Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δελτίο τύπου‏ Βουλευτή Λευκάδας

Δελτίο τύπου‏ Βουλευτή Λευκάδας

0

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη.

 


Ο βουλευτής   κ. Σπύρος  Μαργέλης   στο διάστημα  από 23/2 έως 4/3/2010 πέρα από τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του, είχε και τις παρακάτω συναντήσεις-συνεργασίες με στελέχη της κυβέρνησης για την προώθηση ζητημάτων  που απασχολούν το Νομό μας.

1ον ) Στις 23 Φεβρουαρίου συναντήθηκε  με τον  Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Βλάχο και τον κ. Ροΐδη, Διευθυντή του γραφείου  της Υπουργού κ. Κατσέλη. Και στους δύο εξήγησε την ανάγκη και τους ζήτησε να κάνουν κάθε απαραίτητη ενέργεια για να έχουμε στον Οίκο Ναύτη στη Λευκάδα ελεγκτή ιατρό και μετά τις 10/3,  οπότε  λήγει η σύμβαση της τωρινής ελεγκτή ιατρού. 

2ον ) Στις 24 Φεβρουαρίου, μαζί με τον Νομάρχη, επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρο  Αρναουτάκη, με τον οποίο ανεζήτησαν τρόπους και προγράμματα για την ένταξη και χρηματοδότηση των έργων:
•       Δίαυλος Λευκάδας
•       Υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας με την Ακαρνανία
•       Οδικός άξονας σύνδεσης της Λευκάδας με την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακία- Άκτιο
3ον ) Την ίδια μέρα 24 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε Υποδομών του ΠΑΣΟΚ έθεσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με πολύ σαφή τρόπο την ανάγκη στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών να συμπεριληφθούν και τα τρία μεγάλα έργα που απασχολούν το Νομό μας , ο Δίαυλος, η υποθαλάσσια ζεύξη και ο νέος δρόμος σύνδεσης της Λευκάδας με το Άκτιο και τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακία- Άκτιο.
 
4ον ) Στις 2 Μαρτίου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.  Γιώργο Ντόλιο. Στον Υφυπουργό εξέθεσε για μία ακόμα φορά την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο αγωγός υδροδότησης της Λευκάδας από τις πηγές του Λούρου αλλά και γενικότερα όλο το δίκτυο του Συνδέσμου καθώς και την ανάγκη για την άμεση συντήρησή του και ζήτησε να ικανοποιηθεί σχετικό αίτημα χρηματοδότησης του Συνδέσμου ύδρευσης με το ποσό των 200.000 ευρώ. Στην ίδια συνάντηση ζήτησε από τον Υφυπουργό την ικανοποίηση αιτήματος του δήμου Απολλωνίων για την ένταξη στο πρόγραμμα του ‘Θησέα’ της  προμήθειας  αποφρακτικού μηχανήματος αξίας 200.000 ευρώ για τις ανάγκες καθαρισμού και τακτικής συντήρησης του δικτύου της αποχέτευσης. Για το ίδιο θέμα είχε επισκεφθεί  τον Υφυπουργό και με το δήμαρχο κ. Λογοθέτη.
 
5ον ) Την ίδια μέρα  2 Μαρτίου είχε συνάντηση στο  Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαμπρόπουλο. Στην συνάντηση παρέστησαν και οι κ. Σπύρος Καρβούνης, πολιτικός μηχανικός, συνεργάτης του βουλευτή και Μάκης  Καρβούνης, πολιτικός μηχανικός, προϊστάμενος της Ιονίας οδού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε στον  κ. Γενικό η μεγάλη σημασία που έχουν για την ανάπτυξη  της Λευκάδας τα έργα της υποθαλάσσιας ζεύξης με την Ακαρνανία και του νέου οδικού άξονα σύνδεσης της  Λευκάδας με την υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου και τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακία- Άκτιο και α) συμφωνήθηκε η ανάγκη για γρήγορη περαίωση των μελετών και β) αναζητήθηκαν δυνατότητες χρηματοδότησης των έργων.
 
6ον ) Την ίδια μέρα 2 Μαρτίου είχε τις αναγκαίες επαφές στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκε με θετική απόφαση το θέμα της απεμπλοκής του σχεδίου πόλης του Περιγιαλίου.
 
7ον ) Είχε επανειλημμένες επαφές με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρο  Αρναουτάκη, με το γραφείο του Υπουργού Εργασίας  (την Διευθύντρια κ. Πρωτόπαππα και τον σύμβουλο του Υπουργού κ. Κοσμίδη ) και τον πρόεδρο της Εργατικής Εστίας κ. Στάμου για το θέμα της διάθεσης των αναγκαίων κονδυλίων για την χρηματοδότηση και λειτουργία των κοινωνικών δομών στη Λευκάδα.


Πηγή Φωτογραφίας : Studio Lefkatas 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για τον Νίκο Καββαδία στο Γαλάτσι
Επόμενο άρθροΛέσχη ανάγνωσης ARTηρια