Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Λευκάδας

SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Λευκάδας

1
ds nosokomeio7

ds nosokomeio7

Το Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται κατώτερο των περιστάσεων!

Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και οι δήμοι βρίσκονται και αυτοί στα πρόθυρα διάλυσης υπάρχουν πράγματα επείγοντα που δεν μπορούν να δρομολογηθούν γιατί δεν προβλέπονται από τις διαδικασίες και γιατί δεν υπάρχει ο σχετικός «κωδικός». Το καράβι βουλιάζει και κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι κόβονται εισιτήρια…

Χθες λοιπόν συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως για να συζητήσει ένα θέμα που μας καίει όλους. Στο Συμβούλιο παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος των γιατρών κος Γιάννης Σαρανταένας, ο κος Γιώργος Κούρτης ως μέλος του Δ.Σ., παρόν ήταν και ο κος Θανάσης Καραγιάννης αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας προκειμένου να ενημερωθούν πρώτα οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος και η Περιφέρεια για να αναλάβουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, τις ευθύνες τους. Περιέγραψαν πως έχει η κατάσταση στο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Τα ταμειακά αποθέματα του Νοσοκομείου της Λευκάδας εξαντλήθηκαν. Δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε τα βασικά αναλώσιμα υλικά καθαριότητας!!! Μάθαμε ότι πρότινος η Διοίκηση αναγκάστηκε να πάρει χρήματα από το παγκάρι της εκκλησίας για να καλυφθούν κάποιες αναγκαίες αγορές.

Οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου έκαναν σαφές ότι δεν ήρθαν για να πιέσουν, ήρθαν για να ενημερώσουν γιατί η κατάσταση είναι επείγουσα και πρέπει όλοι να είναι ενήμεροι ώστε να μην μπορεί κανείς να πει ότι δεν γνώριζε εάν το Νοσοκομείο καταρρεύσει ολοσχερώς. Οι συνέπειες της εγκατάλειψης είναι τραγικές για την ίδια τη ζωή των ντόπιων αλλά και των ξένων τουριστών που έχουν φτάσει ήδη στο νησί μας. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι σύντομα θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο, ήδη κάποιες κλινικές υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου λόγω έλλειψης υλικού. Είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί χρηματοδότηση η οποία θα εξασφαλίσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου το αμέσως επόμενο διάστημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο με τη σειρά του πήρε θέση πάνω στο θέμα. Δεν άφησε κανείς την ευκαιρία να χαθεί χωρίς να τοποθετηθεί πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ο κάθε ένας για τους λόγους του. Και τι δεν ακούσαμε για το τι έχουν προσφέρει όλοι. Ακούστηκε επίσης η πρόταση να δοθούν τα χρήματα τα οποία παίρνουν όλοι όσοι συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλην του Δημάρχου μιας και δεν πληρώνεται και κάποιοι δυσανασχέτησαν

Ο Δήμαρχος το είπε επανειλλημένα ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα γιατί δεν προβλέπεται αυτή η δαπάνη άρα δεν θα την εγκρίνει ο επίτροπος. Υπάρχει βεβαίως η διάθεση να βοηθήσουν αλλά πώς; Για άλλη μια φορά λοιπόν για ότι κακό συμβαίνει στην Ελλάδα, στη Λευκάδα και στο Νοσοκομείο της φταίνε κάποιο άλλοι….. Λες και ξαφνικά έγιναν όλα, ξαφνικά λεφτά δεν υπάρχουν, ξαφνικά το σύστημα το οποίο υπηρετούσαμε κατάρρευσε. Το κράτος φταίει, το κράτος ας δώσει τη λύση. Όμως η διαρκής μετακύλιση ευθυνών και η ταυτόχρονη ευθυνοφοβία έχουν οδηγήσει τη χώρα στην άθλια κατάσταση του σήμερα. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι οι Δήμοι είναι τα θύματα του «Καλλικράτη». Πάγωσαν τα πάντα λόγω της απόλυτης εξάρτησης των δήμων από την κεντρική διοίκηση. Και όταν σταματά το κράτος να λειτουργεί, σταματούν όλα και στους δήμους. Ας είχαμε λοιπόν ενημερωθεί όλοι πριν τον Καλλικράτη. Τώρα είναι αργά για να πει κανείς ότι δεν γνώριζε. Πανελλαδικά αναρωτιούνται ποιός θα παραδώσει πρώτος τα κλειδιά του δήμου του στην κεντρική διοίκηση. Αποτέλεσμα της όλης συνεδρίασης στην ουσία δεν υπήρξε. Θα σταλεί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ένα ψήφισμα το οποίο εισηγήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κος Γεράσιμος Αραβανής.

