Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Όχι από το Δήμο Πρέβεζας στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων

Όχι από το Δήμο Πρέβεζας στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων

0
preveza2

preveza2

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο.

Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμος Πρέβεζας είπε ΟΧΙ στην αποστολή καταλόγων με ονόματα υπαλλήλων που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης με ανακοίνωση του είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο μέτρο αυτό που προβλέπει απολύσεις υπαλλήλων στους δήμους.

Την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας ψήφισε ομόφωνα όχι, στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος καθώς και οι επικεφαλείς των παρατάξεων που έλαβαν τον λόγο τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος που κατέθεσε ο σύλλογος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας.

preveza1

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο βουλευτής της Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή τους τόνισε ότι αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασης είναι το μεγάλωμα των δήμων, με τον Καλλικράτη χωρίς να αυξάνονται και τα κονδύλια προς αυτούς, που οδηγεί στο μέτρο των απολύσεων.
Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει στήριξη από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων προς τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Επίσης σε κατάληψη και την Τετάρτη βρίσκονταν το δημαρχείο της Πρέβεζας ενώ κατάληψη πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Πρέβεζας οι οποίοι μετέβησαν στο δημαρχείο την ώρα της έκτακτης συνεδρίασης.

preveza3

Διαβάστε το ψήφισμα των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Πρέβεζας:

Ο Σύλλογος μας και οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους της χώρας βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κατ’ αρχήν να μην περάσουν τα επαίσχυντα μέτρα που τελικά ψήφισε με οριακή πλειοψηφία η τρικομματική κυβέρνηση, και τώρα και στην συνέχεια να μην εφαρμοσθούν στην πράξη.

Μέτρα αντιλαϊκά, αντικοινωνικά που πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, την νεολαία, τους ανέργους. Μέτρα που όλοι γνωρίζετε, γιατί όλους νομίζουμε ότι σας αφορούν. Μέτρα που εξυπηρετούν καθαρά το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους δανειστές. Καμιά προοπτική για ανάπτυξη, καμιά προοπτική για τον λαό.

Για πρώτη φορά τίθεται θέμα απολύσεων υπαλλήλων και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση εσπευσμένα το υλοποιεί. Βιάζεται να δώσει εξετάσεις στην τρόϊκα. Η προοπτική αυτή πέρα από την κοινωνική της διάσταση, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ήδη κακή λειτουργία των Δήμων. Ήδη σήμερα πολλές από τις υπηρεσίες του δήμου μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειτουργικό λόγω έλλειψης προσωπικού. Καμιά πρόσληψη από το 2010 και μετά, ενώ έχουν γίνει αρκετές αποχωρήσεις για συνταξιοδότηση. Συνεπώς όχι μόνο πλεόνασμα προσωπικού δεν έχουμε αλλά έλλειμμα. Γνωρίζουμε όμως που το πάνε. Θέλουν σιγά – σιγά να απογυμνώσουν την Τ.Α. από το κομμάτι των κοινωνικών υπηρεσιών και να παραδώσουν κερδοφόρα τμήματα και υπηρεσίες στους ιδιώτες.

Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι που θα τολμήσουν να προσθέσουν και άλλους ανέργους στα 2.000.000 και πλέον άτομα που βρίσκονται σήμερα στην ανεργία. Τα ελληνικά νοικοκυριά δεν τα βγάζουν πέρα σήμερα με τον πετσοκομένο μισθό, πως θα τα βγάλουν πέρα ως άνεργοι πλέον. Για τους εργαζόμενους οι απολύσεις είναι κόκκινη γραμμή, όπως και αν την βαφτίσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε. Ζητάμε το ίδιο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γνωρίζετε καλά ότι οι απολύσεις δεν είναι το μόνο επαίσχυντο μέτρο στα ψηφισθέντα στο μεσοπρόθεσμο.
Μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και οι νέες περικοπές των πόρων προς την Τ.Α. γιατί αν μέχρι σήμερα λέγαμε ότι η Τ.Α. αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα είμαστε βέβαιοι ότι αύριο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Μας βρίσκει ακόμη αντίθετους η «επιτροπεία» των Δήμων που σχεδιάζουν, που βάζει τέλος στη δημοκρατική λειτουργία και στο αυτοδιοίκητο των δήμων.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να αντιπαλέψουμε τα παραπάνω σε κοινό μέτωπο γιατί στο τέλος αν αυτά εφαρμοσθούν δεν θα μείνει τίποτα. Ούτε εργαζόμενοι ούτε Τ.Δ. Χαιρετίζομε τη στάση της Δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων που στάθηκαν δίπλα μας σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα που δίνουμε.

Θα θέλαμε από την δημοτική αρχή να διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει καμιά απόλυση εργαζόμενου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο:

1. Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση. Καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.

2. Να μη συμπράξει ο Δήμος Πρέβεζας καθ’οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητας κλπ). Αναθέτει στο Δήμαρχο να δώσει τις σχετικές εντολές στην αρμόδια υπηρεσία.

Πηγή: pamepreveza

 

Προηγούμενο άρθροΈνας Έλληνας στο τιμόνι της Google
Επόμενο άρθροΝαρκισσισμός – Η συνέχεια