Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Προεκλογικά καμώματα: Ανατροπές και συναντήσεις

Προεκλογικά καμώματα: Ανατροπές και συναντήσεις

0
ekloges

ekloges

 

Σολδάτος, Βεργίνης, Λάζαρης και;;;;;;

 

Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, ο Αι Βασίλης και τα δώρα….. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που έστω και για λίγες ημέρες βοήθησαν να ξεχάσουμε τα πολιτικά καμώματα των κομμάτων και των «δικών» τους…

Μετά από αυτό το «χαλαρωτικό διάλειμμα», γρήγορα ήρθαν να μας θυμίσουν ότι πρέπει να πάρουμε πάλι τις θέσεις μας, ο κάθε ένας από εμάς στο δικό του προσωπικό «τρενάκι του τρόμου» και να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτό το μοναδικό ταξίδι στο nobody knows where….

Και εκεί που ο κάθε ένας από εμάς προσπαθεί να απαντήσει στο εαυτό του πρώτα από όλα γιατί συνεχίζει να κάθεται μέσα σε αυτό το τρενάκι και δεν κατεβαίνει να «φύγει να πάει αλλού», κάποιοι άλλοι προσπαθούν ακόμα να μας πείσουν ότι αν και εφόσον ακολουθήσουμε τις οδηγίες διάσωσης του «μηχανοδηγού» υπάρχει περίπτωση το τρένο τελικά και να μην εκτροχιαστεί….

Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι τελικά ο μηχανοδηγός; Γιατί όπως μάθαμε σήμερα «αν δεν πετύχει ο Παπαδήμος θα φταίνε μόνο τα κόμματα!» Και ερχόμαστε στο θέμα μας: Ποιός θα αναλάβει την εξουσία για να σώσει τη χώρα; Αυτό είναι που τους καίει, αυτό τους νοιάζει, όχι το σήμερα και η κατάσταση που επικρατεί αλλά το ποιός θα είναι αύριο κυβέρνηση!

Και εκεί λοιπόν που το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για «εσωτερικό πραξικόπημα», αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποφασίσει να φύγει μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές από μόνος του, (βέβαια δεν μας έχει συνηθίσει στις γρήγορες αποφάσεις ούτε μας έχει πείσει ότι αποφασίζει μόνος του) και περιμένοντας το ξύπνημα της «ωραίας κοιμωμένης» ώστε να φύγει, στη ΝΔ η προεκλογική κούρσα έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Βεργίνης και Σολδάτος ξανά «μαζί» στον αγώνα.

Ανατροπές και πλούσιο παρασκήνιο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο γράψαμε πρόσφατα πλην της υποψηφιότητας του κου Θοδωρή Σολδάτου ως βουλευτή Λευκάδας. Μάλιστα είχαμε αναφέρει ότι δεν θα δούμε τον πρώην βουλευτή Λευκάδας κο Ξ. Βεργίνη ως υποψήφιο. Τώρα μαθαίνουμε όμως ότι ο κος Βεργίνης ξαναμπαίνει στην κούρσα δυναμικά και με τη στήριξη του Προέδρου του κόμματος. Περασμένα ξεχασμένα όσα συνέβησαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές; Μπορεί; Υπήρξε ήδη μια συνάντηση στο Ναύπλιο και θα ακολουθήσει την προσεχή εβδομάδα και μια δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο. Η ανάγκη στροφής της Ελλάδας στην πρωτογενή παραγωγή ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει από την κρίση φέρνει κάποιους ανθρώπους στο προσκήνιο που ενδεχομένως να είχαν «ξεχαστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Σαμαράς θέλει την υποψηφιότητα του κου Βεργίνη για βουλευτή Λευκάδας λόγω της εμπειρίας και γνώσης που έχει πάνω σε αυτά τα θέματα. Μπορεί βέβαια να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο κος Σολδάτος βρισκόταν στη λίστα των βουλευτών που διεκδίκησαν τα αναδρομικά….. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτό το γεγονός όπως από την άλλη και την «ιδιαίτερη εκτίμηση» που φαίνεται να έχει ο κος Σαμαράς στον κο Σολδάτο. Όπως και να έχει το θέμα, λάβετε θέσεις, αρχίζει το ματς….. «Παρασκήνιο είναι, ότι θέλει κάνει, σήμερα είναι έτσι, αύριο κοτέτσι…» για να το αναφέρω όπως ακριβώς μου μεταφέρθηκε. Ένα είναι σίγουρο: Και οι δυο υποψήφιοι ξέρουν καλά να κινούνται και θα έχουμε πλούσιο υλικό για τα «προεκλογικά καμώματα»…. Ας μη ξεχνάμε ότι ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει ο κάθε ένας, προωθεί, αναπαράγει και παρουσιάζει τα γεγονότα όπως τον βολεύει αυτόν, αυτή, τον γείτονα και όλους εμάς μαζί…

Για να ολοκληρώσουμε με τη ΝΔ και τις υποψηφιότητες που αλλάζουν κάθε λεπτό, μια πιθανή υποψηφιότητα που αναμένεται και μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των υπολοίπων, είναι αυτή του πρώην Νομάρχη Λευκάδας κου Χρήστου Λάζαρη. Και για να «ικανοποιηθούν» όλα τα γούστα μέσα στο κόμμα αναζητείται και μια υποψηφιότητα «θηλυκού γένους». Και για τις δυο περιπτώσεις δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί πρώτον είναι ακόμα νωρίς και δεύτερον ας αφήσουμε και κάτι για αύριο…..

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ενωμένο δυνατό…..

Αβέβαιη συνεχίζει να είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Λευκάδας κου Μαργέλη, ο οποίος ενώ έχει τρέξει για πολλά σημαντικά θέματα για το νησί μας, όπως αυτό του διαύλου, το τουριστικό αγκυροβόλι στην Βασιλική, το νέο νοσοκομείο και την υποθαλάσσια ζεύξη, όλο και κάποιο εμπόδιο παρουσιάζεται και τα έργα δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε. Είτε γιατί φταίει το Συμβούλιο Επικρατείας, είτε γιατί ο νέος Υπουργός Υποδομών κος Βορίδης δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε γιατί εμείς εδώ δεν καταφέρνουμε να κάνουμε ούτε μια βυθομέτρηση ούτε να ολοκληρώσουμε το φάκελο για το περιβόητο θέατρο της Λευκάδας! Στο τέλος όμως πάντα θα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς! Προφανώς σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί γιατί πάντα θα βρίσκεται κάποιος που θα ξεβολευτεί ή θα ξεβολεύει κάποιον άλλον και έτσι η εξέλιξη σταματάει… Όσον αφορά το θέμα του θεάτρου Λευκάδας σύντομα θα σας ενημερώσουμε ποιος και γιατί δεν ολοκληρώνει τις διαδικασίες…..

Το ΠΑΣΟΚ δεν κρατάει τα χαρτιά του κλειστά, το ΠΑΣΟΚ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή απλά δεν έχει χαρτιά να παίξει. Παρόλα αυτά αναμένουμε τις εξελίξεις, με «νέο» Πρόεδρο, «νέα» πρόσωπα, και νέους υποψήφιους οι οποίοι φυσικά θα θέλουν να «βοηθήσουν» να βγει η χώρα από την κρίση. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα, πολλοί υποψήφιοι και ίσως με μεγάλη όρεξη για αυτή την περιβόητη καρέκλα!!

Κατερίνα Μεσσήνη

Συνεχίζεται….

Προηγούμενο άρθροArtηρία συναντήσεις
Επόμενο άρθροΕπιδείνωση του καιρού