Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων

Ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων

0
antidimarxoi

antidimarxoi

Οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Λευκάδας.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Έxοντας υπόψη :

1. Τις δ/ξεις του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/8-6-2006) «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» , όπως ισχύει.

2. Τις διατάξεις των παραγράφου 1γ τoυ άρθρου 58 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος ορίζει τους Αντιδημάρχους.

3. Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 άρθρου 3 του Ν. 4071/2012, σύμφωνα με τις οποίες στο Δήμο Λευκάδας μπορούν να ορισθούν έξι (06) Αντιδήμαρχοι.

4 Τις διατάξεις του άρθρου 207 του 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 άρθρου 3 του Ν. 4071/2012, σύμφωνα με τις οποίες στο Δήμο Λευκάδας μπορούν να ορισθούν δύο (02) επιπλέον Αντιδήμαρχοι για τις νησιωτικές Κοινότητες Καλάμου και Καστού.

5. Τις δ/ξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 74 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος ΑΔΑ: ΒΕΦΔΩΛΙ-4Λ9 ορίζει τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

6. Τις διατάξεις της παραγράφου 16 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης» σχετικά με τη θητεία της δημοτικής περιόδου.

7. Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το Δήμο Λευκάδας, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 22.652 κατοίκους.

8. Το γεγονός ότι ο Δήμος Λευκάδας είναι νησιωτικός και προήλθε από συνένωση επτά (07) Δημοτικών Ενοτήτων.

9. Το γεγονός ότι την 31-12-2012 έληξε η θητεία των Αντιδημάρχων , όπως είχαν ορισθεί με προηγούμενες αποφάσεις.

10. Τις δ/ξεις του άρθρου 92 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως τροποποιήθηκαν με τις δ/ξεις του άρθρου 3 του Ν. 4051/2012 και το άρθρο 9 της από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με τις οποίες ορίζεται ότι σε νησιωτικούς Δήμους με αριθμό Αντιδημάρχων έως οκτώ (08) δικαιούνται αντιμισθίας οι επτά (07).

11. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Λευκάδας, ο οποίος ψηφίσθηκε με τις υπ. αριθμ. 222/11 & 281/11 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε με τις υπ. αριθμ. 1520/24.2.12 & 2327/29.3.12 αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (ΦΕΚ 732/Β΄/13.3.12 & 1130/Β΄/10.4.12).

12. Την ανάγκη επικουρίας του Δημάρχου στο έργο του. Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε Α. Ορίζουμε τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λευκάδας, με θητεία από 1-1-2013 έως και τη λήξη της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου, ήτοι έως και την 31-08-2014, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες μας , όπως παρακάτω:

1. Ορίζουμε τον Ρόκκο Στυλιανό του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
-Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Γραφείων: Αγροτικής Παραγωγής, Αλιείας, Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας και Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Τμημάτων Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών, Τμήματος Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου, πλην των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα Περιουσίας, της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, πλην των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων

2. Ορίζουμε την Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα του Νικολάου, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και της μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Γραφείων: Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων, Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού πλην των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα πολιτισμού
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Τμημάτων Δημοτικής Κατάστασης, Ληξιαρχείου,Αλλοδαπών και Διοικητικής Μέριμνας, της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, πλην των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Γραφείου Απασχόλησης και Τουρισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης πλην των αρμοδιοτήτων σε θέματα τουρισμού
-την ευθύνη παρακολούθησης και ελέγχου των ευρωπαικών προγραμμάτων
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων Την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου θα έχουν οι Αντιδήμαρχοι κος Ρόκκος Στυλιανός και κα Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο.

3. Ορίζουμε τον Σούνδια Πραξιτέλη του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Πολεοδομίας της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος
-την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Τμημάτων : Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και την ευθύνη της επίβλεψης τεχνικών έργων .
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων

4. Ορίζουμε τον Βικέντιο Νικόλαο του Γεωργίου, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίων και του μεταβιβάζουμε κατά τόπο τις παρακάτω αρμοδιότητες :
– την ευθύνη λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα
– την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα
– τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα
– την υπογραφή, με εξουσιοδότηση του Δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας
– τη συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
– την άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά στη Δημοτική Ενότητα και που μπορεί να του μεταβιβάζει με απόφασή του ο Δήμαρχος.
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων ( Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων).

5. Ορίζουμε τον Γαζή Αναστάσιο του Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
-Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
-την ευθύνη σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού
-την ευθύνη σε θέματα αρμοδιότητας Ανταποκριτών ΟΓΑ
-την ευθύνη παρακολούθησης των Αρχείων πρώην Δήμων και Κοινοτήτων
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων ( Δημοτική Ενότητα Ελλομένου)

6. Ορίζουμε τον Σώλο Φώτιο του Μιχαήλ, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου και του μεταβιβάζουμε κατά τόπο τις παρακάτω αρμοδιότητες :
– την υλοποίηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης που αναφέρονται στη νησιώτικη Δημοτική Κοινότητα
-την υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης και τουριστικής προβολής της Δημοτικής Κοινότητας
-την παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και προμηθειών που αναφέρονται στη Δημοτική Κοινότητα
– την άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά στη Δημοτική Ενότητα και που μπορεί να του μεταβιβάζει με απόφασή του ο Δήμαρχος
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων ( Δημοτική Ενότητα Καλάμου)

7. Ορίζουμε τον Γιαννούτσο Πέτρο του Γεωργίου, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο με αντιμισθία της Δημοτικής Ενότητας Καστού και του μεταβιβάζουμε κατά τόπο τις παρακάτω αρμοδιότητες :
– την υλοποίηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης που αναφέρονται στη νησιώτικη Δημοτική Κοινότητα
-την υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης και τουριστικής προβολής της Δημοτικής Κοινότητας
-την παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και προμηθειών που αναφέρονται στη Δημοτική Κοινότητα
– την άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά στη Δημοτική Ενότητα και που μπορεί να του μεταβιβάζει με απόφασή του ο Δήμαρχος
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων ( Δημοτική Ενότητα Καστού)

8. Ορίζουμε τον Ζουριδάκη Ευτύχιο του Εμμανουήλ, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Αντιδήμαρχο, χωρίς αντιμισθία και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :
-την ευθύνη σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού

Β. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανάκληση Αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση Δημάρχου.

Γ. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος.

Δ. Ορισμός Εντεταλμένων Συμβούλων

1. Ορίζουμε ως εντεταλμένο σύμβουλο χωρίς αντιμισθία, τον Καρτάνο Ιωάννη του Ευσταθίου, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, τον οποίο εξουσιοδοτούμε να υπογράφει με εντολή Δημάρχου όλα τα έγγραφα που αφορούν σε θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου, δηλαδή βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας. Επιπλέον θα έχει την εποπτεία της καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου καθώς και την εποπτεία επί του Σχεδίου Πόλεως Νυδριού σε συνεργασία με τον επίσης εντεταλμένο σύμβουλο κο Αραβανή Ελευθέριο.

2. Ορίζουμε ως εντεταλμένο σύμβουλο, χωρίς αντιμισθία, τον Αραβανή Ανδρέα του Χρήστου, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, τον οποίο εξουσιοδοτούμε να υπογράφει με εντολή Δημάρχου όλα τα έγγραφα που αφορούν σε θέματα της Δημοτικής Ενότητας Καρυάς, δηλαδή βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.

3. Ορίζουμε ως εντεταλμένο σύμβουλο, χωρίς αντιμισθία, τον Γεωργάκη Βασίλειο του Γεωργίου, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, τον οποίο εξουσιοδοτούμε να υπογράφει με εντολή Δημάρχου όλα τα έγγραφα που αφορούν σε θέματα της Δημοτικής Ενότητας Σφακιωτών, δηλαδή βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.

Ε. Στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Αραβανή Ελευθέριο του Ιωάννη αναθέτουμε αρμοδιότητες σε θέματα που αφορούν στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, στο Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και του Τμήματος Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Λευκάδας πλην των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα Εσόδων και Ταμείου . Επιπλέον θα έχει την εποπτεία επί του Σχεδίου Πόλεως Νυδριού σε συνεργασία με τον επίσης εντεταλμένο σύμβουλο κο Καρτάνο Ιωάννη.

ΣΤ. Αναπλήρωση Δημάρχου
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου, ορίζουμε ως αναπληρώτριά του την Αντιδήμαρχο Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα του Νικολάου, για χρονικό διάστημα από 1-01-2013 έως 31-08-2014. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος της κας Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσας, η τελευταία θα αναπληρώνεται από τον Αντιδήμαρχο κο Ρόκκο Στυλιανό του Δημητρίου. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του κου Ρόκκου Στυλιανού, ο τελευταίος θα αναπληρώνεται από τον Αντιδήμαρχο κο Σούνδια Πραξιτέλη του Δημητρίου.

Ζ. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί σε μία τουλάχιστον εβδομαδιαία εφημερίδα του Νομού.

Λευκάδα 8 Ιανουαρίου 2013
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Απόλλωνα
Επόμενο άρθροΔύο συλλήψεις μη νόμιμων αλλοδαπών σήμερα στη Λευκάδα