Αρχική Ειδήσεις K. Δρακονταειδής για LEADER: Ίσως πρέπει να δημιουργηθεί καινούρια αναπτυξιακή

K. Δρακονταειδής για LEADER: Ίσως πρέπει να δημιουργηθεί καινούρια αναπτυξιακή

0

leader

Κώστας Δρακονταειδής στο Δημοτικό Συμβούλιο για LEADER: ” Ίσως πρέπει να δημιουργηθεί καινούρια αναπτυξιακή και η προηγούμενη να εκκαθαριστεί”

 

Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα όσον αφορά την Leader Αναπτυξιακή, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής ανέφερε ότι αποφασίστηκε να μπουν ορκωτοί λογιστές στην εταιρεία, ενώ υπογράμμισε και κάποια διαδικαστικά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της εταιρείας, καθώς όπως ανέφερε η εταιρεία πρακτικά δεν υφίσταται καθώς δεν υπάρχει ταμείο.

Ο Δήμαρχος ωστόσο εξέφρασε την βούληση του νέου ΔΣ να γίνει έλεγχος του συγκεκριμένου leader και θα πάρει τις όποιες αποφάσεις το νέο ΔΣ, σε ότι αφορά το μέλλον της.
Ο Κώστας Δρακονταειδής εξέφρασε και την άποψη του Δήμου Λευκάδας ως μέτοχος της εταιρείας, λέγοντας ότι: « επειδή τα όποια καινούρια leader μπουν, προϋπόθεση είναι να αξιολογηθεί το προηγούμενο και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πάρουμε απλός μηδέν, αλλά κάτω από την βάση, ενδεχομένως να δημιουργούσε την ανάγκη να δημιουργηθεί καινούρια αναπτυξιακή και η προηγούμενη να εκκαθαριστεί.»

Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση απλά εξέφρασε την άποψη από την πλευρά του μετόχου που εκπροσωπούν ως δήμος.
“Είναι γνωστό ότι η Αναπτυξιακή Leader είναι μια αμαρτωλή ιστορία και χρειάζεται να χυθεί φως στο πως φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο. Θεωρώ ότι είναι καθήκον όλων των εμπλεκόμενων φορέων να αποκαλύψουν την αλήθεια και να χυθεί άπλετο φως και γιατί όχι να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Δεν αρκεί μόνο να αναφέρουμε τις παρατυπίες που έχουν γίνει κατά κόρον και που μάλιστα αποδεικνύονται περίτρανα και με την Έκθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης τον Ιούλιο του 2012 όπου αποδεικνύονται δεκάδες παρατυπίες στην διαχείριση του προγράμματος από την τότε διοίκηση και με την οποία έκθεση του ελέγχου το Υπουργείο στην ουσία καταγγέλλει την σύμβαση”.

Μάλιστα την έκθεση έδωσε στην δημοσιότητα η ΠΕ Λευκάδας και μπορείτε να την διαβάσετε [εδώ]. Επίσης καλούσε το Νέο ΔΣ να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση με τον Λευκαδίτικο λαό να πρέπει να γνωρίζει ποιοι και πως διαχειρίστηκαν με λανθασμένο τρόπο χρήματα του Ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης αξίζει να γίνει πιο συγκεκριμένο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής, που διεκδικούν με δικαστικό τρόπο τα δεδουλευμένα τους σε ενδεχόμενο εκκαθάρισης της εταιρείας σε περίπτωση που το νέο ΔΣ αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι στις 09/01/2015 εκδικάστηκε ερήμην της Αναπτυξιακής η αγωγή των εργαζομένων.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΗ σύμβαση για την μεταφορά της άμμου βγάζει ζάχαρη τον εργολάβο!
Επόμενο άρθροΣκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου για τα επεισόδια στη Λευκάδα