Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Λευκάδας

0

Τι θα γίνει με την «Ειδική Οδοντιατρική Μονάδα??

«Τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση τελευταία τα βρίσκουν καλύτερα! Έκαναν πράξη την συναίνεση σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο όπως αυτό του εκσυγχρονισμού στην λειτουργία ΑΕΙ και ΤΕΙ.» Έτσι περιγραφούν Δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ στην Αθήνα πως λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις για το τόπο μας. Όχι πως μας λένε κάτι καινούργιο, όλη η Ελλάδα γνωρίζει πλέον πολύ καλά πως λαμβάνονται αποφάσεις, πως ψηφίζονται νομοσχέδια και ποιο είναι το κόστος όταν κάποιος «παραστρατεί»….

Το σίγουρο είναι ότι η μέθοδος «Τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε» είναι μια καλά δοκιμασμένη συνταγή η οποία ειδικά στην χώρα μας έχει χρόνια παράδοση.  Απανωτές είναι οι αλλαγές που εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας, χωρίς στην ουσία να μπορει κάποιος να παρέμβει, να αλλάξει κάτι, να κάνει μια αντιπρόταση. Είναι γεγονός ότι χρειάζονται επειγόντως αλλαγές σε όλα τα μέτωπα, προτεραιότητα όμως πρέπει και έχουν «Παιδεία» και «Υγεία», οι βασικοί πυλώνες μιας κοινωνίας, χωρίς τους οποίους δεν υφίστανται ουτε κράτος ουτε κοινωνία.

Όλοι οι πρωταγωνιστές της πολίτικης σκηνής το γνωρίζουν αυτό αρα θα πρέπει οι αλλαγές που προωθούνται ειδικά σε αυτά τα 2 Υπουργεία να ψηφίζονται με προσοχή, έτσι ώστε να γίνουν στην συνέχεια αποδεκτές από την ευρύτερη μάζα του κόσμου, αλλιώς καμία αλλαγή δεν θα καταφέρει να υλοποιηθεί επί της ουσίας.

Τώρα όσον αφορά τις αλλαγές στον χώρο της Υγείας, όσον αφορά εμάς και το αίτημα μας για Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, πιστεύω δεν πρέπει να έχουμε παράπονο. Ανήκουμε σίγουρα στους κερδισμένους της υπόθεσης, στην Πρέβεζα ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν αυτή την «χρυσή ευκαιρία». Ο βουλευτής Λευκαδας κος Σπύρος Μαργέλλης όπως και οι συνεργάτες του έδωσαν μια μεγάλη μάχη και την κέρδισαν. Όπως επίσης κατάφερε ο Βουλευτής να ανατρέψει την απόφαση του Υπουργείου για μείωση κλινών στον Νοσοκομείο Λευκάδας.

Ένα ζήτημα όμως παραμένει, τι θα γίνει με το υπάρχον Νοσοκομείο, όπου οι ελλείψεις είναι τεράστιες! Σε προσωπικό, σε υλικά, σε εγκαταστάσεις. Γιατί μην ξεχνάμε μεχρι να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο, το «παλιό» θα πρέπει να μπορεί να εξυπηρετεί τους αρρώστους…

Χρόνια τώρα δίνουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λευκαδας, καθημερινά αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες οι οποίες μια έχουν να κάνουν με εξωγενείς, μια με ενδογενείς παράγοντες. Πολλοί Διοικητές έχουν περάσει, οι λιγότεροι όμως έχουν καταφέρει να βάλουν το γνωστό «λιθαράκι» στην προσπάθεια που κατέβαλαν. Μάλλον κάποιοι αφαιρούσαν κιόλας….

Και αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για το δικό μας Νοσοκομείο. Το ΕΣΥ εδώ και δεκαετίες πάσχει από «καρκίνο», το κακό είναι ότι μεχρι σήμερα κάνεις δεν κατάφερε να βρει την κατάλληλη θεραπεία. Μπορει βέβαια να φταίει και το γεγονός ότι ο «καρκίνος» στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν θεραπεύεται…

Τώρα όμως «ξύπνησαν» κάποιοι και θέλουν να σώσουν τον «Μέγα Ασθενή». Κάθε μέρα και μια άλλη «θεραπεία» μήπως και πιάσει. Έτσι θεώρησαν τώρα «οι δυνάμεις της πρωτεύουσας» ότι ήρθε πάλι η ώρα για αλλαγές…

Αυτές οι αλλαγές όμως προφανώς και δεν αρέσουν σε όλους, κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι, κάποιοι αγανακτισμένοι, εμείς οφείλουμε όμως να παρουσιάζουμε όλες τις πλευρές και αυτό κανουμε.   

