Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Γαλάζιος εμφύλιος στην Λευκάδα μεταξύ Βεργίνη και Σολδάτου

Γαλάζιος εμφύλιος στην Λευκάδα μεταξύ Βεργίνη και Σολδάτου

soldatos verginis

Υπήρξε νοθεία καταγγέλει ο Ξενοφώντας Βεργίνης.

«Τσουνάμι» εξελίξεων πρόκειται να προκαλέσει στην γαλάζια παράταξη η απόρρητη επιστολή υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε σαν αποδέκτη τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής του κόμματος, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η επιστολή, την οποία δημοσιεύει σήμερα η zougla.gr, αφήνει σαφείς υπόνοιες για την ύπαρξη εσωκομματικού σκανδάλου που όζει από παρεμβάσεις παραποίησης και νοθείας των ψηφοδελτίων των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Συντάκτης της επιστολής είναι ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Λευκάδα, κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο οποίος αναφέρει στον κ. Λυκουρέντζο ότι νιώθει κατάφορα αδικημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα της περιοχής του καθώς θεωρεί ότι παρ’ όλο που βγήκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, δεν εξελέγη βουλευτής λόγω παρέμβασης στα ψηφοδέλτια. Παρέμβαση που σαν αποτέλεσμα είχε να καταλάβει την έδρα ο συνυποψήφιος του, κ. Θοδωρής Σολδάτος.

«Υπήρξε νοθεία»

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο κ. Βεργίνης στην επιστολή του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για ευρύτατη νοθεία και ανοχή από μέρος της παράταξης.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ευρύτατη νοθεία σε βάρος μου και εμείς να το ανεχόμαστε! Δεν μπορεί να υπάρχουν δικά μου ψηφοδέλτια και να καταμετρώνται υπέρ Σολδάτου και να το αποδεχόμαστε! Είναι πασιφανής αδικία!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές κατά του Πρωτοδικείου Λευκάδος, το οποίο, όπως λέει, παρ’ όλο που κατά την επανακαταμέτρηση διαπίστωσε τις παραβάσεις, άφησε «ανέγγιχτο» το νοθευμένο αποτέλεσμα.

«Η επανακαταμέτρηση έγινε από δύο Επιτροπές με επικεφαλής δικαστές πρωτοδίκες, οι οποίοι και διαπίστωσαν τις παραβάσεις και ακρότητες. Λυπάμαι βέβαια γιατί το Πρωτοδικείο άφησε «ανέγγιχτο» το νοθευμένο αποτέλεσμα των εφορευτικών επιτροπών αν και όφειλε, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, να διορθώσει το πασιφανές λάθος, κρίνοντας τον εαυτό του αναρμόδιο» σημειώνει.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στην zougla.gr

Ρεπορτάζ : Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

{jcomments on}