Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δημοπρατείται το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στη Βασιλική

Δημοπρατείται το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στη Βασιλική

0
vasiliki port

vasiliki port

16,4 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου.

Στην διαδικασία της δημοπράτησης έθεσε η δημοτική αρχή Λευκάδας ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στον τομέα του τουρισμού, το οποίο αφορά την κατασκευή του «Αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στη Βασιλική», συνολικού προϋπολογισμού 16.440.000 ευρώ.

Το έργο δημοπρατείται από το δήμο Λευκάδας στις 21 Αυγούστου 2012 και η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης είναι 36 μήνες από την υπογραφή της. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013»-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών Βασιλικής Λευκάδας δημιουργείται στο βορειοανατολικό τμήμα του Όρμου Βασιλικής, στο νοτιοδυτικό τμήμα της νήσου Λευκάδας. Για την εξυπηρέτηση των λειτουργιών του αγκυροβολίου κατασκευάζονται θαλάσσια (λιμενικά) και χερσαία έργα.

Τα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν: κατασκευή προσήνεμου μόλου συνολικού μήκους 308,30 μ. από πυρήνα λιθορριπής και θωράκιση από φυσικούς ογκόλιθους, κατασκευή υπήνεμου μόλου αποτελούμενου από πέντε τμήματα διαφορετικής διατομής, εγκατάσταση φανών σήμανσης αγκυροβολίου και βυθοκόρηση ως τη στάθμη -4,50 μ.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών αποτελούνται από τα εξής τέσσερα κτίρια: καταστημάτων με εμβαδόν 101 τ.μ., αναψυκτηρίου εμβαδού 53,50 τ.μ., γραφείων και αποθηκών συνολικού εμβαδού 199,50 τ.μ. και χώρων υγιεινής με εμβαδόν 63 τ.μ. Παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των κτιρίων και κατασκευάζονται Η/Μ δίκτυα για την εξυπηρέτηση των λειτουργιών του αγκυροβολίου.

Πηγή : express.gr

*Για το θέμα μίλησε ο Δήμαρχος Λευκάδας σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Σπορ και τον Γιώργο Πολίτη την οποία μπορείτε να ακούσετε [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΗ Medasset στην ARTηρία
Επόμενο άρθροΜεσοπρόθεσμη θεραπεία εθελοτυφλίας