Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σύντομα το Κάστρο θα απελευθερωθεί (;)

Σύντομα το Κάστρο θα απελευθερωθεί (;)

1
kastro

kastro

Το Κάστρο είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια, και τη λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Κάστρου και ειδικότερα για την ίδια την κατάσταση του κτιρίου. Οι περισσότεροι Λευκαδίτες έχουν πολύ όμορφες αναμνήσεις από την εποχή που το Κάστρο αποτελούσε σημείο αναφοράς για το νησί μας και τώρα το μόνο συναίσθημα που προκαλεί είναι ντροπή. Χρόνια τώρα κρατάει η δικαστική διαμάχη μεταξύ δικαιούχων του κτιρίου και Λιμενικού Ταμείου.

Η κατάσταση έφτασε τελικά φέτος στο απροχώρητο. Το κτίριο είναι επικίνδυνο για όλους όσους πηγαίνουν στην αγαπημένη τους αμμουδιά να κάνουν το μπάνιο τους και να απολαύσουν το ωραίο τοπίο, αν εξαιρέσει βέβαια κανείς την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το κατεστραμμένο πλέον κτίριο. Τα τζάμια είναι σπασμένα με κομμάτια να κρέμονται, ας μην σκεφτούμε καν τι θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, η πόρτα είναι σπασμένη και το κτίριο είναι ανοιχτό, οι σοφάδες έχουν πέσει, με λίγα λόγια ολοκληρωτική καταστροφή και κατάντια, αυτές οι λέξεις περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή κατάσταση.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η δικαστική διαμάχη θα λήξει το πολύ σε δύο μήνες, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Αραβανής έχει ήδη τη νέα προκήρυξη έτοιμη και μόλις διεξαχθεί και το τελευταίο δικαστήριο περιμένει ότι το κτίριο θα επιστρέψει πίσω στο Λιμενικό Ταμείο.

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη δικαστική διαμάχη και τα όσα συνέβησαν χρόνια τώρα μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και δικαιούχων, όπως επίσης κρατάμε και μια επιφύλαξη σχετικά με το χρονικό διάστημα που αναφέρει το ρεπορτάζ για το πότε θα απελευθερωθεί το κτίριο διότι υπάρχει το ενδεχόμενο η υπόθεση να καταλήξει στον Άρειο Πάγο, άρα μπορεί να συνεχιστεί για χρόνια ακόμα αυτή η διαμάχη.

Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι ναι μεν μέχρι τώρα το Κάστρο δεν ήταν αρμοδιότητα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, από την άλλη οτιδήποτε διαδραματίζεται και υπάρχει στο Δήμο μας είναι θέμα του Δήμου και θα πρέπει να μας απασχολήσει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια κατάσταση που διαδραματίζεται χρόνια τώρα στην είσοδο του νησιού μας, μπροστά στα μάτια όλων μας, μπροστά στα μάτια των τουριστών μας, μια περιοχή απείρου κάλους και ομορφιάς χρόνια τώρα υπέστη δραματική υποβάθμιση και πλέον απειλείται και η δημόσια υγεία!

Είναι βέβαια και αυτό θέμα φιλοσοφίας κατά πόσο κάποιος επιλέγει διαχρονικά τώρα να ασχολείται μόνο με τα θέματα αρμοδιότητας του ή επιλέγει να λύσει τα προβλήματα του Δήμου του επί της ουσίας ξεπερνώντας παλιές αντιλήψεις και δήθεν όρια αρμοδιοτήτων. Γιατί υπάρχει και η αντίληψη «ότι βρίσκεται μέσα στο Δήμο μου με αφορά και θα το παλέψω»! Η νυν Δημοτική Αρχή έχει τώρα την ευκαιρία και θα κληθεί κιόλας κάποια στιγμή να ασχοληθεί και να βρει λύση και για αυτό το σοβαρό θέμα μιας και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των Λιμενικών Ταμείων στους Ο.Τ.Α. και συστήθηκε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας».

Επί της ουσίας όμως όποιος και να έχει την αρμοδιότητα, ο Δήμος θα πρέπει να πιέσει να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτή η περιοχή όσο το δυνατόν καλύτερα με όραμα και σχέδιο! Μην ξεχνάμε ότι ειδικά στις μέρες μας έχουμε δει επανειλημμένα ανάλογα την περίπτωση μπορούν να βρεθούν λύσεις και να ξεπεραστούν πολλά φτάνει να υπάρχει ενδιαφέρον!

Ας ελπίσουμε για το καλό της Λευκάδας κάποια στιγμή να λήξει το θέμα, να αλλάξουμε σελίδα προκειμένου να μπορεί αυτός ο ανεκμετάλλευτος μέχρι σήμερα πλούτος να αποτελέσει ένα ακόμα πόλο έλξης και για τους Λευκαδίτες αλλά και για τους τουρίστες που όλοι τόσο πολύ αγαπάμε και θέλουμε να έρχονται στο νησί μας…….

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΕορτάζει η Ιερά Μονή Ασωμάτου Μιχαήλ στη Βαυκερή
Επόμενο άρθροΦωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στο Περιγιάλι στην Λευκάδα