Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Έγινε το “rally” στα Χαραδιάτικα

Έγινε το “rally” στα Χαραδιάτικα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “rally” αυτοσχέδιου κάρτ στα Χαραδιάτικα που διοργάνωσε το Yacht club και η κοινότητα των Άγγλων που μένουν στην Λευκάδα.

Από νωρίς το πρωί στην είσοδο του χωριού Χαραδιάτικα του Δήμου Ελλομένου, 19 ομάδες είχαν φτάσει εκεί με τα αυτοσχέδια κάρτ οχήματα τους. Η φαντασία και η μηχανική σε όλο τους το μεγαλείο !!! Σίδερο, πλαστικό, ξύλο, φελιζόλ, κομμάτια από σιδερένια ράφια, κομμένα και ραμμένα μηχανάκια και ποδήλατα, οροφές από σκυλόσπιτα (!) αλλά και καρότσια του σουπερ μάρκετ ήταν το σασί από τα καρτ. Για ρόδες είχαν χρησιμοποιηθεί ρόδες από μηχανάκια , από ποδήλατα, από καρότσια μέχρι και ρόδες σαν αυτές που έχουν οι κάδοι απορριμμάτων !

Η κοινότητα των Άγγλων ήταν σύσσωμη στο rally  ενώ παρών ήταν πολλοί Λευκαδίτες και ως θεατές αλλά και ως διαγωνιζόμενοι. Αφού οι υπεύθυνοι έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες οι ομάδες οργανώθηκαν και μετά από λίγο σπρώξιμο από τους βοηθούς ένα – ένα καρτ άρχισε να κατεβαίνει την κατηφορική διαδρομή σε μια πρώτη δοκιμαστική κούρσα. Οι θεατές αψηφώντας το ψιλόβροχο που έπεφτε είχαν πιάσει τις άκρες του δρόμου και τα ψηλώματα (!) και έδιναν κουράγιο στα πληρώματα που περνούσαν με ταχύτητα από 5 μέχρι 50 χιλιομέτρων ! Στον τερματισμό τους περίμενε ένα φορτηγάκι μεγάλου κυβισμού καθώς και μια “γουρούνα” που ρυμούλκησαν όλα τα οχήματα για να τα μεταφέρουν στο σημείο εκκίνησης. Στην συνέχεια έγινε η δεύτερη δοκιμαστική κούρσα όπου φάνηκε και ποιό από τα καρτ είχε τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει.

Αφού τα οχήματα ξανά-ρυμουλκήθηκαν στο σημείο έναρξης και αφού έγιναν οι τελευταίοι έλεγχοι στα οχήματα και δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες δόθηκε το σύνθημα για να αρχίσει ο αγώνας. Τα καρτ άρχισαν να κατεβαίνουν την κατηφόρα και μέσα σε λίγα μέτρα είχαν ξεχωρίσει οι καλύτεροι. Το όχημα με τίτλο “RENDERED” είχε πάρει το προβάδισμα και είχε αφήσει πολύ πίσω τα άλλα καρτ και ενώ είχε αποκτήσει ταχύτητα άνω των 60 χιλιομέτρων στην πιο δύσκολη στροφή της διαδρομής ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το όχημα βγήκε από τον δρόμο χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει κανένας από το πλήρωμα. Έτσι πια η νίκη για το καρτ που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν στην δεύτερη θέση ήταν σίγουρη καθώς ήταν μια πραγματικά και αυτό μια πολύ καλή κατασκευή.

Τελικά όλα τα καρτ τερμάτισαν και αφού βγήκαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες όλα τα οχήματα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βλυχού όπoυ έγινε και η απονομή των επάθλων χρηματικών και όχι μόνο.

Να σημειώσουμε ότι το 3ο βραβείο πήγε σε Λευκαδίτικη ομάδα.

Δείτε φωτογραφίες από το rally και σύντομα θα αναρτήσουμε και βίντεο .

 

 

Φωτογραφίες : Αριστοτέλης Καββαδάς

My Lefkada : Αξίζει πραγματικά να συγχαρούμε  τους διοργανωτές καθώς και όσους βοήθησαν και όλους επίσης τους διαγωνιζόμενους καθώς και όλους τους μηχανικούς και τις ερευνητικές ομάδες που κατάφεραν με πολύ φαντασία και έφτιαξαν τα αυτοσχέδια οχήματα. Ελπίζουμε αυτή η διοργάνωση να συνεχισθεί και κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη. 

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τις φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στέλνοντας email στo : info@mylefkada.gr