Παρακάτω διαβάζεται ένα απόσπασμα από τον ιστότοπο Ygeianet, στον οποίο περιγράφονται τα όσα γίνονται γύρω από το χώρο της Υγείας ως εξής:

« Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη λίστα των νέων Διοικητών Νοσοκομείων καθώς και τα ονόματα δύο νέων ΥΠΕαρχών. Όποιος μπει στον κόπο να διαβάσει αυτή τη λίστα νοιώθει βαριά την απόπνοια που αναδίδουν τα σάπια κομματικά καθεστώτα. Άνθρωποι ανίκανοι να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα τοποθετούνται Διοικητές με μοναδικό κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές. Άλλοι τοποθετούνται Διοικητές με κριτήριο το ξεπούλημα του κλάδου τους. Οι περισσότεροι όμως αποτελούν αποκεντρωμένες μονάδες των βαρόνων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να τους αξιοποιήσουν ως προχωρημένα φυλάκια και ψηφοσυλλέκτες. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι προφανής η επιβράβευση που επιφυλάσσουν τα καθεστώτα που καταρρέουν σ΄ εκείνους που αποδέχονται το ρόλο του ανδράποδου. Άξιος ο μισθός τους..»

Έτσι σχολιάζουν «κάποιοι του χώρου» τις αλλαγές και τοποθετήσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας. Από την άλλη όμως η κυβέρνηση που αλλάζει την Ελλάδα, εγγυάται ότι η επιλογη των ανθρώπων που τοποθετούνται σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης, γίνονται μεσα από νέες και διαφανείς διαδικασίες όπως αυτή του OpenGov.gr όπου χιλιάδες Έλληνες με πτυχία και διδακτορικά έχουν καταθέσει τα βιογραφικά τους. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τους επιστήμονες στην χώρα, όταν δηλαδή τους δίνεται η ευκαιρία  να προσφέρουν τα ανάλογα.

Στην δική μας περίπτωση «τοποθετείται» ως νέος διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας ο κος Νίκος Τυπάλδος. Θα διαδεχθεί την κα Μαριάνθη Μεσσήνη η οποία προφανώς δεν έπεισε με το τροπο που «έπαιξε μπάλα» στο Νοσοκομείο Λευκαδας…

 

 

 

«Και του στραβού το δίκιο»!

Να λέμε τα καλά, να λέμε όμως και αυτά που δεν βολεύουν πάντα. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της η κα Μεσσήνη δέχτηκε μεγάλο πόλεμο, ήταν δύσκολο να σταθεί σε ένα χώρο όπου προφανώς «διοικούν» άλλες δυνάμεις. Οι συγκυρίες όταν ανέλαβε επίσης δύσκολες λόγο περικοπών και κινητοποιήσεων για τα μετρά που προσπαθούσε τότε η κυβέρνηση να περάσει…

Αλλαγή παίχτη στο ημίχρονο-Ο Νίκος θα «παίξει μπάλα» τώρα…

Όταν μια ομάδα δεν αποδίδει πρέπει να ψάξει ο «προπονητής» τι φταίει. Έτσι και ο Υπουργός Υγείας προφανώς δεν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του, αλλάζει παίκτες, φανέλες, ότι μπορεί για να μπει πάλι δυναμικά στο παιχνίδι. Ονειρεύεται την Champions League, αλλά χωρίς ομάδα και γκολ που να πας; Χρειάζονται ριζικές αλλαγές και να τολμάς να παίρνεις ρίσκα λένε οι παλιοί «βετεράνοι» του ποδοσφαίρου…

Έτσι η μπάλα δόθηκε τώρα σε έναν νέο παίκτη, ο οποίος δεν έχει ξαναπαίξει σε τέτοιο γήπεδο και θα χρειαστεί καλή προπόνηση για να μπορει να αποδώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ερωτηση είναι ποιος θα βάζει τα γκολ μεχρι να μπορει ο νέος παίχτης να παίξει μπάλα….

