Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Φωτιά σε Ιστιοφόρο

Φωτιά σε Ιστιοφόρο

0

Φωτιά ξέσπασε σε ιστιοφόρο σκάφος το μεσημέρι της Πέμπτης στον κόλπο του Δεσίμη στην Λευκάδα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Λευκάδος για το περιστατικό και η επιχείρηση κάτασβεσης άρχισε. Φυσικά ειδικό σκάφος πυρόσβεσης δεν υπάρχει στην Λευκάδα που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις έτσι το βάρος έπεσε στο Ε/Γ Ο/Γ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ που έφτασε μετά από λίγη ώρα στο σημείο καθώς το καράβι αυτό δεν μπορεί να αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα. Με την βοήθεια του φέρυ που εκτελεί το δρομολόγιο Νυδρί – Μεγανήσι και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη του πληρώματος μετά από λίγη ώρα η φωτιά σβήστηκε αλλά ήταν αργά για το ιστιοφόρο που είχε καεί ολοσχερώς.

Οι επιβάτες του σκάφους χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών του Λιμενικού Σταθμού Νυδριού μεταβιβάστηκαν σε παρακείμενο σκάφος. Η φωτιά ξέσπασε από την κουζίνα του ιστιοφόρου και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο το σκάφος.

Το κουφάρι του σκάφους βούλιαξε στην μέση της διαδρομής από το σημείο που κάηκε μέχρι το Νυδρί, όπου προσπάθησαν να το πάνε οι άνδρες του λιμενικοί ρυμουλκόντας το με το φέρυ. Σε μια περιοχή πάντως όπως είναι η Λευκάδα που υπάρχουν χιλιάδες σκάφη επαγγελματικά και αναψυχής πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο ένα σκάφος πυρόσβεσης.

Δείτε τις φωτογραφίες και σύντομα θα αναρτηθεί βίντεο από την στιγμή της κατάσβεσης.

 

 

Προηγούμενο άρθροΦωτόγραφίες από τα επεισόδια στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΦωτια από γκαζάκι στην αγορά