Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ολοκληρώθηκε το προγράμμα Comenius

Ολοκληρώθηκε το προγράμμα Comenius

0

Το 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος  Comenius, η οποία έλαβε χώρα το διάστημα 10 – 16 Απριλίου 2010.

Το νησί μας επισκέφτηκαν συνολικά 50 άτομα (32 εκπαιδευτικοί – 18 μαθητές), από 7 διαφορετικές χώρες της διευρυμένης Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, Ολλανδία, Δανία, Ν.Καληδονία).
Πραγματοποιήθηκαν καθημερινές συναντήσεις στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο μας, να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται, αλλά και να προγραμματίσουν τις επόμενες συναντήσεις.
Τις υπόλοιπες ώρες, οι φιλοξενούμενοί μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το νησί μας, καθώς πραγματοποιήθηκαν εκδρομές καθημερινά σε όλη τη Λευκάδα αλλά και το Μεγανήσι. Ο θαυμασμός τους για τις ομορφιές του νησιού μας ήταν μεγάλος, και ο ενθουσιασμός τους είναι μία υπόσχεση πως αρκετοί από αυτούς θα ξαναγυρίσουν αλλά και θα διαδώσουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης.
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας κ. Κονιδάρη Νικόλαο, για την πρωτοβουλία συμμετοχής σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, αλλά και στις οικογένειες των μαθητών του σχολείου για τη θερμή φιλοξενία τους, η οποία ελπίζουμε να αποτελέσει την απαρχή δυνατής φιλίας μεταξύ πολιτισμών, λαών και ανθρώπων.

 

Προηγούμενο άρθροΠορτραίτα της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: Ποιοι θέλουν να γίνουν μικροί “πρωθυπουργοί”