Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κάηκαν σπίτια στην Βασιλική

Κάηκαν σπίτια στην Βασιλική

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki5.jpg

Με άσχημο τρόπο άρχισε η μέρα στην Βασιλική Λευκάδας.

Περίπου στις 7 το πρωί ο πυροσβεστικός σταθμός του Δήμου Απολλωνίων στην Κοντάραινα, δέχθηκε τηλεφώνημα για πυρκαγιά σε 2 σπίτια στην Βασιλική. Αμέσως όλα τα οχήματα και οι άνδρες του σταθμού μετέβησαν στο κέντρο της Βασιλικής όπου καίγονταν δυο κτίρια. Όπως δείχνουν μέχρι στιγμής οι ενδείξεις η φωτιά ξεκίνησε από το ψητοπωλείο που βρίσκεται στο ισόγειο του ενός κτιρίου και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε και στον πάνω όροφο που είναι κατοικήσιμος. Ευτυχώς οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα αντιλήφθηκαν αμέσως την φωτιά και κατάφεραν και βγήκαν έξω.

Η φωτιά όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς γρήγορα επεκτάθηκε και στο διπλανό σπίτι καταστρέφοντας τον πάνω όροφο ολοκληρωτικά. Η φωτιά κατέστρεψε τα δυο κτίρια αλλά ευτυχώς οι έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής απότρεψε την επέκταση και σε διπλανά σπίτια μιας και η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο ήταν πολύ μεγάλη και αυτό γιατί τα περισσότερα σπίτια της Βασιλικής είναι φτιαγμένα με τον παραδοσιακό επτανησιακό τρόπο δηλαδή με πέτρινο ή τσιμεντένιο ισόγειο και με ξύλινο όροφο.

Το ευτυχές της υπόθεσης ήταν ότι κανένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στα κτίρια εκείνη την ώρα δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς ερευνά η πυροσβεστική υπηρεσία.

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki8.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki7.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki6.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki4.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki2.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki3.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/fotiavasiliki1.jpg

 

Προηγούμενο άρθροSkate Event ELEMENTS sports
Επόμενο άρθροΥπογράφτηκε το πρόγραμμα LEADER για τον Νομό Λευκαδας.