Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Δήλωση της Μαυρέτας Σταύρακα

Δήλωση της Μαυρέτας Σταύρακα

ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ   ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ

 

Τα 1989 εκλέχτηκε βουλευτής Λευκάδας ο Σφακισάνος Απόστολος Λάζαρης πρώην υπουργός,  με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Ενιαίου Συνασπισμού. Ήταν οι εποχές που οι προοδευτικές δυνάμεις σε πολλές περιπτώσεις εύρισκαν τρόπους να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν . Ήταν δε ο Απόστολος Λάζαρης πρωτεργάτης αυτού του εγχειρήματος , της Προοδευτικής Συμμαχίας που επαγγέλλεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τότε η προοδευτική Συμμαχία συνεχίστηκε στη Λευκάδα, το 1990, πάλι με συνεργασία Συνασπισμού – Πασοκ και βουλευτή τον Γεράσιμο Αραβανή.

Δυστυχώς σήμερα το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν θέλει τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων αλλά επιδιώκει το ρόλο της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» . Δηλ. θέλει την Ν.Δ. αυτοδύναμη και αυτό να αποτελεί την υποστηρικτική αντιπολίτευση . Όταν θα χρειάζεται η Ν.Δ. ενισχυμένη πλειοψηφία θα βοηθάει π.χ. Όταν  ο Μητσοτάκης θελήσει να καταργήσει την απλή αναλογική θα είναι μαζί του.

Όμως εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός πλατιού προοδευτικού λαϊκού κινήματος καλώντας όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους να πλαισιώσουν τις επιτροπές της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και να βοηθήσουν σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία και μετά τις εκλογές να οργανωθούν σε ένα κίνημα για τα λαϊκά συμφέροντα.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, εγώ είμαι γιατρός και θα αναφερθώ  στα θέματα της Υγείας όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη  ότι το 2015 παρέλαβε την υγεία σε απόλυτη κατάρρευση.

Στην ΠΦΥ: Ενισχύθηκαν με προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό )  τα κέντρα Υγείας (πρώην ΙΚΑ) .

Δημιουργήθηκαν κα συνεχίζουν να δημιουργούνται  οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας)

Θεσμοθετήθηκε ο Οικογενειακός γιατρός  παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των Ιατρικών Συλλόγων.

Καταργήθηκε η συμμετοχή στα φάρμακα σε όσους ασφαλισμένους κόπηκε το ΕΚΑΣ με νόμο της Ν.Δ. το 2014.

Στα νοσοκομεία καταργήθηκε το 25ευρο στις εισαγωγές και το 5ευρο στα εξωτερικά ιατρεία. Αυξήθηκε ο αριθμός των γιατρών και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ζωντανό παράδειγμα το νοσοκομείο Λευκάδας Επί Ν.Δ. το 2014 είχε 17 γιατρούς .Σήμερα έχει 45 και τα επόμενα χρόνια το πλάνο της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να  φτάσει τους 68 που προβλέπει το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου.

Δόθηκε πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή περίθαλψη στους ανασφάλιστους και μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα τους

Δημιουργήθηκαν καινούργια νοσοκομεία όπως το δικό μας  το οποίο αποτελεί  κόσμημα για το νησί μας.

Η δημιουργία  του καινούριου νοσοκομείου είναι συλλογική δουλειά όλων των εμπλεκομένων Ανεξαρτήτως κόμματος.

Παρόμοιους εκσυγχρονισμούς και βελτιώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος, και σε όλους τους τομείς.

 

Καλούμε το λαό της Λευκάδας να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του

Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει:

Καλύτερη Υγεία  –  Καλύτερη Παιδεία – Κοινωνικό κράτος,  Δουλειές με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές  , Δικαιότερη φορολογία

  Σε αντίθεση  με την Ν.Δ.:

 θα υπάρχει Ιδιωτικοποίηση στην Υγεία – Ιδιωτικοποίηση στη Παιδεία – ιδιωτικοποίηση στο κοινωνικό κράτος, Δουλειές  χωρίς δικαιώματα και με κακές αμοιβές, Φορολόγηση που ευνοεί τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.

Αγαπητοί φίλοι

Το διακύβευμα που διαφοροποιεί τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου από τις ευρωεκλογές είναι:

Ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια  και με ποιο πρόγραμμα .

Θα κυβερνήσει  ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  που με το πρόγραμμά του θα υπάρχει   συνεχής ελάφρυνση των στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και πορεία εξόδου από αυτήν

Ή  θα   κυβερνήσει  η Ν.Δ. που με το πρόγραμμα της θα υπάρχει επιστροφή στη λιτότητα και διάλυση του κοινωνικού κράτους

Ας το σκεφτούμε γιατί  τώρα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

     ΜΑΥΡΕΤΑ  ΣΤΑΥΡΑΚΑ

Γιατρός Ειδικός Παθολόγος

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