Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κόκκινη κάρτα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κόκκινη κάρτα στο Δημοτικό Συμβούλιο

5
IMG 0747

IMG 0747

Παράδειγμα προς αποφυγή η τελευταία συνεδρίαση.

Αργήσαμε λίγο λόγω τεχνικών προβλημάτων και σε άλλη περίπτωση δεν θα αναφερόμουν πλέον στο θέμα, αλλά πιστεύω ότι το φωτογραφικό υλικό αξίζει να δημοσιευτεί. Σε θρίλερ εξελίσσεται η «Υπόθεση ΕΥΔΑΠ» στην Λευκάδα. Τι να πει κανείς και πώς να περιγράψει το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο προκλήθηκε μετά από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Με αίτημα το ΔΣ να λειτουργήσει με άλλους κανόνες, αυτούς της «Άμεσης Δημοκρατίας» όπου οι πολίτες με δυνατή φωνή και ντουντούκα, ενημερωμένοι από κομματικά στελέχη της αντιπολιτευόμενης δύναμης, αποφασίζουν για τα θέματα που τους αφορούν και ακυρώνουν αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω της «άλλης Δημοκρατίας» στην οποία δεν συμμετείχαν ή όπως ισχυρίζονται δεν τους άφησαν να συμμετέχουν. Συγκεντρώθηκαν «Σώμα» και πολίτες να συζητήσουν εκ νέου την απόφαση να παραχωρηθεί η διαχείριση των υδάτινων πόρων Λευκάδας στην ΕΥΔΑΠ για 20 χρόνια. Το κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν φορτισμένο με συνεχείς λογομαχίες και προσβλητικές εκ-δηλώσεις. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πλέον το θέμα, τις απόψεις και τις αντιδράσεις όλων όσοι συμμετέχουν στην υπόθεση. Είναι σε όλους γνωστό ποιος θέλει τι, πως το διεκδικεί, ποιοι οι απώτεροι σκοποί, πως οργανώνεται οποιαδήποτε δράση ή αντίδραση και γιατί στο τέλος η πρόεδρος Νίκη Μακρυγιώργου διέκοψε τη «συνεδρίαση».

Αυτό που μένει είναι: Το δικαίωμα να λες την γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά. Ειδικά όταν ούτε ικανότητα, ούτε διάθεση για διάλογο υπάρχουν. Ειδικά όταν όλοι ακολουθούν οδηγίες, οι μεν από την κυβέρνηση οι δε από την αντιπολίτευση. Και άλλοι να θέλουν να αναδειχτούν σε «μαχητές» της Δημοκρατίας και σύγχρονες εικόνες Τσε Γκε Βάρα. Μόνο που ο Τσε δεν ήταν μισθωτός του κράτους που πολεμούσε, ούτε μεγαλοεπιχειρηματίας. Και στο φόντο, οι μελλοντικοί ψηφοφόροι…. για αυτούς γίνονται όλα…για το καλό τους!!! Οι λέξεις «ναι» και «όχι» μπορεί να είναι οι ποιο σύντομες από όλες τις λέξεις, χρειάζεται όμως να τις σκεφθεί κανείς πολύ πριν τις πει, ειδικά όταν αφορούν σε τόσο σημαντικά ζητήματα. Χρειάζεται να έχει μια όσο το δυνατόν ποιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να γίνει «θύμα» παραπλάνησης ή παραπληροφόρησης. Από την άλλη όλοι όσοι απορρίπτουν μια πρόταση θα πρέπει η εναλλακτική που προτείνουν να είναι και στην πράξη υλοποιήσιμη (στην θεωρία όλοι έχουμε τις ποιο ιδανικές προτάσεις)! Και να έχουν δείξει το απαιτούμενο «δείγμα γραφής» που θα αποφέρει την εμπιστοσύνη για την υλοποίηση των προτάσεων.

Γιατί μην ξεχνάμε όταν εμείς οι πολίτες επιλέγουμε να πιστέψουμε έναν άνθρωπο και να αγωνιστούμε μαζί του η αλήθεια όλων όσων μας λέει βρίσκεται κυρίως σε αυτά που κρύβει. Και αυτό ισχύει επίσης και για τους μεν και για τους δε!! Είναι ξεκάθαρο πως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΥΔΑΠ εξελίσσεται σε μείζον θέμα για όλη την Λευκάδα, πολλά ρεπορτάζ έχουν γραφεί, οι απόψεις έχουν ακουστεί, ας αφήσουμε αυτή την φορά τις εικόνες να πουν τα δικά τους… με μια ευχή να γλυτώσουμε από όλο αυτό που γίνεται γύρω και στην χώρα μας όσο ποιο σύντομα γίνεται, αν όχι εμείς, τουλάχιστον τα παιδιά μας.

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1    
Προηγούμενο άρθροΟι Λευκαδίτες Ηλιούπολης στην 1η Γιορτή Γεύσης & Παράδοσης
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκαν οι όροι για την οδική σύνδεση της Λευκάδας με Άκτιο – Πρέβεζα!