Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τιμητική πλακέτα απένειμε στο Θανάση Καββαδά ο Σύλλογος Αποφοίτων της ΣΤΥΑ

Τιμητική πλακέτα απένειμε στο Θανάση Καββαδά ο Σύλλογος Αποφοίτων της ΣΤΥΑ

0

thanasis kavvadas stya4Πρώτη φορά στο κοινοβούλιο βουλευτής από τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Σύλλογος Αποφοίτων της ΣΤΥΑ στον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, καθώς είναι ο πρώτος στα 67 από την ίδρυση της Σχολής που εξελέγη βουλευτής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον κ. Καββαδά  ο Πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων, Σμχος ε.α κ κ. Δημήτρης Φαλτάιτς.

thanasis kavvadas stya3Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων ο Κλαδάρχης Β’ Κλάδου Υποπτέραρχος Ευάγγελος Ματζιάρης, ο Διοιηκητής της ΣΤΥΑ  Ταξίαρχος Κων/νος Σεβαστάτος , ο Υποδιοικητής της ΣΤΥΑ Σμχος Ιωάννης Ρούγκος, ο  Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α Αντιπτέραρχος ε.α Σπυρίδων Καββούρης, ο  Αντιπτέραρχος ε.α Αχιλλέας Λέλλας ως εκπρόσωπος του Σ.Α.Σ.Ι, δόκιμοι της 26ης  και 27ης σειράς ΣΤΥΑ εκπρόσωποι άλλων σωμάτων και δεκάδες απόστρατοι.

thanasis kavvadas stya6Στην ομιλία του ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς εμφανώς συγκινημένος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά είναι τιμή μου και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη, ως απόφοιτος της «οικογένειας» της ΣΤΥΑ, να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οφείλω να ομολογήσω ότι συγκινήθηκα ιδιαίτερα  που αμέσως μετά την εκλογή μου, δέχθηκα τηλεφωνήματα για να με συγχαρούν, πρώην συνάδελφοι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ,  εν ενεργεία στελέχη και απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας, απ΄όλη την Ελλάδα.  Όλοι μου έλεγαν ότι είναι υπερήφανοι.  Αυτή την υπερηφάνεια μοιράζομαι σήμερα εδώ μαζί σας».

Ο ίδιος μάλιστα έκανε αναδρομή στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς στα εφόδια και τις αξίες που απέκτησαν όλοι οι απόφοιτοι της Σχολής.

«Η συγκίνηση μου είναι βαθιά γιατί βρίσκομαι μετά από πολλά χρόνια κοντά σε δικούς μου ανθρώπους, κοντά σε παλιούς μου φίλους.  Στο νου μου έρχονται εικόνες από το 1981, όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στη Σχολή,  με το λεωφορείο να πηγαίνουμε στο Τατόι, κοντοκουρεμένοι και άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.
Πολύ σύντομα όμως τα άγνωστα πρόσωπα έγιναν φίλοι στενοί. Φίλοι ζωής.

Θυμάμαι όλα αυτά που ζήσαμε, όλα αυτά που μάθαμε, όλα αυτά που μας έκαναν από αμούστακα παιδιά, άντρες. Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που ξεκινήσαμε μαζί, ή αν δεν ξεκινήσαμε μαζί, ζήσαμε στη Σχολή αντίστοιχες εμπειρίες.

Εμπειρίες σαν αυτή που παιδιά, 18 χρονών, περάσαμε την πόρτα της ΣΤΥΑ και το μόνο που κουβαλούσαμε μαζί μας ήταν η ανάγκη να βρούμε ένα δρόμο, να πιαστούμε από κάπου και να ξεκινήσουμε τη ζωή μας.

Μια ζωή που για τους περισσότερους από εμάς, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν εύκολη.

Αντίθετα γεννηθήκαμε σε χρόνια δύσκολα, και είμαστε πράγματι τυχεροί  γιατί η Πολεμική Αεροπορία μας άνοιξε το δρόμο για να γίνουμε σήμερα αυτοί που είμαστε. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι μας έδωσε μια καλή προοπτική, μας έδωσε σωστά εφόδια και μας εκπαίδευσε να μπορούμε να ανταποκριθούμε με ήθος όχι μόνο στο στράτευμα, αλλά κυρίως μας εκπαίδευσε να είμαστε άνθρωποι σωστοί, άνθρωποι του καθήκοντος απέναντι στην Πατρίδα, τους γονείς, απέναντι στα παιδιά μας, τα αδέλφια, τους φίλους.

Στις αξίες μας παραμένουν σταθερά η  πειθαρχεία, η ειλικρίνεια, η συνέπεια, η οργάνωση και πάνω απ΄όλα η σκληρή δουλεία. Είμαστε υπόχρεοι, είμαστε ευγνώμονες, γιατί χωρίς αυτές τις αρχές που πήραμε δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ.

Αρχές και διδαχές που λειτούργησαν ως εχέγγυα για να προχωρήσουμε στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή».

thanasis kavvadas stya2Ο κ. Καββαδάς αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να αγωνιζόμαστε να πάμε μπροστά.

«Στο Νησί μου τη Λευκάδα προεκλογικά, το μόνο που έταξα στους πατριώτες μου ήταν αυτό που ήξερα ότι μπορώ: Ότι θα σηκώσω τα μανίκια και θα ριχτώ στη δουλειά.

 Αισθάνομαι την υποχρέωση να δεσμευτώ και σε εσάς ότι, με τη βοήθεια πάνω απ΄όλα του Θεού, καθημερινά θα δουλεύω σκληρά,  θα δίνω το 100% των δυνάμεών μου και της ψυχής μου, χωρίς να υπολογίσω τις επιπτώσεις και το πολιτικό κόστος,  για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας».

thanasis kavvadas stya1 thanasis kavvadas stya7 thanasis kavvadas stya8 thanasis kavvadas stya9 thanasis kavvadas stya10

Προηγούμενο άρθροΠροσφορές έως 25% στο κατάστημα Marina Stores Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση στην κοπή πίτας του Τηλυκράτη