Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Θοδωρής Σολδάτος

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Θοδωρής Σολδάτος

3
https://www.mylefkada.gr/2012/November/soldi-vouli.JPG

soldi-vouli

Ψήφισε «παρών» στα Υπ. Ανάπτυξης και Κοιν. Ασφάλισης.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο Θοδωρής Σολδάτος, με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά. Ο βουλευτής Λευκάδας στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό ψήφισε «παρών» στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι σε όλα» τα υπόλοιπα.

Αρχικά υπήρξε πληροφόρηση ότι θα έδινε εξηγήσεις στο πειθαρχικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας αλλά λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι διεγράφη.

Μία μέρα νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «η θετική μου ψήφος δεν είναι δεδομένη στο σύνολο του προϋπολογισμού. (…) Στηρίζω την κυβέρνηση στη μεγάλη της προσπάθεια. Διαφωνώ με την κατανομή των βαρών και ειδικότερα σε εκείνα που αναφέρονται, στα Υπ. Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας». Την πρόθεσή του θέλησε να κάνει γνωστή και με ανακοίνωσή του προς τον τοπικό τύπο.

Λίγο πριν τις 23:00 ανακάλυψαν στη ΝΔ ότι ο Σολδάτος σκεφτόταν να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και στελέχη της αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός άρχισαν να πιέζουν τον βουλευτή Λευκάδας να πεί ΝΑΙ. Ωστόσο, παρά το ΝΑΙ, το ΠΑΡΩΝ φαίνεται να ενόχλησε τη Νέα Δημοκρατία. Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Σολδάτος αποτέλεσε ένα από τα 50 στελέχη της ΝΔ που υπέγραψε την υποψηφιότητα Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος το 2009.

Προηγούμενο άρθροΗ Λυρική Σκηνή στη Βαρβάκειο Αγορά
Επόμενο άρθροΘοδωρής Σολδάτος : Δεν μετανιώνω