Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κώστας Αραβανής: Είμαι υπέρ της κρατικής ΕΥΔΑΠ

Κώστας Αραβανής: Είμαι υπέρ της κρατικής ΕΥΔΑΠ

0
aravanis-eydap

aravanis-eydap

Ακούστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκάδας στον Prisma 95,1

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 και αναφέρθηκε στο θέμα της υδροδότησης της πόλης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι στοχεύει στην παραχώρηση του δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι ως δημοτική αρχή, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο,η πλειοψηφία πρότεινε η ύδρευση και αποχέτευση του νησιού να δοθεί στην κρατική ΕΥΔΑΠ η οποία και υδροδοτεί το μισό πληθυσμό της χώρας και αυτή την στιγμή παραμένει υπό κρατικό έλεγχο.
Μάλιστα υπογράμμισε ότι από την στιγμή που τα πρωτοείπαν πριν δυο χρόνια, το καθεστώς της εταιρείας παραμένει το ίδιο και συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τον Κρατικό Έλεγχο.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι η σύμβαση εξασφάλισε πλήρως τους Λευκαδίτες με τα έργα υποδομής που θα έκανε, αλλά και λόγω της γενικότερης καχυποψίας περί ιδιωτικοποίησης υπήρχαν ρήτρες όσον αφορά το τιμολόγιο το οποίο για είκοσι χρόνια βασιζόταν σε ένα αλγόριθμο σε συνδυασμό με συντελεστές βαρύτητας, εργατικά-ασφαλιστικά-μεροκάματο, οι οποίες για τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να ανέβουν λόγω κρίσης και σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα μεροκάματα και ασφαλιστικές εισφορές εξασφάλιζε ο Δήμος τα χαμηλά τιμολόγια.

Ο ίδιος μάλιστα το δήλωσε ξεκάθαρα ότι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα του νερού για την Λευκάδα είναι η ΕΥΔΑΠ, την οποία γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, παραμένει κρατική και όλοι γνωρίζουμε, καθώς λίγο πολύ υπάρχει ένα σπίτι στην Αθήνα τι πληρώνουμε.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι επικοινωνιακά αυτή η άποψη δεν πέρασε στους πολίτες, ανέφερε ότι σέβεται την ευαισθησία των πολιτών σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων άσχετα με το αν συμφωνεί και υπογράμμισε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν ιδιωτικοποιείται, ωστόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες και η συντήρηση τους και αυτές τιμολογούνται.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι στην Λευκάδα υπάρχει μια πρωτοτυπία να αγοράζουμε το μπουκαλάκι νερό και εξέφρασε την απορία μήπως κρύβονται κάποια συμφέροντα πίσω από αυτό καθώς το νερό της Λευκάδας πίνεται και έκανε λόγο για μια στημένη βιομηχανία πάνω στην καραμέλα ότι το νερό της Λευκάδας δεν πίνεται.

Πίσω από την ιδεολογική άποψη να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό κρύβεται ένας τεράστιος αριθμός συμπολιτών μας με παράνομες συνδέσεις, χωρίς ρολόγια και προέτρεψε τον κόσμο να μπει στο διαδίκτυο να δει τα πρόστιμα που έχει ρίξει ο Δήμος.

Ακούστε ολόκληρη την παρέμβαση στον Prisma 95,1

Προηγούμενο άρθροΟ Πανταζής Κηρολίβανος σχετικά με τις εξελίξεις στην ΦΕΛ
Επόμενο άρθροΠλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, 1900