Αρχική Ειδήσεις Καλημέρα κύριε Πρόεδρε, Επένδυση στον αγροτικό τομέα

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε, Επένδυση στον αγροτικό τομέα

0

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε,
Επένδυση στον αγροτικό τομέα

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Ο αγροτικός τομέας, κύριε Πρόεδρε, χρειάζεται νέες ιδέες. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρυνθούν να ασχοληθούν με την γη και να γίνουν πετυχημένοι αγρότες και επιχειρηματίες.

Η Ελλάδα ήταν κάποτε μία αγροτική χώρα. Υπήρξε και βιομηχανική. Σήμερα δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν μια χώρα παροχής υψηλών υπηρεσιών, καθώς βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση και ο τουριστικός κλάδος. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι και εδώ δεν είμαστε, τελικά, τόσο καλοί όσο θα έπρεπε.

Η χώρα έχει κρίση ταυτότητας, η οποία και θέτει σε αμφισβήτηση το ίδιο το μέλλον της. Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε να οικοδομούμε και πάλι το παρών, αν και εφόσον θέλουμε να υπάρχει και μέλλον. Θα τα θέλαμε όλα να γίνονται σε μια στιγμή. Να αποκτήσουμε νέες βάσεις στην Παιδεία, να αναγεννηθεί ο αγροτικός τομέας, να αναστηθεί η βιομηχανία, να αποκτήσουμε ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών μας. Αλλά ξέρουμε ότι αυτό είναι αδύνατο και μάλιστα στα στενά χρονικά όρια μιας κυβερνητικής θητείας. Αλλά από κάπου πρέπει κανείς να αρχίσει.

Πιστεύουμε ότι ο αγροτικός τομέας έχει προτεραιότητα. Κι αυτό διότι η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί και διότι ένας ισχυρός αγροτικός τομέας είναι όρος επιβίωσης της επαρχίας. Καλό είναι να λέμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά θα πρέπει και να το δείχνουμε.

Χρειάζονται, πάντως, νέες ιδέες. Χρειάζεται επιβράβευση της καινοτομίας. Και γιατί όχι, χρήματα σε νέους αγρότες για να κάνουν τις πρώτες τους επενδύσεις. Επιχειρηματίες χρειαζόμαστε. Και υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην επαρχία με ιδέες και όρεξη για δουλειά. Ένα καλό περιβάλλον χρειάζονται και υποστήριξη…  

Ο φιλελεύθερος 

πηγή : liberal.gr

Σχολιάζει, ο Σωτήρης Κάτσενος, Δημοσιογράφος

Με αφορμή το ανωτέρω κείμενο στο site : liberal.gr, πουυπογράφει ο συντάκτης του ως «Ο φιλελεύθερος»,  δεν θ’ αποφύγω τον πειρασμό, αγαπητοί μου αναγνώστες, να μην κάνω ένα μικρό και σύντομο σχολιασμό. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο κείμενο, είναι σαν να ξαναδιαβάζω το νέο βιβλίο του επί πολλά χρόνια τομεάρχη Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, πρ. Βουλευτή Λευκάδας και Διοικητή του Ο.Γ.Α., Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη. Ένα βιβλίο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «ΕΝΑΛΙΟΣ» με τίτλο : «Ο Έλληνας αγρότης – επιχειρηματίας και οι επιλογές του, μαζί με βασικά εργαλεία επιχειρηματικότητας»  που συνέγραψε ο κ. Βεργίνηςμε την Δρ. Αγγελική Μενεγάκη. Και το οποίο,παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, με απόλυτη επιτυχία, στο πολυκατάστημα puplic στην Πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία σημαντικών πολιτικών, περιφερειακών, αυτοδιοικητικών, οικονομικών και επιχειρηματικών προσώπων της χώρας και ενός πολυπληθούς ακροατηρίου!  Αγαπητέ, Ξενοφώντα Βεργίνη, το έργο σου αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον  του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα.Εξίσου ίδια και η συνεχής κι αδιάλειπτη προσφορά σου στις αγρότισσες και αγρότες της χώρας μας! Και η προσφορά σου αυτή, όπως καλά γνωρίζεις, τυχαίνει γενικής αναγνώρισης!!!  

Πηγή «Τα Νέα της Λευκάδας»

 

Προηγούμενο άρθροONE WAY TICKET
Επόμενο άρθροΣτην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πατροπαράδοτης βασιλόπιτας της Ε.Λ.Μ., όλη η Λευκάδα, ήταν εκεί!