Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο Κώστας Ροντογιάννης στον Prisma 95,1

Ο Κώστας Ροντογιάννης στον Prisma 95,1

0
laiki sispeirosi

laiki sispeirosi

Συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λευκάδας.

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 μίλησε ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ροντογιάννης Κώστας, σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, αλλά και φλέγοντα θέματα της Δημοτικής Αρχής.

Ο κύριος Ροντογιάννης ανέφερε ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας, οφείλεται σε κρίση του παγκόσμιου συστήματος που ζούμε. Το σύστημα της αγοράς λειτουργεί με βασικό γνώμονα το κέρδος του και μέσα από τις αντιφάσεις του παράγει κρίσεις και μάλιστα όπως ανέφερε αυτή δεν θα είναι η τελευταία.

Σύμφωνα με τον κύριο Ροντογιάννη η κρίση που ζούμε δεν είναι προϊόν λαθεμένων υπολογισμών, αλλά της μόνης επιλογής για να μπορέσει να επιβιώσει το σύστημα.
Για το μείζον θέμα της υγείας, με την ιδιότητα του ως γιατρός, υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας εξυπηρετούν μόνο ιδιωτικά συμφέροντα, με την κυβέρνηση να την αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα που μπορεί κανείς να το αγοράσει ή όχι ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες.

Δυστυχώς στον χώρο της υγείας αυτές οι μεταρρυθμίσεις μετριούνται με ανθρώπινες ζωές.

Όσον αφορά τα τοπικά ζητήματα ο κύριος Ροντογιάννης μίλησε για την ανάγκη να περάσει το σύστημα της Τηλεμετρίας το οποίο θα λύσει προβλήματα, ωστόσο εξέφρασε την επιφύλαξη του για το αν θα περάσει λόγω χρηματικής διαφοράς.

Ο Κύριος Ροντογιάννης υπογράμμισε ότι ο Δήμαρχος Λευκάδας είναι ευφυέστατος και αποτελεσματικός μόνο που οι απαντήσεις στα δημοτικά προβλήματα είναι απαντήσεις πολιτικές και προϋποθέτουν σύγκρουση συμφερόντων. Για την παράταξη τους δεν υπάρχει ζήτημα προσωπικών ικανοτήτων αλλά πολιτικής πρακτικής στην μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Το νερό για εμάς είναι κοινωνικό αγαθό, ανέφερε, όταν κάποιος το αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα τότε οι επιλογές που έχει κινούνται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Η Διάνοιξη του Διαύλου είναι απολύτως απαραίτητη, ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται το θέμα διαχείρισης των Ιβαριών, τα οποία παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να δώσουν διατροφική επάρκεια σε ψάρι στο νησί και αναρωτήθηκε αν θα είναι μια ακόμη ευκαιρία ή θα σημαίνει την οριστική καταστροφή τους.

Ο κύριος Ροντογιάννης μίλησε και για τις απολύσεις των Δημοτικών Υπαλλήλων με τον κίνδυνο ο Δήμος να μείνει από προσωπικό και αναρωτήθηκε αν η Δημοτική Αρχή θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση, καθώς ήρθε η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων.

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του Κτηματολογίου, λέγοντας ότι προσπάθησε να το βάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό να κινητοποιηθεί η Δημοτική Αρχή και να εκδοθεί ΦΕΚ για να δίνει την δυνατότητα σύναψης δικαιοπραξιών με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να δηλώνει να έχει εξαντληθεί το θέμα.

Προηγούμενο άρθροΓεύσεις του κόσμου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας
Επόμενο άρθροΥπερεπιλεκτικότητα: ένα εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο και μάθηση