Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Εγκρίθηκαν οι όροι για την οδική σύνδεση της Λευκάδας με Άκτιο –...

Εγκρίθηκαν οι όροι για την οδική σύνδεση της Λευκάδας με Άκτιο – Πρέβεζα!

0
dromos heart

dromos heart

Ρεπορτάζ από το ypodomes.com

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο: οδική σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα σύνδεση της ζεύξης Ακτίου- Πρέβεζας με τον Δυτικό Άξονα Β-Ν (την Ιόνια Οδό δηλαδή).

Είναι έργο το οποίο αναμένεται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί της Λευκάδας και με την ολοκλήρωση του τα 16+5χλμ δρόμου θα ενώνουν το νησί του Ιονίου με τους οδικούς άξονες Άκτιο-Αμβρακία και Άκτιο-Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα μέσω ενός ασφαλούς δικτύου δρόμων.

Για το έργο της σύνδεσης της Λευκάδας θα κατασκευαστούν δύο κλάδοι:

ΚΛΑΔΟΣ 1: ΒΟΝΙΤΣΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ, μήκους 16,4 χλμ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο στην Βόνιτσα μέχρι την περιοχή κάστρου Αγίας Μαύρας, ανατολικά της γέφυρας που συνδέει τη Λευκάδα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου θα γίνει βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου ενώ νέα χάραξη θα έχουμε για την παράκαμψη του οικισμού του Αγίου Νικολάου.

ΚΛΑΔΟΣ 2: ΑΚΤΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ μήκους 5,4 χλμ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο στο Άκτιο μέχρι την σύνδεση της με τον κλάδο 1 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Από τα 5,4 χλμ , τα 2,5 χιλιόμετρα αποτελούν βελτίωση της υφιστάμενης οδού ΑΚΤΙΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα ypodomes.com

Πηγή:ypodomes.com

 

Προηγούμενο άρθροΚόκκινη κάρτα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΟ Μιχάλης Χαραλαμπίδης πριν 15 χρόνια είχε προβλέψει που θα έφτανε η Ελλάδα.