτη μιας και αγωνίστηκε σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Ατομικό ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα πραγματοποίησε και η Λογοθέτη Πηνελόπη με 4.50μ. και αγωνιζόμενη και αυτή σε μεγαλύτερη κατηγορία κατέλαβε την 5η θέση. Πολύ σημαντική επίδοση αν λάβουμε υπόψιν ότι τη πραγματοποίησε αμέσως μετά τη νίκη της στα 60μ. της κατηγορία της, με ατομικό ρεκόρ 8.78 sec.Όρεξη υπάρχει , προπόνηση πραγματοποιείται , επιδόσεις βελτιώνονται και αν όλα πάνε καλά υπάρχουν σκέψεις να δοκιμάσει και τριπλούν σιγά σιγά.
Ένα προπονητικό τεστ πραγματοποίησε ο Καρύδης Άγγελος ρίχνοντας τη πεντάκιλη στα 11.83 μ. όσο περίπου είχε ρίξει πέρισυ τη τετράκιλη . Με αυτή αυτή του επίδοση κατέλαβε την 2η θέση.

Στο ίδιο αγώνισμα της κατηγορίας πανκορασίδων β΄ ,δεύτερη ήταν η Σταματέλου Ακριβή , με ατομικό ρεκόρ 7.10μ.
Κοντά στο ατομικό της ρεκόρ πήδηξε και η Φίλιππα Νεφέλη, που με 4.15μ. κατέλαβε την πρώτη θέση στη κατηγορία της στο μήκος.
Τρία δευτερόλεπτα ατομικό ρεκόρ στα 1000μ. πέτυχε και ο Καρλής Γιώργος , που με 3.05.00 sec κατέλαβε την 5η θέση. Άτυχος λίγο μιας και τα αγωνίσματα αντοχής και ημιαντοχής σε αυτή τη περιοχή είναι πολύ ανεπτυγμένα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά τα παιδιά (Νεφέλη και Γιώργος) έρχονται 4-5 φορές την εβδομάδα από το Νυδρί , για να προπονηθούν.
Αξιοσημείωτη ήταν και η εμφάνιση όλων των κοριτσιών που συμμετείχαν στα 50μ. μίνι , που ήταν το πιο γεμάτο αγώνισμα, με 20 συμμετοχές . Πρώτη ήταν η συνήθης ύποπτη , Ιωακειμίδη Γιωργιάννα, με ατομικό ρεκόρ 7.77 sec. Τη πέμπτη θέση μοιράστηκαν η Ζακυνθινού Ζωή, με τη Τσαμπασίδου Αναστασίαμε επίδοση 8.30 sec , όγδοη η Γεωργοπούλου Νεφέλη με 8.80 sec και αξιόλογη ήταν η παρουσία της μικρής μας (9 χρόνων) Διγενής Εύας με 9.60 sec.

Η Βερυκίου Όλγα ήρθε πρώτη στο ύψος με επίδοση 1.25μ.(χωρίς στρώμα στις προπονήσεις ,πολύ δύσκολα γίνονται επιδόσεις) και δεύτερη στο τριπλούν με 8.80μ.Η συμμετοχή της στο τριπλούν ήταν μια πρώτη επαφή με το αγώνισμα , μιας και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει δυνατότητα να αγοραστεί ή να βρεθεί στρώμα του ύψους στο στάδιο της Λευκάδας. Μη ξεχνάμε ότι πέρυσι είχε καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να ξεπεράσει το 1.40μ. και για 5 εκατοστά να χάσει τη πρόκρισή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Ο στίβος είναι ένα άθλημα πολύ δύσκολο , για αθλητές με πολύ δυνατό χαρακτήρα. Προσπαθούν καθημερινά να υπερνικήσουν το πόνο και τη κούραση , με μοναδικό αντίτιμο ένα μετάλλιο και ένα μπράβο.Ειδικά όμως στη Λευκάδα, οι αθλητές του στίβου έχουν να σκέφτονται και πολλά περισσότερα πράγματα, όπως: τον καιρό (κρύο, ζέστη ,βροχή), τον ελλιπή εξοπλισμό και τον ελάχιστο χρόνο που μπορούν- ειδικά το χειμώνα- να προπονηθούν , μιας και δεν υπάρχει φωτισμός( από τις 15.00 έως 17.00 κάνουν προπόνηση 2 σύλλογοι στίβου, ο Τηλυκράτης και πολλοί ελεύθεροι αθλούμενοι , με κίνδυνο να γίνει κάποιο ατύχημα).

Ο Γ. Σ. Λευκάδας με τη συνεπή και την ανελλιπή του παρουσία στα δρώνα του στίβου 37 χρόνια τώρα, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να γνωστοποιήσει στη μικρή μας κοινωνία , τη προσπάθεια αυτών των παιδιών και να ζητήσει από όποιον μπορεί να βοηθήσει.Έτσι να μείνουν αυτά τα παιδιά στο στίβο και όχι να παρασυρθούν από κακές σειρήνες.

Εκ του Γυμναστικόυ Συλλόγου Λευκάδας .

021

020

016

005

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σιδέρη
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Λευκάδας