Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πνιγμός στο Κάθισμα

Πνιγμός στο Κάθισμα

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/pnigmos.jpg

Έναν πνιγμένο άνδρα ανέσυραν οι άνδρες του Λιμενικού Λευκάδας από την θάλασσα στο Κάθισμα.

Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 38 ετών κάτοικος Μεγάρων παρασύρθηκε από τα μεγάλα κύματα την ώρα που βρίσκονταν στην άκρη της θάλασσας. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος με την βοήθεια ενός επαγγελματία αυτοδύτη έφτασαν στο σημείο και με πραγματικό κύνδινο της ίδιας τους της ζωής πάλεψαν για αρκετή ώρα με τα κύματα προσπαθώντας να φτάσουν στον άτυχο άνδρα. Στην εξέλιξη της διάσωσης ειδοποιήθηκε και ελικόπτερο μιας και ήταν αδύνατο να καταφέρουν οι άνδρες του Λιμενικού να φτάσουν τον άνδρα. Τελικά μετά από ώρα η θάλασσα έβγαλε στην ακτή τον 38χρονο και έτσι δεν χρειάστηκε να έρθει το ελικόπτερο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Τραγική φιγούρα η γυναίκα του άτυχου άνδρα που περίμενε με αγωνία να δει τον άντρα της.

My Lefkada : Νιώθουμε υποχρέωση να αναφέρουμε αυτό που είδαμε με τα μάτια μας κατά την εξέλιξη της διάσωσης. Η προσπάθεια που έκαναν οι άνδρες του Λιμενικού και ο αυτοδύτης ήταν πραγματικά παράδειγμα αυτοθυσίας . Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν πραγματικά πολύ περισσότερα πράγματα από ότι οφείλουν και έχουν καθήκον.  Δυστυχώς το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε αρκετή ώρα αργότερα από την στιγμή που εντοπίστηκε ο άντρας στην θάλασσα και η απαραίτητη παρουσία ενός ναυαγοσώστη σε μια παραλία σαν το Κάθισμα μπορεί να μην είναι υποχρεωτική από τον νόμο αλλά ο Δήμος Λευκάδας όφειλε να προστατεύει τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας που έρχονται για να περάσουν όμορφες στιγμές στο νησί μας και όχι για να χάσουν την ζωή τους.

Δήμαρχε για το σημερινό περιστατικό έχεις μεγάλη ευθύνη και ελπίζω να κινηθείς γρήγορα για να μην πληρώσει και άλλος άνθρωπος με την ζωή του την έλλειψη ναυαγοσώστη σε αυτήν την παραλία από την οποία φέτος ο Δήμος Λευκάδας θα εισπράξει και λεφτά.  

Προηγούμενο άρθροΟ Εραστής της θάλασσας
Επόμενο άρθροΚων/νος Δρακονταειδής – Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας