Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα νέα για τα Νοσοκομεία

Τα νέα για τα Νοσοκομεία

0

Ειδήσεις στο Λεπτό

 

 

Το δημόσιο ο μεγαλύτερος οφειλέτης!

Όλοι χρωστάμε, το δημόσιο ποιο πολύ από όλους!!! Την  πρωτιά του μεγαλύτερου οφειλέτη στη χώρα διατηρεί το δημόσιο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που βγαίνουν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών στο δεκάμηνο του 2010 τα χρέη της κυβέρνησης ανέρχονται σε 7,67 δισ. ευρώ.

Μόνο τα χρέη των νοσοκομείων ανέρχονται στα 6,53 δισ. ευρώ με το 1,19 δισ. να έχει δημιουργηθεί το 2010 και τα 5,34 δισ. ευρώ να αφορούν σε παλαιότερα χρέη.
Το μπαλάκι στους διοικητές! Ζημιές εκατομμυρίων από τα σκάνδαλα.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοικητών νοσοκομείων της Ελλάδας στο υπουργείο υγείας. Μεταξυ αυτών και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Λευκάδας κύρια Μαριάνθη Μεσσήνη.
Μήνυμα αυστηρό φαίνεται να έστειλε ο υπουργός Υγείας κ. Α.Λοβέρδος προς τους διοικητές τους οποίους κάλεσε να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά των ιδρυμάτων. «Γίνεται μεγάλος αγώνας για την τέταρτη δόση του δανείου, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Αν εμείς δεν δουλέψουμε σωστά, τίποτε δεν μας εγγυάται ότι το 2011 θα πάει καλά από μόνο του».

Ο υπουργός ζητά από τους διοικητές να εντατικοποιήσουν τις  προσπάθειες τους για την εξυγίανση των οικονομικών και να μην διστάσουν να ενημερώνουν «έγκαιρα ότι δεν τα καταφέρνουν, διότι είναι πολύ επικίνδυνο να δίνουν ψεύτικα στοιχεία».
Έδωσε εντολή στους διοικητές να δίνουν οικονομική αναφορά κάθε μήνα και πρόβλεψη για τον επόμενο μήνα.

Στην ίδια σύσκεψη ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ κ. Μ. Σαμπατακάκης επέστησε την προσοχή των διοικητών ζητώντας τους να είναι πιο άμεσοι στις αντιδράσεις τους όταν οι επιθεωρητές Υγείας τούς κάνουν υποδείξεις για μη σωστές πρακτικές σε υπηρεσίες των νοσοκομείων. Ως παράδειγμα έφερε την περίπτωση ενός διοικητή νοσοκομείου ο οποίος, παρ΄ ότι είχε ενημερωθεί για υπόθεση που προκάλεσε οικονομική αιμορραγία 1 εκατ. ευρώ, εν τούτοις δεν έπραξε τα δέοντα. Έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα οι επιθεωρητές επανέλαβαν τους ελέγχους στο νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι η ζημιά είχε φθάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. «Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για παραβάσεις σε νοσοκομεία. Τα πορίσματα αναμένεται να βγουν τις προσεχείς ημέρες» είπε ο κ. Σαμπατακάκης. Στοιχειά από (Το Βήμα Online)

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σύντομα θα διεξήχθη έλεγχος και στο νοσοκομείο Λευκαδας.

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΗ κοπή πίτας στον Λιμενικό σταθμό
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στην Φιλαρμονική Λευκάδας (Βίντεο)