Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Πρωτιές και πάλι για την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας!

Πρωτιές και πάλι για την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας!

0

vhf-gke

Για μια ακόμη φορά οι Ραδιοερασιτέχνες της Λευκάδας μας έκαναν  υπερήφανους.

Ανακοινώθηκαν χτες τα αποτελέσματα από τους τρεις διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών όπου συμμετείχε ο τοπικός σύλλογος της Λευκάδας.

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας κατάφερε να πάρει δύο πρώτες θέσεις και μία Τρίτη σε πανελλαδικό επίπεδο .

Οι διαγωνισμοί ήταν οι εξής:

Field day CW κατηγορία Α1 (single operator)  6-7/6/ 2014
ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ χειριστής Μιχάλης Κτενάς – SV8GKE.
Ο διαγωνισμός ήταν αποκλειστικά με χρήση κώδικα morse.

VHF contest  κατηγορία Β1 (single operator)  5-6/9/2014
ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ χειριστής Μιχάλης Κτενάς – SV8GKE

Field day SSB κατηγορία Α1 (single operator) 5-6/9/2014
ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ χειριστής  Χαράλαμπος Χαραλαμπόμπουλος -SV1UH

Στους παραπάνω διαγωνισμούς χρησιμοποιήθηκε το διακριτικό του συλλόγου SZ8L. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις διαγωνισμοί διεξήχθηκαν με φορητούς σταθμούς στην ύπαιθρο  όπως ορίζεται από τους κανονισμούς , καθώς αυτό βελτιώνει την εκπαίδευση των ραδιοερασιτεχνών σε καταστάσεις έκτατης ανάγκης.

sz8l

Λίγα λόγια για την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας

Ο σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σκοπός του είναι η διάδοση του ραδιοερασιτεχνισμού  με κάθε νόμιμο μέσο, η εγκατάσταση δικτύων επικοινωνίας  ως προσφορά βοήθειας προς το κοινωνικό σύνολο (σε περιπτώσεις καταστροφών, θεομηνιών, και εκτάκτων αναγκών) και η προώθηση και διατήρηση των πολιτιστικών σχέσεων, της φιλίας και των υψηλών ιδανικών της ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας. Η ενημέρωση των μελών σε ραδιοερασιτεχνικά θέματα  γίνεται με μαθήματα, διαλέξεις, ανακοινώσεις κ.λπ. Σαν νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Λευκάδα, ιδρύθηκε το 2004 με την 587/2004 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδος σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Για την εγγραφή καινούριου μέλους δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη κατοχή άδειας λειτουργίας ερασιτεχνικού σταθμού ασύρματου. Προϋπόθεση όμως αποτελεί το ουσιαστικό και διαρκές ενδιαφέρον για τον ραδιοερασιτεχνισμό όπως αναφέρεται στο καταστατικό. Μέλη της ένωσης μπορούν να γίνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ή οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και που ενδιαφέρονται για τη διάδοση του ερασιτεχνισμού και των ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης εδώ: http://www.sz8l.gr/

fdcwantennas

fdcwgke

fdssbsv1uh

Προηγούμενο άρθροΗ σύγκριση βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία!
Επόμενο άρθροΟι υποψήφιοι Βουλευτές Λευκάδας της ΝΔ