Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δελτίο Τύπου απο τον εμπορικό σύλλογο Ελλομένου

Δελτίο Τύπου απο τον εμπορικό σύλλογο Ελλομένου

0

 

Η ευαισθητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελλομενου, η πρόσκληση και η ενημέρωση προς τους υποψηφίους για τα προβλήματα της περιοχής.

    Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο εμπορικός σύλλογος ελλομενου, προσκάλεσε σε διάλογο, τους υποψηφίους δημάρχους , αντιπεριφερειάρχες και περιφερειάρχες όπου σχεδόν στο σύνολο ανταποκρίθηκαν. Οι κύριοι Σπυρίδων Σπύρου, Θεόδωρος Βερύκιος, Ηλίας Μπεριάτος, Άγγελος Βλάχος ,Ξενοφώντος Βεργίνης, Κωνσταντίνος Αραβανης, Γεράσιμος Αραβανής και Θωμάς Καββαδάς  καθώς και ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Θεόδωρος Σολδατος, ήταν που  τίμησαν στην πρόσκληση μας.
    Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, σε διαφορετικές ώρες και ημέρες, με τους υποψηφίους. Εκθέσαμε τα βασικά προβλήματα, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει το Νυδρί, και γενικά ο Δήμος Ελλομενου.
         Το λιμάνι, το σχέδιο πόλεως, τα πεζοδρόμια, η πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου, ήταν τα κυρίαρχα θέματα που θέσαμε. Επίσης ο περιφερειακός δρόμος, με της όποιες ατέλειες παρουσιάζει(όπως, ανεπαρκή οδική σήμανση, διασταυρώσεις, χαμηλό φωτισμό).
         Την ανάγκη περισσότερων παρκινγκ, και για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατή στο Νυδρι τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναφερθήκαμε και στον βιολογικό – αποχέτευση, τεθέντος το ερώτημα εάν το έργο στην παράλια θα πραγματοποιηθεί, και εάν ναι, γιατί καθυστερεί. Εμείς παντός έχουμε πληροφορηθεί τι συμβαίνει. Χωρίς αυτές της βασικές υποδομές, ο τόπος δεν μπορεί να ανεπτύχθη, τόνισε ο Εμπορικός Σύλλογος, επισημαίνοντας ότι όπως και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, πρέπει και η Λευκάδα με το Νυδρι της (όπου κάποτε πρωτοστατούσε στον τουρισμό) να βρεθούν στην θέση που αξίζουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης στην οικονομία της Λευκάδας, εάν όμως δεν υπάρξουν υποδομές, σύντομα θα βρεθούμε, μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας, ποσό μάλλον σήμερα που η οικονομική κρίση μας xτυπάει την πόρτα. Αυτά και πολλά άλλα, ειπώθηκαν εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου και απευθυνόμενοι προς όλους, απαίτησαμε ότι όποια θέση θα κατέχουν μετεκλογικά ο καθένας, να σκύψουν το κεφάλι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος διότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να έχουμε θέληση και μεράκι για την υλοποίηση τους.
          Υποσχέσεις λάβαμε αρκετές, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθούν. Δεν πρέπει να παραλείψουμε την παραδοχή κάποιων ότι το Νυδρι είναι αδικημένο – παραμελημένο, καθώς και τα εύσημα που λάβαμε για αυτήν μας την πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον που δείχνουμε για τον τόπο μας.
          Εμείς κύριοι, σαν τοπικός φορέας κάναμε την υπέρβαση, ΕΣΕΙΣ ;

ΤΟ Δ.Σ.

ΥΓ
Στέλνουμε τα συγχαρητήρια μας στους νεοεκλεγμένους, περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κο Σπυρίδων Σπύρου, Στον αντιπεριφερειαρχη Θεόδωρο Βερύκιο και στον δήμαρχο Λευκάδας κο Κωνσταντίνο Αραβανή.

Προηγούμενο άρθροMembers Club
Επόμενο άρθρο2ο Μάθημα της σειράς ιστορίας της τέχνης