Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Όχι στο μεσοπρόθεσμο

Όχι στο μεσοπρόθεσμο

0

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καλεί τους 6 επτανήσιους βουλευτές να μην ψηφίσουν το μνημόνιο 2

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την 11η/ 25-6-2011 συνεδρίαση του εξέδωσε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το κάτωθι ψήφισμα:

«Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 δεν ήταν αναγκαίο και μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί, όπως και η εξάρτηση από το ΔΝΤ, διότι μπορούσαν να είχαν γίνει άλλοι χειρισμοί.

Οι συνέπειες του Μνημονίου αποδείχτηκαν καταστροφικές για τη Χώρα.

Αυξήθηκε ανησυχητικά η ανεργία, αυξήθηκαν όλοι οι έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι, μειώθηκε δραματικά το εισόδημα των Ελλήνων, μειώθηκε κάθετα ο τζίρος των νέων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, διαλύθηκε – εξαρθρώθηκε η μικρομεσαία τάξη (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες), συνεχίζονται άνευ προηγούμενου οι φοροεπιδρομές, τώρα και με κεφαλικό φόρο, όπως επί τουρκοκρατίας. Η χώρα τελεί υπό κατοχή. Οι νέοι μας παίρνουν ξανά τον δρόμο της ξενιτιάς. Οι δύο μεγαλύτερες πηγές εσόδων της χώρας, τουρισμός και ναυτιλία, χωρίς αξιοποίηση και αναπτυξιακή προοπτική.

Ναυτιλία και τουρισμός χωρίς καν υπουργείο.

Χωρίς τις αναγκαίες συγκοινωνίες τα νησιά μας, για να μπορούν νάλθουν τουρίστες από το εξωτερικό. Χωρίς καμμία αναπτυξιακή προοπτική και χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο.

Με δραματικά μειωμένο το εισόδημα των Ελλήνων και τους επαγγελματίες και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες σε απόγνωση, δεν υπάρχουν χρήματα για να εισπραχθούν με τα νέα υπό ψήφιση μέτρα, που θα επιδεινώσουν το κακό.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καλεί τους 6 επτανήσιους βουλευτές να μην ψηφίσουν το μνημόνιο 2!».

Προηγούμενο άρθροΔικιά μου είναι, άστην…
Επόμενο άρθροΔημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας