Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Υπογράφτηκε το πρόγραμμα LEADER για τον Νομό Λευκαδας.

Υπογράφτηκε το πρόγραμμα LEADER για τον Νομό Λευκαδας.

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/batzeli.jpg

Υπογράφτηκε από την κ. Μπατζελή το πρόγραμμα LEADER για τον Νομό Λευκαδας. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΛΗΝΤΕΡ Α.Ε. ( ΑΝΑ.ΛΗ. Α.Ε.)

Η  Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε την Τετάρτη 16-06-2010 την σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της ΑΝΑ.ΛΗ. Α.Ε.  για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος LEADER Νομού Λευκάδας, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.
Η Περιοχή Παρέμβασης ανήκει στο Νομό Λευκάδας και περιλαμβάνει τους Δήμους
 Λευκάδας, Ελλομένου και την Κοινότητα Καλάμου. Περιλαμβάνει δηλαδή (2) δύο  Δήμους  και (1) μία Κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει δεκαέξι (16) δημοτικά διαμερίσματα και δύο (2) κοινοτικά διαμερίσματα
 Η συνολική έκταση της περιοχής παρέμβασης ανέρχεται σε 130.922km2  και ο πληθυσμός της περιοχής παρέμβασης σε 7.222 κατοίκους.
Τα λοιπά δημοτικά διαμερίσματα του Νομού  που δεν χωροθετούνται στην περιοχή παρέμβασης LEADER (Δ. Απολλωνίων, Δ. Σφακιωτών και Δ. Καρυάς) θα στηριχτούν από τον Άξονα 3 του ΠΑΑ.
Με την υπογραφή της σύμβασης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δράσεις του τοπικού προγράμματος και το διάστημα που ακολουθεί οι φάκελοι υποψηφιότητας θα είναι στη διάθεση του επενδυτικού κοινού, μέσα από την ιστοσελίδα της Εταιρείας, που θα είναι σύντομα στη διάθεση του ενδιαφερόμενου κοινού  και τα Γραφεία της ΑΝΑ.ΛΗ. Α.Ε., που στεγάζονται στην οδό Ά Πάροδο Ξενοφώντος Γληγόρη στη Λευκάδα.
 O Πρόεδρος της ΑΝΑ.ΛΗ. Α.Ε. Λευκάδας κος Μεταξάς Γεώργιος δήλωσε:

«Δηλώνω την απόλυτη ικανοποίησή μου τόσο για το γεγονός το ότι είμαστε από τις πρώτες περιοχές  της Χώρας  που υπογράφει  την Σύμβαση υλοποίησης του Τοπικού προγράμματος  LEADER, όσο και από το  ότι η Λευκάδα μας ανακτά ένα σημαντικό κοινοτικό Πρόγραμμα που για διάφορους λόγους δεν είχε υλοποιηθεί τη προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο. Σήμερα κατ΄ ουσίαν δικαιώνεται μια διετής προσπάθεια διεκδίκησης και προγραμματισμού και  σηματοδοτείται  η έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης ενός Ολοκληρωμένου και Φιλόδοξου προγράμματος για την Ύπαιθρο του Νομού μας,  που σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, θέλω  να πιστεύω,  ότι θα παρακινήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και την  ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της Υπαίθρου και θα δώσει ανάσα, ώθηση και  προοπτική στις αγροτικές περιοχές  συνδράμοντας αποφασιστικά στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία.»

Η Δημόσια Δαπάνη του Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 5.200.000€ (πέντε εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ),  ενώ το Συνολικό Κόστος στο ποσό των 8.905.483€ (οκτώ εκατομμύρια εννιακόσιες πέντε χιλιάδες τετρακόσια ογδόντα τρία ευρώ)
                         
To τοπικό πρόγραμμα Leader 2007-2013 έχει κεντρικό άξονα το αναπτυξιακό όραμα, και επιδιώκει την ανάπτυξης της περιοχής παρέμβασης και στοχεύει ώστε να καταστεί η Λευκάδα Πρότυπος Νησιώτικός Προορισμός Εναλλακτικού Τουρισμού με αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος και παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών που στοχεύουν στην ευημερία των κατοίκων της.
Στόχοι είναι η ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής, αναδεικνύοντας τον πλούσιο φυσικό και ιστορικό πλούτο του νησιού, η ανάδειξη των περιοχών παρέμβασης και την  τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας με πρωτοβουλίες ίσων ευκαιριών.

 
Λευκάδα 21/06/2010   

Προηγούμενο άρθροΚάηκαν σπίτια στην Βασιλική
Επόμενο άρθρο2η Έκθεση Τουριστικών Προορισμών