Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η κρίση γεμίζει με μαθητές τα σχολεία στη Λευκάδα

Η κρίση γεμίζει με μαθητές τα σχολεία στη Λευκάδα

0
sxoleia

sxoleia

Αυξάνονται οι μετεγγραφές μαθητών στα σχολεία της πόλης.

Τουλάχιστον 10 με 15 νέες μετεγγραφές κατά μέσο όρο σε κάθε βαθμίδα εκαπαίδευσης και σε κάθε σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιας. Έκκπληκτοι και οι διευθυντές των σχολείων παρακολουθούν τον πληθυσμό των σχολείων του ν΄αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, πρώτη χρονιά φέτος με τέτοιους ρυθμούς.

Ο κύριος όγκος αυτών των μετεγγραφών αφορά παιδιά που φοιτούσαν σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα και κυρίως της πόλης των Αθηνών. Το φαινόμενο για την ώρα δεν έχει επεκταθεί σε περιφερειακά σχολεία του νησιού και περιορίζεται στην πόλη της Λευκάδας που αν και επαρχιακή πόλη , διαθέτει όλες τις ανέσεις των μεγαλουπόλεων και κυρίως εκείνου της προσφοράς εργασίας, για τις οικογένειες των μαθητών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δύσκολα κανείς βρίσκει σπίτι προς ενοικίαση στην πόλη και εάν σταθεί τυχερός θα το πληρώσει ακριβά. Ο ρυθμός αύξησης των μαθητών δεν ανησυχεί για την ώρα, εάν όμως συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ν΄αυξάνεται θα πονοκεφαλιάσει τόσο την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που με δυσκολία βγάζουν προγράμματα στα σχολεία λόγω των περικοπών, όσο και τον ίδιο τον δήμο της Λευκάδας που θ΄ αναγκαστεί ν΄αναζητήσει νέες αίθουσες διδασκαλίας.

Βλέπεται η κρίση έχει και τα καλά της , μαζευόμαστε ξανά μαζί…

Πηγή: Meganisi News

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή στη Λευκάδα