Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τέλος εποχής

Τέλος εποχής

0


Τέλος εποχής για τον παιδόκηπο

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΚΗΠΟ

Ο «παιδόκηπος» ολοκλήρωσε τις κυριακάτικες συναντήσεις του την Κυριακή 26 Ιουνίου. Στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση οι μικροί κηπουροί έκαναν μια καλή συγκομιδή των κόπων τους: πατάτες, ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια, σκόρδα και κρεμμύδια, καρότα, φράουλες κι άλλα φρούτα και λαχανικά, γέμισαν καλάθια και αγκαλιές. Όλα αυτά καλλιεργήθηκαν με φυσικές μεθόδους από τα ίδια τα παιδιά, που τα φρόντισαν με περισσό ζήλο μια ολόκληρη χρονιά.

Οι κηπουροί μας μυήθηκαν έτσι, τόσο στα μυστικά της φυσικής καλλιέργειας όσο και στην απευθείας σχέση παραγωγής και τροφής, που τόσο έχει διαρραγεί στην εποχή μας. Η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της φύσης τα εφοδίασε με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Η συνεργασία των πλασμάτων του φυσικού κόσμου τα δίδαξε, ίσως, την αξία της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Η πρωτόγνωρες γεύσεις και τα αρώματα των ντόπιων ζαρζαβατικών και των φρούτων θα μείνει ανεξίτηλη στη σωματική μνήμη, για να τα αναζητούν σε πείσμα της εποχής των fast food.

O ενθουσιασμός τους, τα γέλια τους, η συγκινητική φροντίδα τους στα φυτά και τα ζώα του κτήματος, ο αυθόρμητος σεβασμός τους στην φυσική ισορροπία και η θερμή και ουσιαστική τους παρουσία ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας τύχει….

Ελπίζουμε να αξιωθούμε και την επόμενη σεζόν μια τέτοια τύχη και ο παιδόκηπος να συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν μικροί επίδοξοι κηπουροί για να τον στηρίζουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας για την ολόψυχη υποστήριξη, αλλά και στους γονείς και τα παιδιά που πλαισίωσαν το φετινό παιδόκηπο.

Σας περιμένουμε με καινούργια όρεξη το ερχόμενο φθινόπωρο…..

27-6-2011

Κώστας Τσίγκος – Χαρά Σαΐτη

Προηγούμενο άρθροΣε Κερκυραϊκούς ρυθμούς
Επόμενο άρθροΗ ποιο πικρή ήττα του Τηλυκράτη!