Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Οι Γερμανοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα κρατικά ΚΤΕΟ

Οι Γερμανοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα κρατικά ΚΤΕΟ

0
kteo

kteo

Τι γίνεται με το ΚΤΕΟ στη Λευκάδα και στα Ιόνια;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τα κρατικά ΚΤΕΟ ενδιαφέρουν τους Γερμανούς που φέρονται να έχουν καταρτίσει πλάνο που υπολογίζεται γύρω στα 120 εκατ. ευρώ (capital.gr).

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα pelop.gr (όπου μπορείτε να διαβάσετε και όλο το ρεπορτάζ) «Το «Βήμα» κάνει λόγο για διεθνή διαγωνισμό από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα αναλάβει έναντι τιμήματος ή ενοικίου τις εγκαταστάσεις, την άδεια λειτουργίας και θα τα δουλέψει επιλέγοντας ελεύθερα το προσωπικό που θα κρατήσει.«.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 10 δημόσια ΚΤΕΟ (Ιωαννίνων, Κοζάνης, Φλώρινας, Φωκίδας, Γρεβενών, Τρικάλων, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Πύργου, Καβάλας) από τα 57 καθώς ήταν τα μοναδικά που προσαρμόστηκαν στις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο. Το ερχόμενο καλοκαίρι εκπνέει η προθεσμία ώστε τα υπόλοιπα να υιοθετήσουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις του νόμου αλλιώς θα κλείσουν.

Ο χρόνος τρέχει και μαζί του οι εξελίξεις. Τώρα, τι γίνεται, μέλλει γενέσθαι με το ΚΤΕΟ της Λευκάδας και τα άλλα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δηλ. σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης των προϋποθέσεων, ποια βήματα έχουν ολοκληρωθεί και αν, ποια πρόβλεψη υπάρχει, ποιο χρονοδιάγραμμα εν πάση περιπτώσει κ.λπ. ελπίζουμε να το μάθουμε σύντομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νυν Περιφερειάρχης Ι.Ν. κ. Σπύρος Σπύρου από τον Ιανουάριο του 2013 (24-1-2013) είχε δηλώσει ότι»υπάρχει η βούληση για τη διατήρηση των δημοσίων ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», απαντώντας σε επερώτηση του επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, κάνοντας μάλιστα λόγο για την εκχώρηση όλων ή μέρους των εσόδων στις Περιφέρειες (παρακάτω, στο τέλος της ανάρτησης, παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση του Περιφερειάρχη), τεκμηριώνοντας, δε, το συμφέρον του Δημοσίου, λέγοντας ότι «από τον πινάκα οικονομικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας των τεσσάρων ΚΤΕΟ της Περιφέρειάς μας για τα έτη 2010 , 2011 , 2012 από το οποίο προκύπτει ετήσιο έσοδο για το Δημόσιο περίπου 1.000.000 € , ενώ το ιδιωτικό ΚΤΕΟ θα απέδιδε στο Δημόσιο μονό το 10% αυτού.».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο meganisinews.gr

Προηγούμενο άρθροΔέκα εξωτερικούς συνεργάτες θα προσλάβει το ΤΕΙ Ηπείρου
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα