Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αποπεράτωση νέου δρόμου στον Καστό

Αποπεράτωση νέου δρόμου στον Καστό

0
kastos-road

kastos-road

Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος στο νησί!

Από φέτος οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στον Καστό εχουν ένα νέο δρόμο για την εξυπηρέτηση τους και για περίπατο. Πρόκειται για το δρόμο που συνδέει την γειτονιά Παντιερέικα με τον περιφεριακό δρόμο και από την μέρα αποπεράτωσης του (αρχές Ιουλίου) είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος στο νησί, αφού ουσιαστικά συνδέει το λιμάνι με τον δρόμο προς Σαρακίνηκο και το πάνω χωριό. Ο Δήμος Λευκάδας δαπάνησε 25.000 Ευρώ για την τσιμεντώστρωση του δρόμου και το έργο κατασκευάστηκε απο τον εργολάβο μηχανικό κ Χρήστο Γουρζή.

Ο δρόμος εξηπηρετεί εκτός των άλλων έξι σπίτια και ένα εστιατόριο ενώ αξιοποίησε επίσης πολλά οικόπεδα εκατέρωθεν. Επίσης με το ποσό αυτό επιδιορθώθηκε και επισκευάστηκε ο περιφερειακός δρόμος από την Εκκλησία μέχρι την Βάλη, ο οποίος σε πολλά σημεία είχε λακούβες και φθορές.

Μικρό ιστορικό: Ο δρόμος διανύχθηκε πρώτη φορά το 1931 απο τον Ιερέα Διονύσιο Γιαννούτσο (παπα κούμπανο) -παραχωρώντας μέρος του οικοπέδου του – και από αυτόν μεταφέρονταν τότε τα αλέσματα προς και από το μύλο στο λιμάνι.

Το 2011 με το έργο ”διαπλατύνσεις δρόμων εντός οικισμού” έργο που η μελέτη και χρηματοδότηση έγινε απο την πρώην κοινότητα Καστου επί προεδρίας Πέτρου Γιαννούτσου έγινε η διαπλάτυνση του δρόμου και η κατασκευή των μαντρών.

Γιάννης Γιαννούτσος
Αντιπρόεδρος Δ.Ε.ΚΑΣΤΟΥ

Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα
Επόμενο άρθροΟι κενές θέσεις εργασίας του 15αύγουστου