Αρχική Top Stories Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό στην Λευκάδα – Ωρέ που ΠΑΜΕ ρε, που...

Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό στην Λευκάδα – Ωρέ που ΠΑΜΕ ρε, που ΠΑΜΕ;

0

poreia-lefkada16Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στα νέα μέτρα του ασφαλιστικού που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να επιβάλει.

Για πρώτη φορά στον Άγιο Μηνά συγκεντρώθηκαν πάνω από 800 άτομα, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες διοργανώσεις που συμμετέχουν 30-50 άτομα.

Συμπολίτες μας από κάθε επαγγελματικό κλάδο και συνταξιούχοι, μετά από το κάλεσμα των φορέων τους και των συλλόγων τους και πέρα από κομματικές απόψεις και επιλογές, βγήκαν στον δρόμο προκειμένου να δηλώσουν τη πλήρη αντίθεσή τους στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Για πρώτη φορά, όλα τα καταστήματα αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά ώστε επαγγελματίες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να λάβουν μέρος στην διαδήλωση.

Δυστυχώς όμως για ακόμη μια φορά οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, βρήκαν την ευκαιρία να καπηλευτούν την αντίδραση του συνόλου των πολιτών, αρνούμενοι να δώσουν τον λόγο στους εκπροσώπους όλων των συλλόγων και των σωματείων που βρίσκονταν εκεί. Έτσι ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας αλλά και η Προέδρος των Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, έφαγαν “πόρτα” όταν θέλησαν να τοποθετηθούν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως το ασφαλιστικό, με την δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη διαδήλωση ήταν του ΠΑΜΕ!

Σε επικοινωνία που είχαμε για το θέμα, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων κ. Αντώνη Δουβίτσα, μας  ενημέρωσε ότι γνώριζε από πριν ότι δεν επρόκειτο να λάβει τον λόγο στην σημερινή διαδήλωση και είχε συμφωνήσει με αυτό στην συγκέντρωση των εκπροσώπων φορέων που θα λάμβαναν μέρος στην διαδήλωση.

Όπως μας είπε, είχε συμφωνήσει σε αυτό μιας και είχε προταθεί να μιλήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι εκπρόσωποι για να μην κουραστεί ο συγκεντρωμένος κόσμος.

Σε αντίθεση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης δεν είχε καμιά τέτοια ενημέρωση και μετά από την “πόρτα” που έφαγε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου όταν ζήτησε να λάβει τον λόγο, εξέδωσε ανακοίνωση (βλέπε εδώ) στην οποία ζητάει συγνώμη από τους επαγγελματίες και τα μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας, αφού από την θέση του Προέδρου τους προέτρεψε να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετά μέλη των φορέων που αντιλήφθηκαν ότι δεν δόθηκε βήμα στους εκπροσώπους τους, αποχώρησαν απογοητευμένοι από την συγκέντρωση χωρίς να συμμετάσχουν στην πορεία που ακολούθησε.

Δυστυχώς ακόμα και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές κάποιοι ανάμεσα μας τυφλωμένοι από τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, είναι ανίκανοι να καταλάβουν την ανάγκη και την πρόθεση της κοινωνίας να συσπειρωθεί και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν, χωρίς καμιά κομματική ταυτότητα. Ο λαός το κατάλαβε, αυτοί;

poy pame

Προηγούμενο άρθροΤο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση “ars amatoria”
Επόμενο άρθροΣτον φάρο της Νηράς