Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Θ. Βερύκιος : Αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί

Θ. Βερύκιος : Αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί

0
verykios pefkoulia12

verykios pefkoulia12

Πρόβλημα με τους παράνομους κατασκηνωτές στα Πευκούλια!

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών Τουρισμού Αγίου Νικήτα (Σ.Ε.Τ.Α.Ν) και σε συνεργασία με τον Εκπρόσωπο Τοπικής Κοινωνίας Αγ. Νικήτα, τους εκπροσώπους Τοπικών Συμβουλίων και Κοινωνιών Δυτικής Λευκάδας, Συλλόγων, επαγγελματιών και κατοίκων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί συνάντηση με τον αντιπεριφεριάρχη κο Θ. Βερύκιο. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν την άμεση λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζει εδώ και καιρό το οδικό δίκτυο της δυτικής ακτής, στα Πευκούλια συγκεκριμένα, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατολισθήσεων των τελευταίων ημερών και τελικά το κλείσιμο του δρόμου. Ο κος Βερύκιος ενημέρωσε για όλες τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα η υπηρεσία του αλλά και ο ίδιος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αποδέχτηκε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί λέγοντας πως πιθανόν να έγιναν λάθη μιας και το πρόβλημα δεν το είχε ζήσει!

Ο κος Βερύκιος εξήγησε και τους λόγους που ο δρόμος ενώ θα μπορούσε να είχε κλείσει για δύο ώρες τελικά έκλεισε για μέρες. Όπως είπε για αυτό το γεγονός φταίει η αστυνομία που δεν απομάκρυνε τους παράνομους κατασκηνωτές από την παραλία στα Πευκούλια έτσι ώστε να μπορεί το υλικό να πεταχτεί στο φυσικό του περιβάλλον από κάτω δηλαδή. Όσον αφορά το αίτημα των κατοίκων για οριστική λύση και πρόβλεψη κονδυλίου από το πρόγραμμα της περιφέρειας για μόνιμο συνεργείο συντήρησης και προληπτικού ελέγχου έτσι ώστε να απομακρύνονται τα αδρανή υλικά πίσω από τα τοιχία και να αποφορτίζονται τα δίχτυα άμεσα όταν γεμίζουν ώστε να μην πιέζονται και χάνουν την ανθεκτικότητα τους για άλλη μια φορά εμπόδιο αποτελεί το οικονομικό αδιέξοδο. Η περιφέρεια αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει χρήματα για τέτοιου είδους φαινόμενα αφού βρίσκεται στη φάση της απόλυτης μιζέριας. Το μόνο που μπορεί να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι να διατεθεί ένα κονδύλι ύψους 380.000 ευρώ το οποία όμως έχουν δεσμευτεί για την κατασκευή των πεζοδρομίων στις λαϊκές κατοικίες. Το σίγουρο είναι πως αν επιχειρήσει ο αντιπεριφερειάρχης να τα χρησιμοποιήσει για τα Πευκούλια θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Από την άλλη κάποιοι λένε πως δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουμε πεζοδρόμια όταν έχουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκη αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσει ο δρόμος. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ζαχαρίας Χρυσάφης μίλησε ανοιχτά για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο έργο, την εγκατάλειψη από την μια και την εκμετάλλευση από την άλλη. Είναι κοινό μυστικό των τελευταίων ετών οι εργολάβοι να παίρνουν το υλικό και να το πηγαίνουν στις αυλές τους και στη συνέχεια να το πουλάνε πάλι στο δήμο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Να μοιράζεται στις κοινότητες για δρόμους και εκεί που υπάρχει ανάγκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα, όλοι είχαν την διάθεση να ακουστούν και να κάνουν τις προτάσεις τους προκειμένου να υπάρξει και αποτέλεσμα. Προειδοποίησαν όμως εφόσον δεν γίνει κάτι άμεσα πως θα εντατικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις τους.

Ο κος Βερύκιος έδειξε πρόθυμος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, δυστυχώς όμως ενώ κάποιες φορές τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο απλά και να γίνονται σε πιο γρήγορους ρυθμούς οι τυπολάτρες κάθε υπηρεσίας είναι ένα εμπόδιο που δεν παρακάμπτεται εύκολα. Οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας Αγίου Νικήτα και των προέδρων και μελών τοπικών κοινοτήτων των δυτικών περιοχών του νησιού κλείνοντας ζήτησαν μεταξύ άλλων από τον κο Βερύκιο να μείνει ο δρόμος ανοιχτός με κάθε τρόπο, έστω και στο ένα ρεύμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η μονιμότερη διευθέτηση του προβλήματος, να αποκατασταθούν τα δίχτυα και οι κολόνες στήριξης τους, να τοποθετηθούν μπάρες προστασίας στην δυτική πλευρά του δρόμου, να γίνει παράλληλο έργο για ομαλή απορροή των όμβριων και να τεθεί οπωσδήποτε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης με εισήγηση των συμβούλων της περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα καθαριστούν τα τοιχία στα Πευκούλια στα σημεία που χρειάζεται, ζήτησε όμως και την κατανόηση και την υπομονή των κατοίκων μέχρι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τα υπόλοιπα. Θα γίνουν όλα είπε αλλά σε βάθος χρόνου.

Η σύσκεψη έληξε με τον Αντιπεριφερειάρχη να κατεβαίνει στο προαύλιο όπου τον περίμεναν δεκάδες πολίτες της περιοχής, τους μίλησε και τους εξήγησε τι προτίθεται να κάνει άμεσα για να βοηθήσει την κατάσταση. Ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει πλέον σοβαρά τις επόμενες ημέρες είναι οι παράνομοι κατασκηνωτές στα Πευκουλια. Χρόνια τώρα το γνωρίζουν και το ανέχονται οι αρμόδιες αρχές, μάλλον ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσουν κιόλας. Μιας και ζούμε σε μια χώρα η οποία θυμάται τους νόμους όποτε την βολεύουν ας μην πρέπει να γίνει πάλι το κακό για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση. Η εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Τσουκαλάδων κα Ειρήνη Σταματέλου θα θέσει άμεσα αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένουμε λοιπόν με μεγάλη αγωνία.

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΜηνιαία Δραστηριότητα Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας
Επόμενο άρθροSOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Λευκάδας