Διότι μην ξεχνάμε, ότι μπορείς σε ένα παιχνίδι που δεν πάει καλά να αλλάξεις τους παίχτες, όταν όμως το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη και εσύ είσαι πίσω σε γκολ δεν έχεις χρόνο για προπόνηση. Πρέπει να παίξεις μπάλα, πρέπει να βάλεις γκολ, αλλιώς κατεβαίνεις κατηγορία…..

 

Αρχίζει το ματς…

Για να μην βγούμε εκτός παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν, ο νέος Διοικητής σίγουρα θα χρειαστεί την στήριξη της κυβέρνησης, την οποία προφανώς και έχει, αλλά δεν φτανει μόνο αυτό. Πίσω στο Νοσοκομείο ένα είναι σίγουρο, η αποδοχή και καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Όλοι πρέπει να έχουν μια ευκαιρία να  παίξουν μπάλα εφοσον κληθούν να μπουν στο παιχνίδι, το σίγουρο είναι ότι ο κος Τυπάλδος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, έχει όρεξη για δουλειά, πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει καταστάσεις, εμείς να του ευχηθούμε καλή αρχη, το παιχνίδι θα είναι δύσκολο γιατί μεσα σε μια νύχτα βρέθηκε να παίζει μπάλα στην κατηγορία της Champions League!!! Το Νοσοκομείο Λευκάδας αποτελει μια από τις ποιο μεγάλες προκλήσεις, ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρει να βάλει μια τάξη!

Έχει μέλλον η μονάδα;;

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σχετικά με την «Ειδική Οδοντιατρική Μονάδα» του Νοσοκομείου Λευκάδας, την οποία «έστησε» η απερχόμενη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λευκάδας κα Μεσσήνη μαζί με το Σύλλογο «Ελπίδα» και η οποία μονάδα εξυπηρετεί τον Νόμο Λευκαδας και τη Δυτική Ελλάδα!! Η μονάδα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της παλεύει για την επιβίωση της, υπήρξε και εδώ δυστυχώς αρκετός αρνητισμός γιατί προφανώς η χαρά του ενός ξυπνά την δυσαρέσκεια κάποιου άλλου! Θέλω να θυμίσω ότι στην Ελλάδα ο αριθμός εξειδικευμένων οδοντιατρικών μονάδων για A.M.E.A είναι ελάχιστος, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τις οικογένειες των A.M.E.A που μεταξυ των άλλων προβλημάτων  έχουν να αντιμετωπίσουν την δυσκολία μετακίνησης και το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται για να κάνουν στα παιδιά τους μια «απλή» οδοντιατρική εξέταση. Για αυτά τα παιδιά τα ποιο απλά, τα αυτονόητα πράγματα είναι ένας αγώνας ζωής.

Εύχομαι η Νέα Διοίκηση να διατηρήσει αυτή την σημαντική προσπάθεια και να μην κλείσει η μονάδα για λόγους που όταν κάποιος θέλει μπορεί να βρει….

 

Οι αγωνιστές έχουν κουραστεί….

Τέλος, και αυτό είναι σίγουρο από τα ποιο σημαντικά ζητήματα γύρω από το Νοσοκομείο. Τελείωσε η θητεία του Σωματείου Εργαζομένων και δυστυχώς ακόμη δεν εξέλεγε καινούργιο Σωματείο!! Προφανώς και μετά από τόσα χρόνια οι «αγωνιστές» έχουν κουραστεί, απελπιστεί. Αυτό όμως ειδικά στις μέρες που περνάμε δεν κάνει να σταθεί εμπόδιο να οργανωθούν και πάλι οι εργαζόμενοι. Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ είναι αδιανόητο να μην υπάρξει σωματείο με εκπροσώπους που θα διεκδικουν τα δικαιώματα τους. Σίγουρα αυτό θα βολεύει κάποιους, ας ξεβολευτούμε…. Καλό θα μας κάνει!

 

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΤο My Lefkada στο κινητό σας
Επόμενο άρθροΠορτραίτα Λευκάδας