Αρχική Ειδήσεις Κ. Δρακονταειδής: Θα ζητήσουμε από τη νέα Κυβέρνηση να υπογράψει το γρηγορότερο...

Κ. Δρακονταειδής: Θα ζητήσουμε από τη νέα Κυβέρνηση να υπογράψει το γρηγορότερο την ΚΥΑ για την άμμο

0

ef00b3c4f8cf59febaaa589d00033da6_M

Με αφορμή την ενημέρωση που έγινε από την Περιφέρεια Λευκάδας όσον αφορά τις εξελίξεις για το θέμα της άμμου, καθώς οι πρώην συναρμόδιοι υπουργοί εσωτερικών και οικονομικών κύριοι Ντινόπουλος και Σταϊκούρας δεν υπέγραψαν την Κ Υ Α με την οποία θα παραχωρούταν η εξορυσσόμενη άμμος από το έργο του διαύλου στην Π. Ε. Λευκάδας.

Στην τοποθέτηση του στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Λευκάδας ενημέρωσε το σώμα για την εξέλιξη του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε άλλη μια πράξη του θεάρεστου έργου της, καθώς επέστρεψε την ΚΥΑ για το ζήτημα της άμμου.”

Όπως υπογράμμισε, τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια έχουν ζητήσει ο άμμος να παραχωρηθεί, ώστε να εναποτεθεί στις παραλίες τις Λευκάδας, λέγοντας ότι δυστυχώς η ΚΥΑ που περίμεναν με αγωνία γύρισε πίσω χωρίς υπογραφές, με την παρατήρηση να τηρηθεί ο νόμος που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την εκποίηση της.

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση και θα απαιτήσουν από την νέα Κυβέρνηση να υπογράψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ΚΥΑ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα πορευτούν στην ίδια κατεύθυνση ώστε να μην φύγει ούτε ένας κόκκος από την Λευκάδα.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΑμφιλοχία: Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφενείο με 13 τραυματίες
Επόμενο άρθροΣταύρος Γρηγόρης: “Η συνεργασία μου με τον Δήμο είναι δεδομένη”