Αρχική Ειδήσεις Κ. Δρακονταειδής: Ζήτημα αν θα αντέξει μια εβδομάδα η Παθολογική Κλινική του...

Κ. Δρακονταειδής: Ζήτημα αν θα αντέξει μια εβδομάδα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου

0

nosokomeio

«Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας είναι τραγική», ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής κάνοντας μάλιστα λόγο ότι είναι ζήτημα μιας εβδομάδας να αντέξει η Παθολογική να είναι σε λειτουργία και να δεχτεί περιστατικά.

Με βάση αυτή την κατάσταση, όπως ανέφερε πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, της Δημοτικής Αρχής, του Διοικητική, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Ιατρικού Συλλόγου.

Στην συνάντηση-συζήτηση κατατέθηκαν όλες οι απόψεις για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου , ενώ ο Δήμαρχος ανέφερε και τα συγκεκριμένα βήματα που έγιναν και που ανακοινώθηκαν με δελτίο Τύπου από τον Βουλευτή Λευκάδας κύριο Γρηγόρη.

Όσον αφορά την άποψη της Δημοτικής Αρχής ο κύριος Δρακονταειδής είπε ότι η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την μέρα, η παθολογική είναι κάτι παραπάνω από το κόκκινο και οι κινήσεις του Βουλευτή βοηθάνε αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Όπως είπε στην συνάντηση διατυπώθηκε η άποψη ο Ιατρικός Σύλλογος να βοηθήσει με συνταγογράφηση στο νοσοκομείο ώστε να μειωθούν οι χρόνοι που ασχολούνται οι γιατροί του νοσοκομείου με αυτή.
Επίσης κατατέθηκε η πρόταση ώστε οι δυο γιατροί του ΠΕΔΥ ένας παθολόγος και ένας οδοντίατρος να μπορέσουν να ενταχθούν στις εφημερίες του νοσοκομείου.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε την θέση της Δημοτικής Αρχής ότι είναι ανάγκη να λυθεί οριστικά το θέμα του νοσοκομείου , δηλώνοντας ότι είναι στην πρώτη γραμμή στο να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες του νομού , ενώ είναι αποφασισμένοι ακόμα και να συμμετέχουν και σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλους φορείς.

Μάλιστα ο Δήμος θα στείλει επείγουσα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας που θα λέει ότι η Παθολογική κλείνει σε μια εβδομάδα.
Επίσης μια σειρά από αγροτικοί γιατροί που φεύγουν για ειδικότητα και στο δίλλημα αν πρέπει να λειτουργήσει το νοσοκομείο με το Κέντρο Υγείας Βασιλικής να έχει κάλυψη μόνο την ημέρα απάντησαν με δυο ούτε, λέγοντας ότι δεν δέχονται να κλείσει ούτε το νοσοκομείο ούτε και το Κέντρο Υγείας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κύριος Βεργίνης ο οποίος είπε ότι αν η πρωινή σύσκεψη έγινε για το πώς θα διαχειριστούν το κλείσιμο του κέντρου Υγείας, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μπουν σε αυτό το παιχνιδάκι καλώντας τους πολίτες της Λευκάδας να κινηθούν δυναμικά.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Κώστας Αραβανής μιλάει για την στήριξη της υποψηφιότητας Δρακονταειδή
Επόμενο άρθροΣεμινάριο διακόσμησης στο Χειρο_ποιείν