Από την άλλη η Δημοτική Αρχή θα στείλει την επιστολή που της έδωσαν οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου όπου ζητούν άμεση χρηματοδότηση και την άρση της απόφασης του πρώην Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου. Η απόφαση αυτή αφορά τον νέο Οργανισμό για το Νοσοκομείο Λευκάδας ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση θέσεων εργασίας. Θα σταλεί επίσης και ένα γενικό ψήφισμα με τα πολιτικά πιστεύω και τις θεωρίες του καθενός που μίλησε για το πώς φτάσαμε και ποιοι φταίνε για την κατάσταση. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα διαβάσει κάποιος ή θα ασχοληθεί κιόλας μια εβδομάδα πριν τις εκλογές με τα δικά μας ψηφίσματα; Εκτός βέβαια αν βρούμε κάποιον δικό μας άνθρωπο μέσα στο σύστημα να το προωθήσει….

Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο στις τόσο δύσκολες καταστάσεις, αλλιώς τα είχαν φανταστεί και αλλιώς τα βρήκαν. Μάλλον έχουν χάσει το κουράγιο και την διάθεση να παλέψουν με ένα σύστημα που βάζει μόνο εμπόδια. Όλοι μέχρι ένα σημείο αντέχουμε. Όταν όμως η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης όσοι αποφασίζουν να παραμείνουν στις επάλξεις και να παλέψουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να το κάνουν. Ας μην χρειαστεί να γίνει το κακό για να ξυπνήσουμε πάλι. Όταν κάποιος πεθαίνει δεν του δίνεις ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο αλλά τις πρώτες βοήθειες. Ο «κωδικός» για όσους επιμένουν στο νόμιμο της διαδικασίας βρίσκεται αποτυπωμένος στο Σύνταγμα και στο χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι καιροί έχουν αλλάξει, οι απαιτήσεις των πολιτών απέναντι στους εκλεγμένους επίσης, τα ψηφίσματα και οι επιστολές μπορούν να συνοδεύουν και να υποστηρίξουν ηθικά αλλά δεν δίνουν λύσεις. Λύσεις υπάρχουν αλλά το ζήτημα είναι πλέον ποιος θα τις δρομολογήσει.

Για δύο ώρες ακούσαμε αυτά που ήδη ξέρουμε γιατί τα ζούμε όλοι καθημερινά. Πρόταση από πλευράς Δήμου δεν ακούσαμε παρά μόνο για το τι δεν γίνεται. Αυτό δεν φτάνει πια. Όπως λένε, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω… Οποίος έχει θέληση θα την βρει την λύση όλοι οι άλλοι θα κριθούν επί του αποτελέσματος. Γιατί το δέντρο από τους καρπούς του φαίνεται…. Εντωμεταξύ ευχόμαστε όλοι μεταξύ μας να μην συμβεί κάτι έκτακτο και σοβαρό σε κάποιον από την οικογένειά μας ή σε κάποιον τουρίστα που πιστεύει πως η Λευκάδα έχει και στην ουσία νοσοκομείο και όχι μόνο την πινακίδα που οδηγεί σε αυτό….

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1    
Προηγούμενο άρθροΘ. Βερύκιος : Αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί
Επόμενο άρθροΖύθος ευφραίνει καρδίαν