Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιά στα Ιόνια

Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιά στα Ιόνια

0
https://www.mylefkada.gr/2012/July/fire199.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/08/fire199.jpg

Στην κατηγορία “κατάσταση συναγερμού” κατατάσσονται τα Ιόνια.

Κέρκυρα, 27 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι σήμερα (27.08.2012), ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στα Ιόνια Νησιά θεωρείται πολύ μεγάλος.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον σημερινό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τα Ιόνια Νησιά, λόγο έντονων ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών, κατατάσσονται στην κατηγορία της «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ» .

Με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών και για την έγκαιρη αντιμετώπιση τους, οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις σε συνεργασία με τις Διοικήσεις της Πυροσβεστικής και την Τοπική Αυτοδιοίκηση κλιμακώνουν τον σχεδιασμό εντείνοντας την επιτήρηση σημείων που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, μεγιστοποιώντας παράλληλα το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Λόγω της επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών από αμέλεια επισημαίνονται τα ακόλουθα:

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος.

• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Γενικές συμβουλές για την πρόληψη των πυρκαγιών παρέχονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας στο www.fireservice.gr.

Επιπλέον τονίζεται ότι ένας πρόσθετος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από αμέλεια, είναι η χρήση αυτοσχέδιου μικρού αερόστατου, που διατίθεται από πλανόδιους μικροπωλητές (Υπηκόους Κίνας). Η χρήση του εντοπίζεται κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες και στη βάση του είναι εμποτισμένο με εύφλεκτη ουσία.

Παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν την εκδήλωση πυρκαγιάς να ενημερώνουν άμεσα τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στο 199 και τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες στο 100.

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφουν ο Χάρολντ και η Μωντ στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΣύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στην Λευκάδα