Αρχική Ειδήσεις Η σύμβαση για την μεταφορά της άμμου βγάζει ζάχαρη τον εργολάβο!

Η σύμβαση για την μεταφορά της άμμου βγάζει ζάχαρη τον εργολάβο!

0
https://www.mylefkada.gr/2014/March/taol-ammos1.JPG

https://www.mylefkada.gr/2014/March/taol-ammos1.JPG

Καυτή πατάτα για Δήμο-Περιφερεια!!

Ανησυχία Θανάση Καββαδά για το αν θα μείνει κάθε κόκκος στην Λευκάδα!
Το ενδεχόμενο αν θα έχουν φύγει τα βουνά τις άμμου μέχρι το καλοκαίρι στην περιοχή του ΤΑΟΛ, ρώτησε τον Δήμαρχο Λευκάδας ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Καββαδάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι προϋπόθεση για να φύγουν τα βουνά είναι η έκδοση της ΚΥΑ, ακόμα και αν ο Δήμος φτιάχνει μελέτες την μεταφορά της!!
Το ενδιαφέρον ωστόσο του τοποθέτησης του Δημάρχου έχει να κάνει με τον τρόπο που εκτελέστηκε το έργο, όπου θεωρητικά όπως, είπε η εργολαβία αφού δεν υπήρχαν άλλοι χώροι, την έπαιρνε από το σημείο και την τοποθετούσε δίπλα, άρα την μεταφορά ως όφειλε την έκανε πάντα εκεί που της υπέδειξαν.

 

Κώστας Δρακονταειδής: Η διατύπωση της σύμβασης για την μεταφορά βγάζει ζάχαρη τον εργολάβο!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι ανάγκη να εκδοθεί σύντομα η ΚΥΑ, καθώς προβλέπεται να γίνει εκ νέου εκσκαφή, ώστε η καινούρια άμμος που θα βγει να μεταφέρεται κατευθείαν εκεί που πρόκειται μέσω της εργολαβίας, θυμίζοντας πως τώρα αν κάποιος πει να μεταφερθούν τα βουνά δίπλα από το ΤΑΟΛ σε άλλο μέρος δεν είναι υποχρέωση της εταιρείας να το κάνει, με τον Δήμο και την Περιφέρεια να πιέζουν να μην αναλάβουν το κόστος γιατί πρόκειται για χιλιάδες φορτηγά.

Σε ερώτηση του Κώστα Γληγόρη για το πότε μπορεί να ξεκινήσει το επιπλέον σκάψιμο της Αμμόγλωσσας ο Δήμαρχος δεν θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη, ενώ ο Στάθης Βλάχος παρατήρησε ότι αν σε μια μελέτη συμβεί κάτι διαφορετικό κατά την εκτέλεση της, οι τιμές, αναθεωρούνται προς τα πάνω ή και προς τα κάτω και αναρωτήθηκε εφόσον ο εργολάβος δεν μετέφερε την άμμο στα 20 χιλιόμετρα που όφειλε, αλλά μόνο στα πενήντα μέτρα, δεν θα έπρεπε να μειωθούν οι τιμές, ή τουλάχιστον οι νέες ποσότητες που θα προκύψουν να μεταφερθούν όπου υποδείξει η πλευρά Δήμου, Περιφέρειας, με τον Δήμαρχο να αναφέρει ότι η πληροφόρηση του για την διατύπωση της σύμβασης για την μεταφορά βγάζει ζάχαρη τον εργολάβο!!

Μέσα αναφέρεται ότι του υποδεικνύεται το που και μέχρι τα είκοσι χιλιόμετρα, με την δική τους πίεση να είναι στην κατεύθυνση η ίδια εργολαβία να αναλάβει ώστε να γίνει η μεταφορά δωρεάν!
Με παρέμβαση του ο κύριος Βικέντιος ρώτησε τον Δήμαρχο αν προβλέπεται η μεταφορά και σε κάποια παραλία της Νότιας Λευκάδας, με τον δήμαρχο να απαντάει ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο αίτημα από καμία τοπική κοινότητα, παρόλο που οι ακτές και εκεί αρχίζουν και διαβρώνονται.

Ανησυχία Θανάση Καββαδά

Σε ερώτηση του κυρίου Καββαδά για το πόσα κυβικά άμμου έχουν βγει, ο κύριος Δρακονταειδής απάντησε ότι με μια πρώτη εκτίμηση είναι ποσότητες που κυμαίνονται από 120.000-150.000 κυβικά.
Στην τοποθέτηση του ο κύριος Καββαδάς εξέφρασε τις φοβίες του όσον αφορά ένα δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι ο κύριος Περιφερειάρχης την έκδοση της πολυσυζητημένης ΚΥΑ που θα παραχωρεί επιτέλους την κυριότητα την άμμο στην περιφέρεια, λέγοντας ότι αυτό είναι λίγο γενικό, καθώς δεν εξειδικεύει στην ΠΕ Λευκάδας λέγοντας ότι αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας.

Επίσης αναρωτήθηκε αν υπολογίσουμε ότι είναι 150.000 κυβικά ο άμμος και για τις έξι μελέτες χρησιμοποιήσουμε 60-70.000 κυβικά, μένει ένα υπόλοιπο περίπου 70-80.000 κυβικών και είναι καλό να εμπλουτιστούν και σε άλλες παραλίες .

Στάθης Βλάχος: Επικίνδυνος τοπικισμός να μείνει κάθε κόκκος άμμου στο νησί

Με παρέμβαση του ο κύριος Βλάχος είπε πως αν υπάρχει επάρκεια στην Λευκάδα και η Βόνιτσα ζητήσει πέντε φορτηγά είναι κακό να πάνε εκεί, κάνοντας λόγο για επικίνδυνο τοπικισμό, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή αναζητά συνεργασίες με γειτονικούς δήμους.

Μαριάννα Καρφάκη: Μην ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου, ας λύσουμε τα δικά μας θέματα πρώτα

Απαντώντας η κυρία Καρφάκη σε όσα είπε ο κύριος Βλάχος ,υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου, πριν λύσουμε τα δικά μας ζητήματα, λέγοντας ότι ακόμα δεν έχουμε δρομολογήσει τα δικά μας προβλήματα.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθρο18η αγωνιστική Β΄ ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας
Επόμενο άρθροK. Δρακονταειδής για LEADER: Ίσως πρέπει να δημιουργηθεί καινούρια αναπτυξιακή